چگونه جستجوی گوگل کار میکند
راهنمای عمیق درباره نحوه کار جستجوی گوگل
جستجوی گوگل یک موتور جستجوی کاملاً خودکار است که از نرمافزاری به نام خزندههای وب استفاده میکند که بهطور منظم وب را کاوش میکنند تا صفحات را به فهرست خود اضافه کنند. در واقع، اکثریت عظیمی از صفحات ذکر شده در نتایج ما بهطور دستی برای افزودن ارائه نمیشوند، بلکه زمانی که خزندههای وب ما وب را کاوش میکنند، بهطور خودکار پیدا و اضافه میشوند. این سند مراحل عملکرد جستجو را در زمینه وبسایت شما توضیح میدهد. داشتن این دانش پایه میتواند به شما کمک کند مشکلات خزیدن را حل کنید، صفحات خود را ایندکس کنید و یاد بگیرید چگونه ظاهر سایت خود را در جستجوی گوگل بهینه کنید.
به دنبال چیزی کمتر فنی هستید؟ به سایت "نحوه کار جستجو" ما مراجعه کنید که توضیح میدهد جستجو چگونه از دیدگاه یک جستجوگر کار میکند.
چند یادداشت پیش از شروع
قبل از اینکه وارد جزئیات نحوه کار جستجو شویم، مهم است بدانید که گوگل پرداختی برای خزیدن بیشتر یا رتبهبندی بالاتر صفحات سایت نمیپذیرد. اگر کسی چیزی خلاف این به شما بگوید، اشتباه میکند.
گوگل تضمین نمیکند که صفحات شما را خزیده، ایندکس یا ارائه کند، حتی اگر صفحات شما اصول ضروریات جستجوی گوگل را رعایت کنند.
معرفی سه مرحله جستجوی گوگل
جستجوی گوگل در سه مرحله کار میکند، و همه صفحات از هر مرحله عبور نمیکنند:
- خزیدن: گوگل متن، تصاویر و ویدیوها را از صفحات موجود در اینترنت با برنامههای خودکار به نام خزندهها دانلود میکند.
- ایندکس کردن: گوگل متن، تصاویر و فایلهای ویدیویی صفحه را تحلیل میکند و اطلاعات را در فهرست گوگل ذخیره میکند که یک پایگاه داده بزرگ است.
- ارائه نتایج جستجو: هنگامی که یک کاربر در گوگل جستجو میکند، گوگل اطلاعات مرتبط با پرسش کاربر را باز میگرداند.
خزیدن
اولین مرحله یافتن این است که چه صفحات در وب وجود دارند. یک فهرست مرکزی از تمام صفحات وب وجود ندارد، بنابراین گوگل باید به طور مداوم به دنبال صفحات جدید و بهروز شده بگردد و آنها را به لیست صفحات شناخته شده خود اضافه کند. این فرآیند "کشف URL" نامیده میشود.
برخی صفحات شناخته شده هستند زیرا گوگل قبلاً به آنها مراجعه کرده است. صفحات دیگر زمانی کشف میشوند که گوگل لینکی را از یک صفحه شناخته شده به یک صفحه جدید استخراج میکند: به عنوان مثال، یک صفحه مرکزی، مانند یک صفحه دستهبندی، به یک پست وبلاگ جدید لینک میدهد. سایر صفحات زمانی کشف میشوند که شما لیستی از صفحات (یک نقشه سایت) برای خزیدن گوگل ارسال کنید.
وقتی گوگل URL صفحهای را کشف کرد، ممکن است به آن مراجعه کند (یا "خزیدن") تا بفهمد چه چیزی در آن قرار دارد. ما از مجموعه عظیمی از کامپیوترها برای خزیدن میلیاردها صفحه در وب استفاده میکنیم. برنامهای که این کار را انجام میدهد Googlebot نامیده میشود (همچنین به عنوان خزنده، ربات، بوت یا عنکبوت شناخته میشود).
Googlebot از یک فرآیند الگوریتمی استفاده میکند تا تعیین کند که کدام سایتها را خزیده، هر چند وقت یک بار و چند صفحه از هر سایت را بگیرد. خزندههای گوگل به گونهای برنامهریزی شدهاند که تلاش کنند سایت را خیلی سریع خزیده نکنند تا از بارگذاری بیش از حد جلوگیری کنند.
- مشکلات با سرور مدیریت سایت
- مشکلات شبکه
- قوانین robots.txt که مانع دسترسی Googlebot به صفحه میشوند
ایندکس کردن
بعد از خزیدن یک صفحه، گوگل تلاش میکند بفهمد صفحه درباره چیست. این مرحله ایندکس کردن نامیده میشود و شامل پردازش و تحلیل محتوای متنی و کلیدی برچسبها و ویژگیهای محتوا، مانند عناصر <title>
و ویژگیهای alt، تصاویر، ویدیوها و موارد دیگر است.
اطلاعات جمعآوریشده درباره صفحه اصلی و خوشه آن ممکن است در فهرست گوگل ذخیره شود، که یک پایگاه داده بزرگ است که در هزاران کامپیوتر میزبانی میشود. ایندکس کردن تضمینشده نیست؛ هر صفحهای که گوگل پردازش میکند ایندکس نخواهد شد.
- کیفیت پایین محتوای صفحه
- قوانین متای رباتها که ایندکس کردن را ممنوع میکنند
- طراحی وبسایت که ممکن است ایندکس کردن را دشوار کند
ارائه نتایج جستجو
گوگل پرداختی برای رتبهبندی بالاتر صفحات قبول نمیکند و رتبهبندی بهطور برنامهریزیشده انجام میشود. درباره تبلیغات در جستجوی گوگل بیشتر بدانید.
وقتی یک کاربر پرسوجو وارد میکند، ماشینهای ما در فهرست برای صفحاتی که با پرسوجو مطابقت دارند جستجو میکنند و نتایجی که معتقدیم بالاترین کیفیت و مرتبطترین به پرسوجوی کاربر هستند را بازمیگردانند. ارتباط توسط صدها عامل تعیین میشود، که ممکن است اطلاعاتی مانند موقعیت مکانی کاربر، زبان و دستگاه (رومیزی یا تلفن همراه) را شامل شود. برای مثال، جستجو برای "تعمیرگاههای دوچرخه" نتایج متفاوتی برای کاربری در پاریس نسبت به کاربری در هنگکنگ نشان میدهد.
بر اساس پرسوجوی کاربر، ویژگیهای جستجویی که در صفحه نتایج جستجو ظاهر میشوند نیز تغییر میکنند. به عنوان مثال، جستجو برای "تعمیرگاههای دوچرخه" احتمالاً نتایج محلی و هیچ نتیجه تصویری نشان نمیدهد، اما جستجو برای "دوچرخه مدرن" احتمال بیشتری دارد که نتایج تصویری و نه نتایج محلی نشان دهد. شما میتوانید رایجترین عناصر رابط کاربری جستجوی وب گوگل را در گالری عناصر بصری ما بررسی کنید.
دلایل عدم نمایش صفحات ایندکس شده در نتایج جستجو
کنسول جستجو ممکن است به شما بگوید که یک صفحه ایندکس شده است، اما آن را در نتایج جستجو نمیبینید. این ممکن است به دلایل زیر باشد:
- محتوای صفحه برای پرسوجوهای کاربران غیرمرتبط است
- کیفیت محتوای صفحه پایین است
- قوانین متای رباتها ارائه را ممنوع میکنند
در حالی که این راهنما نحوه کار جستجو را توضیح میدهد، ما همواره در حال بهبود الگوریتمهای خود هستیم. میتوانید با دنبال کردن وبلاگ Google Search Central از این تغییرات مطلع شوید.
75