مشاوره رایگان
مشاوره رایگان
پنل مشتریان
پورتال مشتریان
خانوم فیاضی
/ دسته ها: مبانی سئو

راهنمای توسعه‌دهندگان برای جستجو

شروع کار با جستجو: راهنمای توسعه‌دهندگان

مهم است که محتوای شما برای جستجو مناسب باشد، زیرا این‌گونه می‌توانید کاربران مرتبط بیشتری را به مشاهده محتوای خود جذب کنید. این فرآیند بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) نامیده می‌شود، که می‌تواند منجر به ورود کاربران علاقه‌مند بیشتری به سایت شما شود. اگر جستجوی گوگل نتواند صفحه شما را به‌درستی درک کند، ممکن است یک منبع مهم ترافیک را از دست بدهید.

این راهنما مواردی را که توسعه‌دهندگان می‌توانند انجام دهند تا سایت‌هایشان به‌خوبی با جستجوی گوگل کار کند، پوشش می‌دهد. علاوه بر موارد ذکر شده در این راهنما، اطمینان حاصل کنید که سایت شما امن، سریع، برای همه قابل دسترس، و در تمامی دستگاه‌ها قابل استفاده باشد.

مشاهده‌ی نحوه‌ی نمایش سایت شما توسط گوگل

برای شروع، سایت خود را در ابزار بازرسی URL یا آزمون نتایج غنی بررسی کنید تا ببینید گوگل چگونه سایت شما را می‌بیند. Googlebot خزنده‌ی وب گوگل است که صفحات جدید و به‌روزرسانی شده را برای ایندکس گوگل کشف می‌کند. برای اطلاعات بیشتر درباره‌ی این فرآیند، به صفحه‌ی نحوه‌ی عملکرد جستجوی گوگل مراجعه کنید.

ممکن است متعجب شوید که گوگل همیشه تمام جزئیاتی را که شما در مرورگر خود مشاهده می‌کنید، نمی‌بیند. در مثال زیر، گوگل از وجود تصاویر در این صفحه بی‌اطلاع است، زیرا این صفحه از قابلیتی در JavaScript استفاده می‌کند که توسط گوگل پشتیبانی نمی‌شود.

بررسی لینک‌های سایت شما

Googlebot با پیمایش از یک URL به URL دیگر، لینک‌ها، نقشه‌های سایت و تغییر مسیرها را دریافت و تحلیل می‌کند. Googlebot هر URL را به‌عنوان اولین و تنها URLی که از سایت شما مشاهده کرده، در نظر می‌گیرد. برای اطمینان از اینکه Googlebot می‌تواند تمامی URLهای سایت شما را پیدا کند:

  • از عناصر <a> استفاده کنید که گوگل بتواند آنها را خزیده و تحلیل کند. مطمئن شوید که تمامی صفحات سایت از طریق لینکی در یک صفحه‌ی قابل یافتن دیگر قابل دسترسی هستند. اطمینان حاصل کنید که لینک ارجاعی شامل متن یا، برای تصاویر، یک ویژگی alt مرتبط با صفحه هدف باشد.
  • یک نقشه‌ی سایت ایجاد و ارسال کنید تا به Googlebot کمک کند سایت شما را هوشمندانه‌تر خزیده و بررسی کند. نقشه‌ی سایت یک فایل است که اطلاعات مربوط به صفحات، ویدیوها و سایر فایل‌های سایت شما و روابط بین آنها را ارائه می‌دهد.
  • برای برنامه‌های JavaScript که فقط یک صفحه HTML دارند، مطمئن شوید که هر صفحه یا محتوای مجزا دارای یک URL است.
  • بررسی نحوه‌ی استفاده از JavaScript
  • در حالی که گوگل JavaScript را اجرا می‌کند، تفاوت‌ها و محدودیت‌هایی وجود دارد که هنگام طراحی صفحات و برنامه‌های خود باید در نظر بگیرید تا خزنده‌ها بتوانند محتوای شما را به‌درستی پردازش و نمایش دهند. برای اطلاعات بیشتر درباره‌ی مبانی SEO در JavaScript، می‌توانید این راهنما(لینک) را مطالعه کنید. همچنین، برای رفع مشکلات مرتبط با جستجو و JavaScript، به این صفحه(لینک) مراجعه کنید.
  • برای آشنایی بیشتر با نحوه‌ی پردازش JavaScript توسط گوگل هنگام خزیدن، رندر کردن و ایندکس کردن، می‌توانید ویدئوی مرتبط را مشاهده کنید.

به‌روز نگه داشتن گوگل هنگام تغییر محتوا

برای اطمینان از اینکه گوگل صفحات جدید یا به‌روزرسانی‌شده‌ی شما را سریع پیدا کند:

  • نقشه‌های سایت را ارسال کنید.
  • از گوگل بخواهید که URLهای شما را دوباره بررسی کند.
  • اگر هنوز در ایندکس شدن صفحه مشکل دارید، لاگ‌های سرور خود را برای خطاها بررسی کنید.

متن های صفحات را فراموش نکنید

Googlebot تنها محتوایی را پیدا می‌کند که از نظر متنی قابل مشاهده باشد. برای مثال، متن داخل ویدئوها برای Googlebot نامرئی است. برای اطمینان از اینکه جستجوی گوگل صفحه‌ی شما را به‌درستی درک می‌کند:

  • اطمینان حاصل کنید که محتوای تصویری شما به‌صورت متنی بیان شده است. برای مثال، صفحه‌ی دسته‌بندی محصولات که شامل فهرستی از تصاویر پیراهن‌ها بدون هیچ متنی درباره‌ی هر تصویر باشد، بهینه نیست. این صفحه‌ی دسته‌بندی محصول باید توضیح متنی برای هر تصویر داشته باشد.
  • مطمئن شوید که هر صفحه دارای عنوان و توضیحات متای توصیفی است. عنوان‌ها و توضیحات متای یکتا به گوگل کمک می‌کنند تا ارتباط صفحات شما با کاربران را نشان دهد، که در نتیجه می‌تواند ترافیک جستجوی شما را افزایش دهد.
  • از HTML معنایی استفاده کنید. گوگل محتوای HTML، PDF، تصاویر و ویدئوها را ایندکس می‌کند، اما محتوایی را که نیاز به پلاگین دارد (مثلاً Java یا Silverlight) یا محتوای رندر شده در Canvas را ایندکس نمی‌کند. به جای استفاده از پلاگین، تا حد ممکن از نشانه‌گذاری HTML معنایی برای محتوای خود استفاده کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که محتوای متنی شما در DOM در دسترس است. برای مثال، محتوایی که از طریق ویژگی content در CSS اضافه شده است، بخشی از DOM نیست و جستجوی گوگل در حال حاضر آن را نادیده می‌گیرد. استفاده از ویژگی content برای محتوای تزئینی مشکلی ندارد؛ اما گوگل این محتوا را ممکن است ایندکس نکند.

اطلاع‌رسانی به گوگل درباره نسخه‌های دیگر محتوای شما

گوگل به‌طور خودکار نمی‌داند که نسخه‌های مختلفی از سایت یا محتوای شما وجود دارد؛ برای مثال، نسخه‌های موبایل و دسکتاپ، یا نسخه‌های بین‌المللی سایت شما. برای اطمینان از اینکه گوگل نسخه‌ی صحیح را به کاربران ارائه می‌دهد، شما می‌توانید:

  • URLهای تکراری را یکپارچه‌سازی کنید.
  • به گوگل درباره‌ی نسخه‌های محلی‌شده‌ی سایت خود اطلاع دهید.
  • صفحات AMP خود را قابل کشف کنید.

کنترل محتوایی که گوگل می‌بیند

چندین روش برای مسدود کردن Googlebot وجود دارد:

  • برای جلوگیری از مشاهده‌ی صفحه توسط گوگل، دسترسی به محتوای خود را به کاربران واردشده محدود کنید (برای مثال، استفاده از صفحه ورود یا حفاظت از صفحه با رمز عبور).
  • برای جلوگیری از خزیدن صفحه توسط Googlebot، یک فایل robots.txt ایجاد کنید.
  • برای جلوگیری از ایندکس شدن صفحه، اما اجازه‌ی خزیدن، یک تگ noindex اضافه کنید.

نکته:robots.txt راهکاری برای جلوگیری از نمایش یک صفحه وب در گوگل نیست. برای جلوگیری از نمایش صفحه‌ی وب در گوگل، از قوانین noindex در robots استفاده کنید یا صفحه‌ی خود را با رمز عبور محافظت کنید.

نکته:ترکیب چندین قانون خزیدن و ایندکس ممکن است باعث تداخل در قوانین شود. برای یادگیری نحوه‌ی پیکربندی صحیح این قوانین، راهنمای ترکیب خزیدن با قوانین ایندکس / سرویس‌دهی را مطالعه کنید.

اگر محتوای شما در جستجوی گوگل نمایش داده نمی‌شود و می‌خواهید نمایش داده شود، این مراحل را دنبال کنید:

  • بررسی کنید که Googlebot بتواند صفحه را با ابزار بازرسی URL دسترسی داشته باشد.
  • فایل robots.txt خود را آزمایش کنید تا مطمئن شوید که به‌صورت ناخواسته Googlebot را از خزیدن سایت خود مسدود نکرده‌اید.
  • HTML خود را برای قوانین noindex در تگ‌های متا بررسی کنید.

فعال کردن نتایج غنی برای سایت شما

نتیجه‌ی غنی می‌تواند شامل استایل‌دهی، تصاویر، یا ویژگی‌های تعاملی باشد که به سایت شما کمک می‌کند در نتایج جستجو برجسته‌تر دیده شود. شما می‌توانید گوگل را در درک بهتر صفحه‌ی خود یاری کنید و نتایج غنی را در جستجو نمایش دهید، با ارائه‌ی سرنخ‌های مشخص درباره‌ی معنای صفحه از طریق داده‌های ساختاریافته در صفحه.

اگر نمی‌دانید از کجا شروع کنید، می‌توانید از مجموعه قابلیت‌های موجود در گالری ما استفاده کنید.

مطلب قبلی نگهداری سئوی سایت شما
مطلب بعدی وب سایت خود را بر روی گوگل قرار دهید
Print
23
برای دادن نظر لطفا وارد شوید و یا ثبت نام کنید


  • طراحی سایت و تجربه کاربری

  • تبلیغات



.کلیه حقوق و امتیازات این وبسایت متعلق به شرکت نرم افزار هوشمند آریو میباشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است