ایجاد محتوای مفید، قابل اعتماد و مبتنی بر مخاطب
ایجاد محتوای مفید، قابل اعتماد و انسانمحور
سیستمهای رتبهبندی خودکار گوگل
سیستمهای رتبهبندی خودکار گوگل طراحی شدهاند تا اطلاعات مفید و قابل اعتمادی را که عمدتاً برای سود رساندن به افراد ایجاد شدهاند، نه برای کسب رتبه در موتورهای جستجو، در نتایج برتر جستجو ارائه دهند. این صفحه طراحی شده است تا به سازندگان محتوا کمک کند ارزیابی کنند که آیا آنها در حال تولید چنین محتوایی هستند یا خیر.
ارزیابی محتوای خود
ارزیابی محتوای خود در برابر این سوالات میتواند به شما کمک کند تشخیص دهید که آیا محتوایی که تولید میکنید مفید و قابل اعتماد است یا خیر. علاوه بر پرسیدن این سوالات از خود، در نظر داشته باشید که از دیگرانی که به شما اعتماد دارند اما با سایت شما ارتباطی ندارند بخواهید ارزیابی صادقانهای ارائه دهند.
همچنین به یک بررسی از افتهایی که ممکن است تجربه کرده باشید توجه کنید. چه صفحات بیشتر تحت تأثیر قرار گرفتهاند و در چه نوع جستجوهایی؟ به دقت این موارد را بررسی کنید تا بفهمید چگونه در برابر برخی از سوالات ذکر شده در اینجا ارزیابی میشوند.
سوالات محتوا و کیفیت
- آیا محتوا اطلاعات اصلی، گزارش، تحقیق یا تحلیل ارائه میدهد؟
- آیا محتوا توضیحی اساسی، کامل یا جامع درباره موضوع ارائه میدهد؟
- آیا محتوا تحلیل بصیرتآمیز یا اطلاعات جالبی فراتر از موارد واضح ارائه میدهد؟
- اگر محتوا از منابع دیگر استفاده میکند، آیا از کپی کردن یا بازنویسی صرف آن منابع اجتناب کرده و در عوض ارزش اضافی و اصلی قابل توجهی ارائه میدهد؟
- آیا عنوان اصلی یا عنوان صفحه یک خلاصه توصیفی و مفید از محتوا ارائه میدهد؟
- آیا عنوان اصلی یا عنوان صفحه از اغراق یا شوکبرانگیز بودن خودداری میکند؟
- آیا این صفحهای است که دوست دارید آن را نشانهگذاری کنید، با دوست به اشتراک بگذارید یا توصیه کنید؟
- آیا انتظار دارید این محتوا در یک مجله چاپی، دایرةالمعارف یا کتاب ذکر شود یا به آن ارجاع داده شود؟
- آیا محتوا در مقایسه با دیگر صفحات در نتایج جستجو ارزش قابل توجهی ارائه میدهد؟
- آیا محتوا دارای مشکلات املایی یا سبکی است؟
- آیا محتوا به خوبی تولید شده است یا به نظر میرسد که شلخته یا با عجله تولید شده باشد؟
- آیا محتوا به تعداد زیادی تولید شده توسط یا برونسپاری شده به تعداد زیادی از سازندگان، یا در یک شبکه بزرگ از سایتها منتشر شده است، بهطوری که صفحات یا سایتهای فردی توجه یا مراقبت زیادی دریافت نکردهاند؟
سوالات تخصصی
- آیا محتوا اطلاعاتی را به شکلی ارائه میدهد که باعث میشود به آن اعتماد کنید، مانند ذکر واضح منابع، شواهدی از تخصص بهکار گرفته شده، اطلاعاتی درباره نویسنده یا سایتی که آن را منتشر میکند، مانند لینکهایی به صفحه نویسنده یا صفحه درباره سایت؟
- اگر کسی درباره سایتی که محتوا را تولید میکند تحقیق کند، آیا نتیجه میگیرد که سایت معتبر یا به عنوان یک مرجع شناخته شده در موضوع خود است؟
- آیا این محتوا توسط یک متخصص یا علاقهمند نوشته یا بررسی شده است که به وضوح موضوع را خوب میشناسد؟
- آیا محتوا دارای هرگونه اشتباهات واضح و قابلتأیید است؟
ایجاد تجربه صفحه عالی
سیستمهای رتبهبندی اصلی گوگل تلاش میکنند محتوایی را که تجربه صفحه خوبی ارائه میدهد، پاداش دهند. صاحبان سایت که میخواهند در سیستمهای ما موفق باشند، نباید فقط بر یک یا دو جنبه تجربه صفحه تمرکز کنند. در عوض، بررسی کنید که آیا تجربه کلی صفحه عالی در جنبههای مختلف ارائه میدهید یا خیر. برای مشاوره بیشتر، به صفحه ما درباره درک تجربه صفحه در نتایج جستجوی گوگل مراجعه کنید.
تمرکز بر محتوای انسانمحور
محتوای انسانمحور به معنای محتوایی است که عمدتاً برای افراد ایجاد شده است و نه برای دستکاری رتبههای موتور جستجو. چگونه میتوانید ارزیابی کنید که آیا در حال ایجاد محتوای انسانمحور هستید؟ پاسخ مثبت به سوالات زیر به معنای آن است که احتمالاً در مسیر درستی با رویکرد انسانمحور هستید:
- آیا شما یک مخاطب موجود یا مورد نظر برای کسبوکار یا سایت خود دارید که اگر مستقیم به شما مراجعه کنند، محتوا را مفید خواهند یافت؟
- آیا محتوای شما به وضوح تخصص دست اول و عمق دانش را نشان میدهد (برای مثال، تخصصی که از استفاده واقعی از یک محصول یا خدمات، یا بازدید از یک مکان به دست میآید)؟
- آیا سایت شما دارای هدف اصلی یا تمرکز است؟
- آیا پس از خواندن محتوای شما، شخصی احساس میکند که به اندازه کافی درباره موضوع یاد گرفته است تا به هدف خود برسد؟
- آیا شخصی که محتوای شما را میخواند احساس میکند که تجربه رضایتبخشی داشته است؟
اجتناب از ایجاد محتوای اول موتور جستجو
ما توصیه میکنیم که برای موفقیت در جستجوی گوگل، بر ایجاد محتوای انسانمحور تمرکز کنید، نه محتوای اول موتور جستجو که عمدتاً برای کسب رتبههای موتور جستجو ایجاد شده است. پاسخ مثبت به برخی یا همه سوالات زیر یک علامت هشدار است که باید دوباره ارزیابی کنید چگونه محتوا ایجاد میکنید.
- آیا محتوا عمدتاً برای جذب بازدید از موتورهای جستجو ایجاد شده است؟
- آیا محتوای زیادی درباره موضوعات مختلف تولید میکنید به این امید که برخی از آنها در نتایج جستجو عملکرد خوبی داشته باشند؟
- آیا از اتوماسیون گسترده برای تولید محتوا در موضوعات مختلف استفاده میکنید؟
- آیا بیشتر مواردی را که دیگران بیان کردهاند بدون افزودن ارزش زیاد خلاصه میکنید؟
- آیا درباره موضوعاتی مینویسید فقط به این دلیل که به نظر میرسد در روند هستند و نه به این دلیل که اگر نه برای مخاطبان فعلیتان بودید درباره آنها مینوشتید؟
- آیا محتوای شما باعث میشود خوانندگان احساس کنند که برای بهدستآوردن اطلاعات بهتر باید دوباره جستجو کنند؟
- آیا به تعداد کلمات خاصی مینویسید زیرا شنیده یا خواندهاید که گوگل تعداد کلمات خاصی را ترجیح میدهد؟ (نه، چنین نیست.)
- آیا تصمیم گرفتهاید وارد برخی از حوزههای موضوعات خاص شوید بدون داشتن تخصص واقعی، اما عمدتاً به این دلیل که فکر میکردید ترافیک جستجو دریافت خواهید کرد؟
- آیا محتوای شما قول پاسخ به سوالی را میدهد که در واقع جوابی ندارد، مانند پیشنهاد تاریخ انتشار برای یک محصول، فیلم، یا برنامه تلویزیونی وقتی یکی تایید نشده باشد؟
- آیا تاریخ صفحات را تغییر میدهید تا آنها را تازه جلوه دهید در حالی که محتوا بهطور اساسی تغییر نکرده است؟
- آیا تعداد زیادی محتوای جدید اضافه میکنید یا مقدار زیادی محتوای قدیمی را حذف میکنید عمدتاً به این دلیل که معتقدید این کار به نوعی سایت شما را "تازه" جلوه میدهد و به رتبهبندی جستجو کمک میکند؟ (نه، کمک نخواهد کرد.)
در مورد سئو چطور؟ آیا این همان اول موتور جستجو نیست؟
برخی مواردی وجود دارند که میتوانید برای کمک به موتورهای جستجو در یافتن و درک بهتر محتوای خود انجام دهید. به طور کلی، این "بهینهسازی موتور جستجو" یا به اختصار SEO نامیده میشود. راهنمای خود گوگل در زمینه سئو بهترین شیوههایی را برای در نظر گرفتن شامل میشود. سئو میتواند یک فعالیت مفید باشد زمانی که بر محتوای انسانمحور اعمال شود، نه محتوای اول موتور جستجو.
آشنایی با E-E-A-T و دستورالعملهای ارزیاب کیفیت
سیستمهای خودکار گوگل به گونهای طراحی شدهاند که از عوامل مختلفی برای رتبهبندی محتوای عالی استفاده کنند. پس از شناسایی محتوای مرتبط، سیستمهای ما قصد دارند اولویت به محتوایی بدهند که مفیدتر به نظر میرسد. برای این کار، آنها ترکیبی از عواملی را شناسایی میکنند که میتواند به تعیین محتوایی که جنبههای تجربه (Experience)، تخصص (Expertise)، اعتبار (Authoritativeness)، و اعتماد (Trustworthiness) را نشان میدهد، کمک کند، که به اختصار E-E-A-T مینامیم.
از میان این جنبهها، اعتماد مهمترین است. جنبههای دیگر به اعتماد کمک میکنند، اما محتوا لزوماً لازم نیست همه آنها را نشان دهد. برای مثال، برخی محتوا ممکن است بر اساس تجربهای که نشان میدهد مفید باشد، در حالی که محتوای دیگر ممکن است به دلیل تخصصی که به اشتراک میگذارد مفید باشد.
اگرچه E-E-A-T به خودی خود یک عامل رتبهبندی خاص نیست، استفاده از ترکیبی از عواملی که میتواند محتوایی با E-E-A-T خوب شناسایی کند، مفید است. برای مثال، سیستمهای ما به محتوایی که با E-E-A-T قوی همخوانی دارد برای موضوعاتی که میتوانند بهطور قابلتوجهی بر سلامت، ثبات مالی یا ایمنی افراد، یا رفاه جامعه تاثیر بگذارند، وزن بیشتری میدهند. ما این موضوعات را "پول یا زندگی شما" یا به اختصار YMYL مینامیم.
ارزیابهای کیفیت جستجو افرادی هستند که به ما بینشی میدهند که آیا الگوریتمهای ما به نظر میرسد نتایج خوبی ارائه میدهند یا خیر، روشی برای کمک به تأیید این که تغییرات ما به خوبی کار میکنند. به خصوص، ارزیابها آموزش دیدهاند تا بفهمند آیا محتوا دارای E-E-A-T قوی است یا خیر. معیارهایی که برای این کار استفاده میکنند در دستورالعملهای ارزیاب کیفیت جستجوی ما توضیح داده شده است.
ارزیابهای جستجو کنترل مستقیمی بر رتبهبندی صفحات ندارند. دادههای ارزیاب بهطور مستقیم در الگوریتمهای رتبهبندی ما استفاده نمیشود. بلکه، ما از آنها به عنوان روشی مشابه بازخورد کارتها در یک رستوران استفاده میکنیم. بازخورد به ما کمک میکند بفهمیم آیا سیستمهای ما به نظر میرسد بهدرستی کار میکنند یا خیر.
خواندن دستورالعملها ممکن است به شما کمک کند که چگونه محتوای شما از منظر E-E-A-T عمل میکند را خود ارزیابی کنید، بهبودهایی که باید در نظر بگیرید، و کمک به همسو کردن آن بهطور مفهومی با سیگنالهای مختلفی که سیستمهای خودکار ما برای رتبهبندی محتوا استفاده میکنند.
پرسیدن "چه کسی، چگونه و چرا" درباره محتوای خود
ارزیابی محتوای خود از نظر "چه کسی، چگونه و چرا" را به عنوان راهی برای همگام شدن با آنچه سیستمهای ما به دنبال پاداش دادن هستند، در نظر بگیرید.
چه کسی (محتوا را ایجاد کرده است)
چیزی که به افراد کمک میکند تا E-E-A-T محتوا را بهصورت شهودی درک کنند، این است که مشخص باشد چه کسی آن را ایجاد کرده است. این "چه کسی" است که باید به آن فکر کنید.
هنگام ایجاد محتوا، این سوالات مرتبط با "چه کسی" را از خود بپرسید:
- آیا برای بازدیدکنندگان شما مشخص است که چه کسی محتوای شما را نوشته است؟
- آیا صفحات دارای نام نویسنده هستند، جایی که ممکن است انتظار برود؟
- آیا نام نویسندگان به اطلاعات بیشتری درباره نویسنده یا نویسندگان مرتبط، پیشینه آنها و حوزههایی که درباره آنها مینویسند منجر میشود؟
اگر بهوضوح مشخص کنید چه کسی محتوا را ایجاد کرده است، احتمالاً با مفاهیم E-E-A-T همخوانی دارید و در مسیر موفقیت قرار دارید. ما به شدت توصیه میکنیم اطلاعات نویسندگی دقیق، مانند نام نویسندگان را به محتوا اضافه کنید، جایی که خوانندگان ممکن است انتظار داشته باشند.
چگونه (محتوا ایجاد شده است)
مهم است که خوانندگان بدانند یک قطعه محتوا چگونه تولید شده است: این همان "چگونه" است که باید در محتوای خود لحاظ کنید.
برای مثال، با بررسی محصول، میتواند اعتماد خوانندگان را جلب کند وقتی که درک کنند چند محصول آزمایش شده است، نتایج آزمایشها چه بوده و آزمایشها چگونه انجام شدهاند، همراه با شواهدی از کار انجام شده، مانند عکسها. این مشاورهای است که در صفحه کمک "نوشتن بررسیهای باکیفیت محصول" بیشتر به اشتراک گذاشتهایم.
بسیاری از انواع محتوا ممکن است یک مؤلفه "چگونه" داشته باشند. این ممکن است شامل محتوای تولیدشده به صورت خودکار، توسط هوش مصنوعی یا با کمک هوش مصنوعی باشد. اشتراک جزئیات درباره فرآیندهای درگیر میتواند به خوانندگان و بازدیدکنندگان کمک کند که هر نقش منحصربهفرد و مفید اتوماسیون ممکن است ایفا کرده باشد را بهتر درک کنند.
اگر از اتوماسیون برای تولید بخش عمدهای از محتوا استفاده میشود، این سوالات را از خود بپرسید:
- آیا استفاده از اتوماسیون، شامل تولید توسط هوش مصنوعی، بهطور خودآشکار از طریق افشاها یا روشهای دیگر برای بازدیدکنندگان روشن شده است؟
- آیا پیشینهای درباره نحوه استفاده از اتوماسیون یا تولید توسط هوش مصنوعی برای ایجاد محتوا ارائه میدهید؟
- آیا توضیح میدهید چرا اتوماسیون یا هوش مصنوعی به عنوان مفید برای تولید محتوا در نظر گرفته شد؟
به طور کلی، افشاهای مربوط به هوش مصنوعی یا اتوماسیون برای محتوایی که ممکن است کسی بپرسد "چگونه ایجاد شده است؟" مفید هستند. زمانی که انتظار آنها معقول است، اضافه کردن این موارد را در نظر بگیرید. برای اطلاعات بیشتر، به پست وبلاگ و سؤالات متداول ما: "نحوه دیدگاه جستجوی گوگل به محتوای تولیدشده توسط هوش مصنوعی" مراجعه کنید.
چرا (محتوا ایجاد شده است)
"چرا" شاید مهمترین سوالی باشد که باید درباره محتوای خود پاسخ دهید. چرا این محتوا در وهله اول ایجاد شده است؟
"چرا" باید این باشد که شما عمدتاً محتوا را برای کمک به مردم ایجاد میکنید، محتوایی که اگر بازدیدکنندگان مستقیماً به سایت شما بیایند، برای آنها مفید باشد. اگر این کار را میکنید، به طور کلی با E-E-A-T و آنچه سیستمهای اصلی رتبهبندی ما به دنبال پاداش دادن هستند، همخوانی دارید.
اگر "چرا" این است که شما عمدتاً محتوا را برای جذب بازدیدهای موتور جستجو ایجاد میکنید، این با آنچه سیستمهای ما به دنبال پاداش دادن هستند، همخوانی ندارد. اگر از اتوماسیون، شامل تولید توسط هوش مصنوعی، برای تولید محتوا به منظور اصلی دستکاری رتبهبندیهای جستجو استفاده کنید، این نقض سیاستهای اسپم ما است.
71