مشاوره رایگان
مشاوره رایگان

دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) چیست؟

ادمین آریو
دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) چیست؟ 0

فهرست مطالب:

  1. تعریف بازاریابی دیجیتال
  2. تاریخچه بازاریابی دیجیتال
  3. اهمیت دیجیتال مارکتینگ
  4. مزایا و معایب بازاریابی دیجیتال
  5. انواع کانال‌های بازاریابی دیجیتال
  6. ابزارها و استراتژی‌های مناسب برای دیجیتال مارکتینگ
  7. نتیجه‌گیری درباره بازاریابی دیجیتال
  8. سوالات متداول درباره بازاریابی دیجیتال

امروزه با گسترش تکنولوژی و همه‌گیرشدن استفاده از اینترنت و پلتفرم‌های مبتنی بر فضای دیجیتال در بین مردم، کسب و کارهای مختلف برای بقا و رشد در عرصه به شدت رقابتی کنونی نیاز دارند که خود را با بستر دیجیتال وفق دهند و از ابزارهای دیجیتال مارکتینگ یا همان بازاریابی دیجیتال برای معرفی و ارائه محصولات و خدمات خود به مشتریان بهره بگیرند.

در این مقاله در آریو وب می‌خواهیم به عرصه دیجیتال مارکتینگ سفری داشته باشیم و از تاریخچه پیدایش ابتدایی مقوله بازاریابی دیجیتال تا اهمیت‌ها و مزایا و معایب آن و همچنین روش‌ها و استراتژی‌های مناسب برای انجام این نوع از بازاریابی را بررسی نماییم. پس ما همراه باشید!

تعریف بازاریابی دیجیتال

با مفهوم بازاریابی، اهمیت آن و انواع روش‌های انجام بازاریابی در مقاله معرفی "انواع بازاریابی" آشنا شدیم و دانستیم که انجام بازاریابی از راه درست آن تا چه میزان برای رشد و توسعه یک کسب و کار مفید و البته ضروری است.

از جمله انواع بازاریابی، دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال می‌باشد که دقیقاً نقطه مقابل بازاریابی سنتی یا آفلاین محسوب می‌شود. بازاریابی دیجیتال شامل تمامی استراتژی‌ها و روش‌های انجام بازاریابی بوده که طی آن از طریق کانال‌ها و پلتفرم‌های مبتنی بر بستر دیجیتال و فضای مجازی به معرفی محصولات و خدمات پرداخته می‌شود.

برخلاف بازاریابی سنتی که شدیداً به ابزار چاپی و رسانه‌های دیداری و شنیداری وابسته است، بازاریابی دیجیتال بر قدرت اینترنت و ابزارهای دیجیتالی گوناگون تکیه کرده و از آن‌ها برای تاثیرگذاری بر ذهن مخاطبان و جذب آنان استفاده می‌نماید.

اکنون که با مفهوم این نوع بازاریابی آشنا شدیم، بیایید تاریخچه ظهور آن را نیز بررسی کنیم.

تاریخچه بازاریابی دیجیتال

تاریخچه بازاریابی دیجیتال

تاریخچه پیدایش بازاریابی دیجیتال به دهه 1990 میلادی و اختراع اینترنت بر می‌گردد. در آن دوران، انجام بازاریابی از طریق ارسال ایمیل و همچنین ارائه تبلیغات در بستر اینترنت جایگاه خود را در فرآیند جذب مشتریان پیدا کرد.

با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی و ارتقاء جایگاه و مقبولیت اینترنت در بین مردم، کسب و کارهای مختلف شروع به کوچ‌کردن به فضای مجازی نمودند و مفهومی به نام کسب و کار دیجیتال به وجود آمد. در عین حال، ابزارهای جدید بازاریابی در بستر دیجیتال مانند بهینه‌سازی وب‌سایت برای موتورهای جستجو یا همان سئو و همچنین پلتفرم‌های مختلف شبکه‌های اجتماعی، کار را برای طراحی و اجرای بازاریابی در این فضا ساده‌تر کرده و راه را برای جذب مشتریان هموارتر نمودند.

توسعه دیجیتال مارکتینگ و افزایش اهمیت آن با پیدایش تلفن‌های همراه و همه‌گیر شدن استفاده از موبایل در بین مردم ادامه پیدا کرد و ابزارهای نوین بازاریابی از نوع دیجیتال نیز از قبیل ارائه محتوا و مطالب مفید برای مخاطبان در دسترس قرار گرفتند.

به این ترتیب، بازاریابی در بستر دیجیتال مسیر نسبتاً کم فراز و نشیبی را طی کرده تا به صورتی که اکنون آن را به طرق مختلف مشاهده می‌کنیم، تکامل یافته است. امروزه وجود ابزارهایی برای تحلیل داده‌ها و همچنین هوش مصنوعی، کمک بسیاری به آنالیز رفتار کاربران و طراحی و اجرای بهینه استراتژی‌های مناسب بازاریابی می‌کند.

اهمیت دیجیتال مارکتینگ

شاید با خود بگویید که بازاریابی سنتی از دیرباز تا کنون مورد استفاده قرار گرفته و بازده خوبی هم داشته است و اصلاً چه نیازی به انجام بازاریابی در پلتفرم‌های دیجیتالی داریم. اما در این باره باید گفت که اگر فکر می‌کنید در زمینه جذب مشتریان برای کسب و کار خود تنها می‌توانید به بازاریابی فیزیکی یا آفلاین تکیه کنید، کاملاً در اشتباه هستید.

در عصر تکنولوژی امروز که از پیر تا جوان با فضای مجازی و پلتفرم‌های دیجیتالی تعامل دارند و به نوعی زندگی ما با بستر دیجیتال در هم تنیده است، سرمایه‌گذاری برای برندسازی و جذب مشتریان در این بستر تاثیر به‌سزایی در رشد یک کسب و کار دارد.

کسب و کارهایی که بتوانند استراتژی‌های درست بازاریابی در بستر دیجیتال را به کار ببرند می‌توانند به مخاطبان بی‌شماری دسترسی داشته باشند و تعامل خود را با مخاطبان گسترش دهند. استفاده از بازاریابی دیجیتال به شما کمک می‌کند که روابط خود را با مشتریان بالقوه خود عمیق‌تر ساخته و بهتر در بین مخاطبان دیده شوید. در نتیجه، سرمایه‌گذاری روی انجام بازاریابی در پلتفرم‌های دیجیتالی سبب افزایش هرچه بیشتر فروش و افزایش سودآوری مجموعه شما خواهد شد.

حال بیایید مزایا و معایب این نوع از بازاریابی را با هم بررسی کنیم. آیا بازاریابی مبتنی بر پلفترم‌های دیجیتالی راهکاری بی نقص بوده یا این‌که برخی محدودیت‌ها و نواقص را نیز به همراه دارد؟ پاسخ این سوال را در بخش بعدی همین مقاله خواهید یافت!

مزایا و معایب بازاریابی دیجیتال

گفتیم که دیجیتال مارکتینگ اهمیت بسیاری در افزایش فروش و رشد و توسعه یک کسب و کار دارد. حال می‌خواهیم مزیت‌ها و محدودیت‌های این نوع از بازاریابی را بررسی نماییم.

بازاریابی در فضای مجازی و بسترهای دیجیتال محاسن بسیاری را به دنبال دارد که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دست‌یابی به مخاطبان بیشتر: با تکیه بر اینترنت و پلتفرم‌های دیجیتالی، این نوع از بازاریابی مرزهای جغرافیایی را در نوردیده و امکان دسترسی به طیف گسترده‌ای از مخاطبان و جذب آنان را فراهم می‌کند؛ چیزی که در برخی روش‌های بازاریابی سنتی از جمله بازاریابی‌های چاپی و فیزیکی امکان‌پذیر نیست.
  • رویکرد هدفمند: بازاریابی دیجیتال همچنین به شما اجازه می‌دهد که دسته خاصی از مخاطبان را هدف تبلیغات خود قرار دهید و کمپین‌های بازاریابی خود را به گونه‌ای طراحی و اجرا کنید که مناسب هر دسته از کاربران باشد.
  • امکان تحلیل برخط: اجرای این نوع از بازاریابی به شما کمک می‌کند که با استفاده از داده‌های آماری، کارایی فعالیت‌های بازاریابی خود را به شکل برخط و آنی ارزیابی کنید و تغییرات لازم را برای بهینه‌سازی نتایج انجام دهید.
  • بازده اقتصادی: طراحی و اجرای دیجیتال مارکتینگ از طریق روش‌های گوناگون که در ادامه همین مقاله معرفی خواهند شد، کارایی مطلوبی در جذب مشتری و بازگشت هزینه صرف شده برای تبلیغات دارد. در نتیجه، انجام این نوع از بازاریابی بازده اقتصادی قابل قبولی برای یک کسب و کار به دنبال دارد.

به رغم داشتن مزایای متعدد، این نوع بازاریابی دارای برخی معایب یا بهتر بگوییم، محدودیت‌ها می‌باشد که از جمله آن‌ها می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

  • نویز دیجیتال: گستردگی فضای اینترنت و وجود حجم بزرگی از محتوای گوناگون در این بستر گاهی اوقات سبب می‌شود که فعالیت‌های بازاریابی در این بستر دیده نشود و در نتیجه این تلاش‌ها به ثمر ننشیند.
  • محدودیت در انتقال برخی پیام‌ها: با وجود تکامل روزافزون بازاریابی دیجیتال، همچنان محدودیت‌هایی درباره‌ی تبلیغ و معرفی محصولاتی مانند عطر و یا غذا وجود دارد که سبب می‌شود نتوان این نوع از بازاریابی را کاملاً جایگزین بازاریابی سنتی نمود.
  • نیاز به مهارت بالا: گفتیم که فضای آنلاین و بستر اینترنت روز به روز در حال گسترش است و دیده شدن در این فضا نیز نیازمند طراحی و اجرای درست برنامه‌های بازاریابی می‌باشد که خود این کار دانش فنی بالایی می‌طلبد.

انواع کانال‌های بازاریابی دیجیتال

انواع کانال‌های بازاریابی دیجیتال

حال بیایید روش‌ها و کانال‌های مختلف موجود برای اجرای بازاریابی دیجیتال را بررسی کنیم.

از آن‌جا که فضای دیجیتال بسیار گسترده بوده و همچنان در حال گسترش و تکامل است، روش‌های موجود برای انجام بازاریابی در این بستر هم متنوع بوده و طیف گسترده‌ای را در بر می‌گیرد که در زیر به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره شده است:

  • بازاریابی محتوایی
  • بازاریابی شبکه‌های اجتماعی
  • بازاریابی موتورهای جستجو
  • بازاریابی ایمیلی
  • بازاریابی از طریق افراد تاثیرگذار
  • بازاریابی همکاری در فروش

روش‌های فوق از جمله کانال‌ها و در واقع حق انتخاب‌هایی هستند که شما برای اجرای دیجیتال مارکتینگ در اختیار دارید. در ادامه توضیح مختصری درمورد هر روش ارائه خواهیم داد اما بخاطر داشته باشید که نمی‌توان به شکل قاطع گفت که یک روش از روش دیگر بهتر است؛ زیرا ذاتاً مقوله بازاریابی و انجام درست این کار برای هر کسب و کاری به فاکتورهای متعددی بستگی دارد.

بنابراین باید در انتخاب کانال مناسب برای انجام بازاریابی دیجیتال به ویژگی‌های آن توجه داشته باشید و تمامی جوانب امر را بسنجید تا بهترین نتیجه را کسب نمایید.

بازاریابی محتوایی (Content Marketing)

بازاریابی محتوایی از جمله موثرترین شیوه‌های بازاریابی دیجیتال است که بر تولید محتوای با ارزش نظیر پست‌های وبلاگ، مقالات و پادکست‌های متنوع برای جذب مخاطبان تمرکز دارد. شما همین الان که در حال خواندن این مقاله در آریو وب هستید، جذب بازاریابی محتوایی ما شده‌اید!

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی (Social Media Marketing)

در این روش از دیجیتال مارکتینگ، هدف آن است که با مخاطبان از طریق پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام ارتباط برقرار کرده و ضمن تبلیغ محصولات و خدمات، به حفظ تعامل با مخاطبان و افزایش آگاهی از برند در ذهن آنان بپردازیم.

بازاریابی موتورهای جستجو (Search Engine Marketing)

در این روش از بازاریابی، محتوا و ساختار وب‌سایت به گونه‌ای بهینه می‌شود که نتایج بالاتری در صفحه نتایج موتورهای جستجو کسب شود و به این ترتیب ترافیک بالاتری وارد وب‌سایت گردد.

بازاریابی موتورهای جستجو امری حیاتی برای کسب و کارهایی است که مبتنی بر فضای دیجیتال هستند؛ از جمله فروشگاه‌های اینترنتی. چرا که کسب و کارهای غیر دیجیتالی شاید بتوانند از طریق روش‌های دیگر بازاریابی از جمله بازاریابی سنتی نیز به جذب مشتری بپردازند اما یک کسب و کار اینترنتی بدون دیده شدن به مشتریان احتمالی نمی‌تواند بقا داشته باشد. بازاریابی موتورهای جستجو به این دسته از کسب و کارها کمک می‌کند که خود را از قعر اقیانوس عمیق اینترنت به ساحل برسانند و به این ترتیب، بقا و رشد داشته باشند.

بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)

بازاریابی ایمیلی از قدیمی‌ترین کانال‌های انجام بازاریابی در فضای دیجیتال محسوب می‌شود و همان‌طور که از نام آن پیداست، شامل ارسال ایمیل هدفمند به مخاطبان و تلاش برای زنده نگاه داشتن تعامل با آنان است.

بازاریابی تاثیرگذار (Influencer Marketing)

از آن‌جا که امروزه تاثیر افراد مشهور بر زندگی روزمره مردم افزایش یافته، تبلیغ و معرفی محصولات و خدمات از طریق همکاری با این دسته از افراد در بستر دیجیتال از جمله در پلتفرم‌های مختلف شبکه‌های اجتماعی که دنبال‌کنندگان بسیاری دارند، راه مناسبی برای انجام بازاریابی می‌باشد.

اینلفوئنسر مارکتینگ از جمله کانال‌های نسبتاً نوین بازاریابی دیجیتال به شمار می‌رود و کارایی مطلوبی در هدف قرار دادن مخاطبان عام و خاص برای نیل به اهداف بازاریابی یک کسب و کار دارد.

بازاریابی همکاری در فروش (Affiliate Marketing)

در این نوع بازاریابی، کسب و کارهای مختلف با یک شرکت برای انجام بازاریابی همکاری می‌کنند. نقش این شرکت‌ها اجرای فعالیت‌های بازاریابی در فضای دیجیتالی برای یک کسب و کار در یک چارچوب مشخص است و در ازای جذب مشتری و انجام یک عمل مشخص توسط مشتریان، مثلاً ثبتنام در سایت و یا انجام خرید، پورسانت دریافت می‌کنند. افلیت مارکتینگ در واقع یک فرآیند برد-برد برای طرفین درگیر در این ماجرا می‌باشد!

ابزارها و استراتژی‌های مناسب برای دیجیتال مارکتینگ

در بخش قبلی با روش‌های مختلف بازاریابی دیجیتال آشنا شدیم و ویژگی‌های هر کدام از آن‌ها را نیز بررسی کردیم. اما اگر بخواهیم بازاریابی دیجیتال را در یک کانال دلخواه اجرا کنیم، چه ابزارهایی نیاز داریم و چه استراتژی‌هایی را باید اتخاذ کنیم تا نتیجه مطلوبی کسب نماییم؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که درست به مانند سردرگمی در انتخاب کانال مناسب برای انجام دیجیتال مارکتینگ، استراتژی واحدی هم وجود ندارد که بتوان آن را برای انجام هر نوع از بازاریابی تجویز کرد. چرا که انجام یک بازاریابی موفق به بررسی‌های دقیق و آماری از بازار و جامعه هدف و همچنین تعیین هدف نهایی از بازاریابی نیاز دارد تا بتوان استراتژی‌های مناسب برای این کار را طراحی و تدوین نمود.

پس از تعیین کانال مورد نظر برای انجام بازاریابی و طراحی استراتژی‌های مناسب برای اجرای آن، شما می‌توانید از ابزارهای مناسب برای اجرای بازاریابی دیجیتال مد نظر خود، از جمله گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) برای بازاریابی موتورهای جستجو استفاده کنید و همچنین از ابزار گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) برای مدیریت و نظارت پیوسته کارایی فعالیت‌های خود بهره بگیرید.

می‌بینیم که طراحی و اجرای درست بازاریابی در بستر دیجیتال ابزارها و استراتژی‌های خاص خود را می‌طلبد. اما خبر خوشی که در این باره می‌توانیم به شما دهیم این است که آریو وب تمامی آن‌چه خوبان دارند را یکجا برای شما فراهم کرده است!

شما می‌توانید با بهره‌مندی از خدمات گسترده ارائه شده توسط ما و دریافت مشاوره رایگان از متخصصان مجرب در زمینه‌های هوش تجاری و دیجیتال مارکتینگ، به طراحی و اجرای استراتژی‌های موفق بازاریابی دیجیتال برای کسب و کار خود بپردازید.

نتیجه‌گیری درباره بازاریابی دیجیتال

با توجه به نکاتی که در این مقاله عنوان شد، دانستیم که مفهوم بازاریابی دیجیتال چیست و انجام آن چه اهمیتی برای یک کسب و کار دارد. به علاوه، با مزایا و معایب این نوع از بازاریابی آشنا شدیم و کانال‌های انجام بازاریابی دیجیتال و همچنین ابزارها و استراتژی‌های مناسب برای آن را بررسی کردیم.

به شکل خلاصه، دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال یک امر ضروری برای تضمین بقا و رشد پایدار کسب و کارهای مختلف بوده و مزایای متعددی از جمله بازده اقتصادی مطلوب و دست‌یابی به مخاطبان فراتر از محدودیت‌های فیزیکی و جغرافیایی را به دنبال دارد. نکته‌ای که در این خصوص حائز اهمیت است، انتخاب درست یک کانال برای انجام بازاریابی در بستر دیجیتال و طراحی و اجرای استراتژی‌های کارآمد و استفاده از ابزارهای مناسب برای این کار می‌باشد. این موارد بایستی با توجه به بازار و جامعه هدف و همچنین سیاست‌های خرد و کلان یک کسب و کار تعیین گردد تا در نهایت با اجرای یک بازاریابی موفق، افزایش فروش و سودآوری بیشتر حاصل شود.

برای کسب اطلاعات مفید و دریافت مشاوره رایگان درباره بازاریابی دیجیتال و روش‌های درست طراحی و اجرای یک بازاریابی موفق و کارآمد برای کسب و کار خود می‌توانید به تیم حرفه‌ای متخصصان ما در آریو وب مراجعه نمایید. برای دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید.

 

سوالات متداول درباره بازاریابی دیجیتال


بازاریابی دیجیتال چیست؟

بازاریابی دیجیتال به معنای تلاش در راستای معرفی محصولات و خدمات و جذب مشتریان در قالب پلتفرم‌های دیجیتالی است.

اهمیت بازاریابی دیجیتال در چیست؟

از آن‌جا که استفاده از اینترنت و فضای دیجیتالی در بین مردم همه‌گیر شده، استفاده از این بستر برای جلب توجه مخاطبان و افزایش تعامل ضروری می‌باشد.

مزایای دیجیتال مارکتینگ چیست؟

بازاریابی در فضای دیجیتالی مزیت‌های متعددی از جمله بازده اقتصادی مناسب، امکان دسترسی فراتر از مرزهای جغرافیایی، امکان انجام بازاریابی هدفمند و همچنین قابلیت تحلیل برخط را به همراه دارد.

معایب دیجیتال مارکتینگ چیست؟

معایب عمده این نوع از بازاریابی شامل احتمال دیده نشدن تلاش‌های بازاریابی، عدم امکان انتقال برخی پیام‌ها مانند عطر و بو و همچنین نیاز به داشتن تخصص در زمینه دیجیتال مارکتینگ می‌باشد.

روش‌های انجام بازاریابی در بستر دیجیتال شامل چه مواردی هستند؟

بازاریابی در بستر دیجیتال روش‌های متنوعی چون بازاریابی محتوایی، بازاریابی ایمیلی، بازاریابی موتورهای جستجو و بازاریابی شبکه‌های اجتماعی را در بر می‌گیرد. انتخاب روش مناسب برای انجام بازاریابی به بررسی‌های دقیق بازار، تحلیل رفتار مخاطبان و تعیین هدف از بازاریابی نیاز دارد.

برای مشاوره رایگان کلیک نمایید

Print
رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه
0رأی موافق 0رأی مخالف

نظر

شما در پاسخ به

نظر شما اضافه شد، اما ابتدا باید تایید شود.

لطفا نام خود را وارد کنید
لطفا آدرس ایمیل خود را وارد کنید لطفا آدرس ایمیل معتبر وارد کنید
لطفا یک نظری بنویسید
افزودن نظر
Empty
Click + to add content

.کلیه حقوق و امتیازات این وبسایت متعلق به شرکت نرم افزار هوشمند آریو میباشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است

  • بازگشت به بالا