اینفلوئنسر مارکتینگ (Influencer Marketing) چیست؟
فهرست مطالب:
- مفهوم اینفلوئنسر
- تعریف بازاریابی اینفلوئنسری
- مزایای اینفلوئنسر مارکتینگ
- چالشهای اینفلوئنسر مارکتینگ
- اصول اجرای اینفلوئنسر مارکتینگ
- سخن آخر درباره اینفلوئنسر مارکتینگ
- سوالات متداول درباره اینفلوئنسر مارکتینگ
این روزها در عرصه پر تب و تاب دیجیتال مارکتینگ، انجام فعالیتهای بازاریابی از طریق افراد تاثیرگذار یا اینفلوئنسر طرفداران بسیاری را در میان کسب و کارها و سازمانهای کوچک و بزرگ پیدا کرده است. این استراتژی قدرتمند و نسبتاً نو ظهور با نام اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی اینفلوئنسری شناخته میشود و از قدرت نفوذ و تاثیر اشخاص و برندهای مشهور برای هدفگیری و جذب مخاطبان استفاده میکند.
در این مقاله در آریو وب میخواهیم به دنیای اینفلوئنسر مارکتینگ سری بزنیم و ضمن آشنایی با مفاهیم بنیادی این نوع بازاریابی، روش پیادهسازی این استراتژی قدرتمند بازاریابی دیجیتال را فرا بگیریم. پیشنهاد میکنیم که حتماً تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید!
مفهوم اینفلوئنسر
پیش از این که به توضیح مفهوم اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی اینفلوئنسری بپردازیم، بهتر است خود لفظ اینفلوئنسر را بررسی نماییم. اساساً چه کسانی اینفلوئنسر هستند و باید به چه کسانی برای دنبال نمودن اهداف بازاریابی کسب و کار خود مراجعه کنیم؟
اینفلوئنسرها یا اشخاص تاثیرگذار کسانی هستند که توانایی تاثیرگذاری بر افکار عمومی و سبک زندگی مخاطبان خود از جنبههای مختلف، از جمله تاثیرگذاری روی تصمیمات مرتبط با خرید مخاطبان خود را دارند. قدرت این افراد در تاثیرگذاری و نفوذ در ذهن مخاطبان از این مسئله سر چشمه میگیرد که آنان معمولاً تخصص یا هنر خاصی را دارا بوده و در حوزه فعالیت خود به عنوان یک فرد برجسته شناخته میشوند.
افراد مختلفی میتوانند زیر مجموعه افراد تاثیرگذار تلقی شوند؛ از جمله افراد سلبریتی یا مشهور مانند بازیگران، افراد وبلاگنویس و تولید کننده محتوا و... . اینفلوئنسرها در پلتفرمهای گوناگونی مشغول به فعالیت هستند اما عمده تمرکز آنان روی شبکههای اجتماعی پر مخاطب از جمله اینستاگرام میباشد.
دستهبندی انواع اینفلوئنسر
گفتیم که افراد مختلفی به عنوان اشخاص تاثیرگذار یا اینفلوئنسر شناخته میشوند. نکته مهمی که در خصوص اینفلوئنسرها وجود دارد، لزوم دستهبندی آنان بر اساس یک متر و معیار مشخص میباشد. این کار باعث میشود که بتوان بهترین انتخاب را بسته به بودجه کسب و کار خود و هدف خود از بازاریابی از طریق همکاری با افراد اینفلوئنسر انجام داد.
از آن جا که عمده فعالیتهای اینفلوئنسر مارکتینگ در بستر شبکههای اجتماعی انجام میشود، یک دستهبندی عام برای انواع اینفلوئنسرها در این بستر وجود دارد که افراد را بر مبنای تعداد دنبال کنندگان یا فالوورها و میزان تعاملات آنان به 4 دسته زیر تقسیم میکند:
- نانو اینفلوئنسر: این افراد دارای صفحاتی با مخاطبان کمتر از ده هزار نفر هستند اما به دلیل تولید و ارائه محتوای تخصصی و سفارشی، معمولاً ارتباط و تعامل بیشتری با مخاطبان خود دارند.
- میکرو اینفلوئنسر: این دسته از اینفلوئنسرها بین 10 هزار الی 100 هزار نفر دنبال کننده دارند و به دلیل میزان تعامل معقول و همچنین قیمت نه چندان بالا جهت همکاری، گزینهای مناسب برای کسب و کارهای مختلف، به ویژه کسب و کارهای نوپا به منظور انجام فعالیتهای اینفلوئنسر مارکتینگ محسوب میشوند.
- ماکرو اینفلوئنسر: این افراد بین 100 هزار نفر الی یک میلیون دنبال کننده در شبکههای اجتماعی دارند و انتخابی معقول برای دستیابی به گسترده نسبتاً وسیعی از مخاطبان تلقی میشوند.
- مگا اینفلوئنسر: افراد مگا اینفلوئنسر یا سلبریتی دارای بیش از یک میلیون دنبال کننده در پلتفرمهای مختلف هستند و با توجه به قدرت نفوذ و تاثیر آنان، بهترین انتخاب برای انجام اینفلوئنسر مارکتینگ هستند. با این حال، باید دقت داشته باشید که هزینه همکاری با این دسته از افراد اینفلوئنسر به طور قابل توجهی بالا میباشد و همین موضوع باعث میشود که بخش وسیعی از کسب و کارها از همکاری با این دسته از اینفلوئنسرها خودداری نمایند.
ممکن است این سوال برایتان پیش آمده باشد که حالا کدام دسته از اینفلوئنسرها برای کسب و کار ما بهتر هستند و باید به سراغ چه افرادی برویم؟ این سوالی نیست که بتوان به سادگی آن را پاسخ داد؛ چرا که انتخاب یک فرد اینفلوئنسر مناسب برای انجام فعالیتهای بازاریابی به موارد مختلفی از جمله هدف کمپین شما و میزان بودجه شما دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان در این مورد میتوانید به متخصصان ما در آریو وب مراجعه کنید.
با این وجود، روند حال حاضر بازار به این صورت است که عمده کسب و کارها برای اجرای بازاریابی اینفلوئنسری یا اینفلوئنسر مارکتینگ، بنا به دلایل مختلف از جمله هدف گیری دقیقتر مخاطبان و هزینه به مراتب کمتر، به سراغ افراد نانو اینفلوئنسر میروند. در شکل زیر سهم انواع اینفلوئنسرها در این نوع بازاریابی نشان داده شده است.
تا به این جا با مفهوم اینفلوئنسر آشنا شدیم و انواع اینفلوئنسرها و مزایا و معایب هر یک را به طور مختصر بررسی کردیم. اکنون بیایید با استراتژی قدرتمند اینفلوئنسر مارکتینگ بیشتر آشنا شویم و شیوه عملکرد این نوع بازاریابی را بررسی نماییم.
تعریف بازاریابی اینفلوئنسری
اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی اینفلوئنسری به این معناست که از افراد مناسب اینفلوئنسر برای تبلیغ و معرفی محصولات و خدمات در بسترهای مختلف از جمله شبکههای اجتماعی بهره بگیریم. بنابراین میتوانیم اینفلوئنسر مارکتینگ را زیرمجموعهای از بازاریابی شبکههای اجتماعی نیز در نظر بگیریم.
اما شاید این سوال برایتان پیش بیاید که ساز و کار بازاریابی اینفلوئنسری چیست و این استراتژی چگونه باعث دستیابی به اهداف تجاری کسب و کار ما میگردد؟ در این باره باید گفت که اینفلوئنسر مارکتینگ از قدرت نفوذ و تاثیر افراد اینفلوئنسر روی حجم وسیعی از مخاطبان برای تبلیغ و دنبال نمودن اهداف تجاری یک سازمان یا کسب و کار استفاده میکند.
حتماً تا کنون به مطلبی در اینستاگرام برخوردهاید که توسط افراد مشهور و یا افراد با تعداد فالوورهای بالا منتشر شده باشد؛ مثل پیشنهاد استفاده از پوشاک یک برند خاص که توسط یک ورزشکار مشهور ارائه شده باشد. این نمونه یک مثال عینی از اینفلوئنسر مارکتینگ میباشد.
امروزه استفاده از این نوع بازاریابی بسیار همه گیر شده و طیف وسیعی از کسب و کارها، به ویژه کسب و کارهای فعال در عرصه دیجیتال مارکتینگ از این روش برای جذب مخاطب بهره میگیرند. در بخش بعدی در مورد دلایل محبوبیت این استراتژی و مزایایی که استفاده از این تکنیک بازاریابی به دنبال دارد، صحبت خواهیم کرد.
مزایای اینفلوئنسر مارکتینگ
انجام بازاریابی از طریق افراد اینلفوئنسر اهمیتهای فراوانی داشته و مزایای متعددی را برای یک کسب و کار به دنبال دارد. از جمله مزایای این نوع بازاریابی میتوانیم به موارد زیر اشاره نماییم:
- اعتماد مخاطبان: همانطور که گفتیم، افراد اینفلوئنسر معمولاً دارای اعتبار بالایی نزد مخاطبان خود هستند. همین موضوع باعث میشود که وقتی آنان اقدام به معرفی و تبلیغ محصول خاصی کنند، مخاطبان به آن اعتماد کنند. به عبارت دیگر، اعتماد مخاطبان به افراد اینفلوئنسر سبب اعتماد آنان به برند خواهد شد.
- ارتقاء آگاهی از برند: افراد اینفلوئنسر، فارغ از این که جزو کدام دسته قرار بگیرند، دارای تعداد مخاطبان بالایی هستند و تعامل بالایی نیز با دنبال کنندگان خود دارند. این موضوع موقعیتی مناسب برای کسب و کارهای مختلف فراهم میآورد که از طریق همکاری با این افراد، آگاهی مخاطبان از برند خود را افزایش دهند.
- بازاریابی هدفمند: دنبال کنندگان افراد تاثیرگذار یا اینفلوئنسر معمولاً طیف مشخصی از افراد و یا حوزه جغرافیایی خاصی را در بر میگیرد. بنابراین برندهای مختلف میتوانند از این طریق فعالیتهای بازاریابی خود را به شکل هدفمند و اختصاصی نیز انجام دهند.
- صرفه اقتصادی: در مقایسه با انواع روشهای بازاریابی سنتی و روشهای قدیمی دیجیتال مارکتینگ، اینفلوئنسر مارکتینگ صرفه اقتصادی بالایی داشته و به شکل مطمئن باعث بازگشت سرمایه و حتی سوددهی یک کسب و کار در کوتاه مدت میشود؛ به خصوص اگر بتوان این استراتژی را از طریق همکاری با افراد نانو اینفلوئنسر پیادهسازی کرد، بازدهی اقتصادی مناسبی برای یک برند به دنبال خواهد داشت.
چالشهای اینفلوئنسر مارکتینگ
اگر چه این استراتژی یکی از نوینترین و موثرترین روشهای دیجیتال مارکتینگ محسوب میشود اما برخی چالشها در استفاده از این استراتژی وجود دارد که بد نیست با آنها آشنا شویم. بدون شک دانستن هر دو روی سکه به ما کمک میکند که با چشم باز استراتژی مطلوب دیجیتال مارکتینگ برای کسب و کار خود را انتخاب نماییم.
دو مورد از مهمترین چالشهای به کارگیری و استفاده از استراتژی اینفلوئنسر مارکتینگ عبارتاند از:
- دشوار بودن اندازهگیری کارایی: اگر چه برخی معیارها نظیر تعداد مشاهده، تعداد لایک و... به جهت ارزیابی کلی کمپینهای اینفلوئنسر مارکتینگ مفید هستند اما ارتباط دادن مستقیم این کمیتها به میزان فروش و تحلیل کارایی فعالیتهای بازاریابی میتواند چالش بر انگیز باشد.
- اثرات کوتاه مدت: اینفلوئنسر مارکتینگ با وجود مزایای متعدد معمولاً نتایج جرقهای و کوتاه مدت دارد و این گونه کمپینها لزوماً به وفاداری پایدار مخاطبان و اثرات مطلوب بلند مدت منجر نمیشوند.
به رغم وجود برخی معایب و چالشها در استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ، این استراتژی همچنان به شکل وسیعی به عنوان یکی از جدیدترین و بهترین استراتژیهای دیجیتال مارکتینگ به کار گرفته میشود. در بخش بعدی اصول اجرای این استراتژی را بررسی خواهیم کرد.
اصول اجرای اینفلوئنسر مارکتینگ
بازاریابی اینفلوئنسری یا اینفلوئنسر مارکتینگ به مانند هر استراتژی دیگری در عرصه بازاریابی دیجیتال نیازمند رعایت مجموعهای از اصول و قواعد است تا نتایج مثبتی را به دنبال داشته و در نهایت به موفقیت و رشد پایدار یک کسب و کار ختم شود.
در ادامه، اصول اجرای این استراتژی را به شکل مرحله به مرحله ذکر میکنیم:
- تعیین هدف: اولین گام در اجرای هر استراتژی بازاریابی، برآوردسازی اهداف خود از اجرای کمپین فعلی میباشد. شما با تعیین اهداف خود میتوانید رویکرد درست و مورد نیاز خود برای دستیابی به اهداف کسب و کار را طراحی و تدوین نمایید.
- انتخاب پلتفرم مناسب:در گام بعدی، نیاز است که پلتفرم مناسب و در واقع شبکه اجتماعی مناسب برای انجام اینفلوئنسر مارکتینگ را بیابید. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، اینستاگرام پرطرفدارترین شبکه اجتماعی برای انجام بازاریابی اینفلوئنسری میباشد. با این حال، انتخاب شما محدود به اینستاگرام نبوده و میتوانید بسته به اهداف کمپین و همچنین الگوی رفتاری مخاطبان هدف از پلتفرمهای مختلفی چون یوتیوب، تلگرام، فیسبوک و... بهره بگیرید.
- تخصیص بودجه: در قدم بعدی باید بودجه کمپین بازاریابی خود را مشخص کنید و بر اساس آن به سراغ یکی از انواع کلی اینفلوئنسرها بروید. اینفلوئنسرها از معیارهای مختلفی برای تعیین هزینه همکاری استفاده میکنند که متداولترین آنها تعداد فالوور آنان، تعداد مشاهده محتوا و همچنین مدت زمان اجرای کمپین میباشد.
- انتخاب اینفلوئنسر: پس از تعیین هدف، انتخاب پلتفرم و تعیین بودجه، باید اینفلوئنسر مناسب کمپین خود را انتخاب کنید. بهتر است اینفلوئنسر مورد انتخاب شما در حوزه کاری شما فعالیت داشته باشد تا نتایج مطلوبتری هم از فعالیتهای تبلیغاتی کسب کنید.
- ارزیابی و بهینهسازی: در نهایت، لازم است به شکل پیوسته کارایی کمپین تبلیغاتی خود را ارزیابی نمایید. همانطور که گفتیم، ارزیابی مستقیم تاثیر کمپین بر میزان فروش دشوار است اما کارایی خود کمپین را با استفاده از شاخصهایی چون میزان جذب فالوور و میزان ترافیک وبسایت میتوان ارزیابی نموده و در جهت بهبود کمپین اقدام کرد.
با رعایت اصول فوق و طراحی و تدوین صحیح استراتژیهای اینفلوئنسر مارکتینگ بر مبنای این قواعد میتوانید به شکل موثر میزان دیدهشدن برند خود را افزایش داده و کسب و کار خود را رشد دهید. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره این استراتژی و دریافت مشاوره رایگان در خصوص شیوه درست طراحی و اجرای این نوع بازاریابی میتوانید با ما در آریو وب تماس بگیرید.
سخن آخر درباره اینفلوئنسر مارکتینگ
امروزه انجام بازاریابی از طریق افراد تاثیرگذار یا اینفلوئنسر که بیشتر با نام اینفلوئنسر مارکتینگ شناخته میشود، به دلیل کارایی بالا و صرفه اقتصادی یکی از پر طرفدارترین استراتژیهای دیجیتال مارکتینگ محسوب میشود. این استراتژی با بهره گرفتن از اعتبار و قدرت نفوذ افراد مشهور و تاثیرگذار بر سبک زندگی مخاطبان خود، سعی در پیشبرد اهداف تجاری کسب و کارهای مختلف بر اساس اجرای کمپینهای تبلیغاتی و بازاریابی دارد.
با درک فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در مورد این نوع بازاریابی و رعایت اصول و قواعد اجرای درست این استراتژی میتوانید حضور آنلاین و میزان دیده شدن کسب و کار خود را افزایش داده و در نهایت، کسب و کار خود را رشد دهید. برای دریافت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینفلوئنسر مارکتینگ و شیوه اجرای این استراتژی میتوانید به متخصصان ما در آریو وب مراجعه نمایید.
سوالات متداول درباره اینفلوئنسر مارکتینگ
اینفلوئنسر مارکتینگ به چه معناست؟
اینفلوئنسر مارکتینگ یا بازاریابی اینفلوئنسری به معنای همکاری با افراد تاثیرگذار برای اجرای کمپینهای تبلیغاتی میباشد.
چرا استفاده از بازاریابی اینفلوئنسری مهم است؟
اجرای این نوع بازاریابی به دلیل امکان بازاریابی هدفمند، کارایی مناسب و صرفه اقتصادی بسیار مهم است.
اصول اجرای بازاریابی اینفلوئنسری چیست؟
برای آشنایی بیشتر با اصول اجرای اینفلوئنسر مارکتینگ میتوانید با ما در آریو وب تماس بگیرید.
برای مشاوره رایگان کلیک نمایید
Print
رتبه بندی این مطلب:
0رأی موافق
0رأی مخالف