مشاوره رایگان
مشاوره رایگان
پنل مشتریان
پورتال مشتریان

بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) چیست؟

SuperUser Account
بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) چیست؟ 0

فهرست مطالب:

  1. تعریف ایمیل مارکتینگ
  2. تاریخچه ایمیل مارکتینگ
  3. اهمیت بازاریابی ایمیلی
  4. مزایای ایمیل مارکتینگ
  5. معایب ایمیل مارکتینگ
  6. انواع بازاریابی ایمیلی
  7. اصول اجرای بازاریابی ایمیلی
  8. طراحی و اجرای بهینه ایمیل مارکتینگ با آریو وب
  9. نتیجه‌گیری درباره ایمیل مارکتینگ
  10. سوالات متداول درباره ایمیل مارکتینگ

عرصه دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال جایی است که به سرعت در حال تغییر و تحول است و همواره روش‌ها و ابزارهای نوینی در این حوزه برای بازاریابی معرفی و استفاده می‌شود. با وجود این تفاسیر، ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی یک ابزار قدرتمند بازاریابی دیجیتال است که برای دهه‌ها به منظور تعامل با مخاطبان و هدف قرار دادن آنان مورد استفاده قرار گرفته و هنوز هم به شکل گسترده توسط کسب و کارهای مختلف به کار گرفته می‌شود.

در این مقاله در آریو وب به جهان ایمیل مارکتینگ سفری خواهیم داشت و الفبای این نوع بازاریابی، از تاریخچه پیدایش آن تا انواع روش‌های انجام بازاریابی ایمیلی را مورد بررسی قرار خواهیم داد. با ما همراه باشید!

تعریف ایمیل مارکتینگ

ایمیل مارکتینگ (Email Marketing) یا بازاریابی ایمیلی یک استراتژی موثر برای بازاریابی بوده که بر اساس ارسال ایمیل‌های هدفمند و موثر به گروه مشخصی از مخاطبان انجام می‌شود.

ایمیل مارکتینگ فرمی از بازاریابی دیجیتال است طی آن ایمیل‌های دسته‌بندی شده به دسته خاصی از مخاطبان ارسال می‌گردد. این ایمیل‌ها می‌توانند برای اهداف گوناگونی طراحی و فرستاده شوند؛ از جمله تبلیغ محصولات و خدمات، برند سازی یا ایجاد آگاهی از برند و نشان کسب و کار شما، ارائه تخفیفات جذاب و پیشنهادات اختصاصی، آموزش مباحث مختلف به مخاطبان و... .

هدف نهایی تمامی تلاش‌هایی که در این نوع بازاریابی صورت می‌گیرد، ایجاد ارتباط موثر و درست با مخاطبان درست است؛ به گونه‌ای که تعامل با کاربران افزایش یافته و این ارتباط منجر به انجام عمل معینی توسط آنان گردد. شما می‌توانید با استفاده از این نوع بازاریابی به جذب مشتری جدید بپردازید، مشتریان از دست رفته خود را بازگردانید و یا در راستای ارتقاء تعامل و رضایت مشتریان فعلی گام برداشته و آنان را حفظ نمایید.

اکنون که دانستیم مفهوم ایمیل مارکتینگ چه بوده و این ابزار چه ظرفیت‌های بالقوه گسترده‌ای دارد، بد نیست تاریخچه پیدایش این نوع بازاریابی را نیز بررسی کنیم و بدانیم که بازاریابی ایمیلی در ابتدا با چه هدفی پدید آمده است.

تاریخچه ایمیل مارکتینگ

پس از پیدایش اینترنت و گسترش استفاده از آن بین مردم، ایمیل‌های تجاری به شکل‌های مختلف و برای اهداف گوناگون ارسال می‌شده اما دهه 1990 میلادی جایی است که این ابزار برای اولین بار به عنوان یک استراتژی بازاریابی معرفی و به کار گرفته شد.

گری توئرک، متخصص بازاریابی در شرکت DEC، اولین کسی است که یک ایمیل را به شکل انبوه فرستاد. وی در سال 1978 ایمیلی را برای 393 مخاطب ارسال نمود و در آن ایمیل به معرفی و تبلیغ یک محصول پرداخت. اگر چه ارسال حجم بزرگی از ایمیل به مخاطبان باعث شد توئرک به عنوان پدر هرزنامه یا اسپم (Spam) دنیا شناخته شود اما در عین حال این اتفاق منجر به فروش حدود 13 میلیون دلاری توسط شرکت DEC گردید.

با ورود به دهه 1990 میلادی و گسترش استفاده از اینترنت در بین عموم مردم، کسب و کارهای مختلف از ایمیل و پتانسیل بالقوه این ابزار برای دستیابی به مخاطبان اطلاع پیدا کردند و ایمیل مارکتینگ به عنوان یک ابزار بازاریابی دیجیتال شناخته شد. رفته رفته بازاریابی ایمیلی جایگاه خود را هم در نزد کسب و کارها و هم در بین مخاطبان پیدا کرد و با پیدایش دستگاه‌های موبایل، این نوع بازاریابی توسعه بیشتری یافت.

امروزه پلتفرم‌های مختلفی برای ارسال ایمیل‌های گروهی و تجاری وجود دارند که با ارائه امکاناتی چون سیستم مدیریت محتوا و سیستم اتوماسیون، کار را برای انجام ایمیل مارکتینگ ساده‌تر می‌کنند. با این وجود، انجام یک بازاریابی موفق از طریق ارسال ایمیل نیاز به رعایت مجموعه‌ای از اصول و قواعد دارد تا ایمیل به عنوان اسپم شناخته نشود و محتوای آن نیز در مخاطب اثر کند. در ادامه این مقاله حتماً به این قوانین و مراحل انجام بازاریابی ایمیلی اشاره خواهیم کرد اما پیش از آن بیایید با اهمیت این نوع بازاریابی در دنیای امروز بیشتر آشنا شویم.

اهمیت بازاریابی ایمیلی

ایمیل مارکتینگ یک رویکرد روان و البته موثر برای انجام بازاریابی در بستر دیجیتال بوده و تاثیر به‌سزایی در حفظ و افزایش تعامل با مشتریان دارد. امروزه با گسترش کسب و کارهای دیجیتال و همه‌گیر شدن استفاده از پلتفرم‌ها و ابزارهای آنلاین در بین مردم، اهمیت این نوع بازاریابی پر رنگ ‌تر نیز شده است. بر این اساس، دلایل اهمیت‌ بازاریابی ایمیلی شامل موارد زیر می‌باشد:

  • ارتباط مستقیم با مخاطب: در این نوع بازاریابی شما می‌توانید به شکل مستقیم و بدون واسطه با مخاطبان هدف خود ارتباط برقرار نمایید. همین موضوع باعث اهمیت دو چندان ایمیل مارکتینگ شده است.
  • گستردگی استفاده از ایمیل: در عصر تکنولوژی و فناوری اطلاعات، استفاده از امکانات و پلتفرم‌های مختلف آنلاین در بین عموم مردم متداول شده و پست الکترونیک یا ایمیل نیز از این قضیه مستثنی نیست. بنابراین هیچ‌گاه نباید از این فرصت مناسب برای بازاریابی غافل شوید.
  • ارسال پیام هدفمند: در بازاریابی ایمیلی شما بر اساس تجزیه و تحلیل مشتریان و دسته‌بندی آنان قادر هستید که ایمیل‌های شخصی سازی شده و سفارشی برای هر کدام ارسال نمایید. امکان ارسال ایمیل‌های هدفمند به کاربران سبب افزایش هر چه بیشتر نرخ بازدهی تلاش‌های بازاریابی شما خواهد شد.

مزایای ایمیل مارکتینگ

حالا که تاریخچه این نوع بازاریابی را بررسی کردیم و با اهمیت‌های آن آشنا شدیم، بیایید کمی با مزیت‌های این روش نیز آشنا شویم و ببینیم که استفاده از این روش چه نتایج مثبتی برای کسب و کارهای مختلف به دنبال دارد.

ایمیل مارکتینگ اگر چه یک روش قدیمی در حوزه بازاریابی دیجیتال به شمار می‌رود اما ابزاری قدرتمند بوده و دارای محاسن متعددی است که از جمله آن‌‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • اتوماسیون: پلتفرم‌های بازاریابی ایمیلی قابلیت اتوماسیون یا ارسال خودکار ایمیل را به همراه دارند. این موضوع بدین معنیست که شما می‌توانید در این پلتفرم‌ها ایمیل‌های زمانبندی‌شده برای مخاطبان خود ارسال کنید و یا طوری برنامه‌ریزی نمایید که به ازای انجام عمل مشخصی توسط کاربران برای آنان ایمیل ارسال شود. بنابراین در این نوع بازاریابی نیازی به مداخله و راهبری پیوسته وجود ندارد.
  • ارتقاء آگاهی از برند: ارتباط ایمیلی مداوم با مخاطبان، هویت و اعتبار برند شما را تقویت کرده و باعث می‌شود که کسب و کارتان همواره در دید آنان قرار داشته باشد.
  • نرخ تبدیل بالا: ایمیل راه مناسبی برای ارتقاء نرخ تبدیل است؛ چرا که از این طریق شما می‌توانید مخاطب را مستقیماً دعوت به اقدام مد نظر خود نمایید؛ مانند دعوت به ثبتنام برای یک وبینار یا تکمیل خرید. از آن‌جا که این اقدامات تنها با یک کلیک انجام می‌شوند، می‌توان نرخ تبدیل بالایی را برای بازاریابی ایمیلی متصور شد. در نتیجه، بازگشت سرمایه در فرآیند ایمیل مارکتینگ سریع‌تر و بهتر رخ داده و به طور کلی، بازدهی اقتصادی این نوع بازاریابی نسبتاً بالا می‌باشد.
  • امکان رصد نتایج و تصمیم‌گیری مبتنی بر داده: ایمیل مارکتینگ به مانند هر رویکرد بازاریابی دیجیتال دیگری قابلیت رصد آنلاین نتایج با استفاده از ابزارهای آماری را به همراه دارد. به عنوان مثال شما می‌توانید بفهمید که کدام ایمیل‌ها برای مخاطبان‌تان جذاب بوده و کدام ایمیل‌ها اثر چندانی نداشته‌اند. به این ترتیب شما می‌توانید با تکیه بر اطلاعات آماری و تصمیم‌گیری مبتنی بر داده، استراتژی‌های بازاریابی خود را مدیریت کرده و در جهت بهبود آن‌ها تلاش نمایید.

دلایل اهمیت بازاریابی ایمیلی

معایب ایمیل مارکتینگ

انجام بازاریابی از طریق ارسال ایمیل اگر چه مزایا و محاسن متعددی به دنبال دارد اما یک ابزار کامل نبوده و نمی‌توان برای انجام بازاریابی تنها به این روش تکیه کرد. از جمله معایب و مشکلات این ابزار می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

  • اسپم: طراحی و اجرای نادرست ایمیل مارکتینگ مانند این کار که محتوای ایمیل خود را کاملاً تبلیغاتی تنظیم کنید، سبب می‌شود ایمیل شما توسط پلتفرم‌های پست الکترونیک و یا توسط خود گیرنده به عنوان اسپم شناخته شده و تاثیر منفی بر کسب و کار شما داشته باشد.
  • مشکلات فنی: مشکلات اجرایی بازاریابی ایمیلی کم نیست و باید در انجام این نوع بازاریابی دقت داشته باشید. از جمله معضلاتی که ممکن است در انجام بازاریابی از طریق ایمیل به آن بر بخورید این است که ایمیل شما اصلاً به مخاطب ارسال نشود و یا این ‌که به علت پر بودن صندوق دریافت مخاطب، ایمیل به دست وی نرسد. بنابراین باید به این موضوع توجه ویژه‌ای داشته باشید.
  • مشکلات طراحی: گفتیم که در ایمیل مارکتینگ معمولاً افراد به شکل گروهی هدف بازاریابی قرار می‌گیرند. تحلیل رفتار کاربران و دسته‌بندی آنان نیز با استفاده از ابزارهایی چون مدل RFM و مدل پیش‌بینی کننده انجام می‌شود. دسته‌بندی مشتریان و ایجاد لیستی از جامعه هدف برای بازاریابی چندان آسان نبوده و چالش‌های خاص خود را دارا می‌باشد. ضمن این‌ که محتوای ایمیل شما نیز دارای محدودیت اندازه است. در واقع اگر ایمیلی بفرستید که بیش از حد طولانی باشد، به احتمال زیاد مخاطب آن ایمیل را نادیده خواهد گرفت. در نتیجه، طراحی درست ایمیل موضوع دیگری است که باید به آن دقت نمایید.

معایب بازاریابی ایمیلی

انواع بازاریابی ایمیلی

با توجه به این که بازاریابی ایمیلی مزایای بسیاری به همراه دارد، می‌توان این نوع بازاریابی را یک استراتژی مناسب برای تعامل با مخاطبان و تاثیرگذاری روی آنان دانست. اما سوالی که ممکن است اکنون بپرسید این است که ایمیل مارکتینگ به چه روش‌هایی می‌تواند انجام شود و در واقع چه نوع ایمیل‌هایی در دسته‌ی بازاریابی ایمیلی قرار می‌گیرند؟

در مورد پرسش فوق باید گفت که شما می‌توانید انواع مختلفی از ایمیل را به منظور بازاریابی طراحی و برای مخاطبان خود ارسال نمایید؛ از جمله:

  • ایمیل خوش‌آمد گویی به کاربرانی که به تازگی ثبت‌نام نموده‌اند؛
  • اطلاع‌رسانی درباره محصولات و خدمات جدید خود به کاربران؛
  • ارسال تخفیفات ویژه و پیشنهادات اختصاصی به مشتریان؛
  • ارسال اطلاعات خرید به مشتریان و یا یادآوری خریدهای تکمیل نشده؛
  • ارسال خبرنامه و محتوای گوناگون از طریق پست الکترونیک؛
  • نظرسنجی از کاربران و دریافت بازخورد مشتریان در خصوص تجربه استفاده از محصولات و خدمات.

موارد فوق تنها راه‌های انجام ایمیل مارکتینگ نیستند و شما می‌توانید به روش‌های دیگر نیز از طریق ایمیل با مخاطبان خود ارتباط برقرار نموده و به هدفتان که همان افزایش تعامل و در نهایت تبدیل مشتریان بالقوه به بالفعل است، برسید. اما تمامی این‌ نتایج به شرطی حاصل می‌شوند که بدانید چگونه باید فرآیند بازاریابی ایمیلی را طراحی و اجرا نمایید. پس بیایید اصول اجرای این نوع بازاریابی را نیز یاد بگیریم!

انواع بازاریابی ایمیلی

اصول اجرای بازاریابی ایمیلی

انجام یک بازاریابی ایمیلی موفق نیاز به رعایت مجموعه‌ای از اصول و قواعد دارد که این اصول به شکل مرحله به مرحله در زیر آمده است:

  • استراتژی خود را تعیین کنید: ابتدا به شکل واضح هدف خود از انجام بازاریابی ایمیلی را مشخص کرده و متناسب با آن هدف، یکی از انواع روش‌ها و استراتژی‌های بازاریابی ایمیلی را انتخاب نمایید.
  • یک سرویس مناسب برای بازاریابی ایمیلی انتخاب نمایید: بر اساس هدف خود از بازاریابی ایمیلی، از یک پلتفرم مناسب برای ارسال ایمیل انبوه نظیر نجوا یا پاکت استفاده کنید.
  • مخاطبان را لیست‌بندی و دسته‌بندی کنید:لازمه انجام ایمیل مارکتینگ داشتن لیستی از ایمیل کاربران است. بنابراین از طریق روش‌های مناسب، لیستی از ایمیل جامعه هدف خود جمع‌آوری نموده و سپس بر اساس فاکتورهایی چون سابقه و رفتار مشتریان و یا اطلاعات فردی و جغرافیایی مخاطبان را به دسته‌های مشخص تقسیم کنید. ابزارهایی مانند مدل RFM، مدل پیش‌بینی کننده و مدل Lookalike نیز برای دسته‌بندی مشتریان مفید هستند.
  • ایمیل با محتوای مناسب طراحی کنید:این مرحله جزو مهم‌ترین گام‌های انجام بازاریابی ایمیلی محسوب می‌شود. در این گام باید محتوای جذاب و متناسب با نیازها و ترجیحات مخاطب طراحی کنید. دقت داشته باشید که ایمیل باید هم از نظر محتوایی و هم از نظر بصری جذاب باشد تا بتواند مخاطب را دعوت به انجام اقدام مد نظر شما نماید.
  • ارسال ایمیل به شکل خودکار را تنظیم کنید:خودکار سازی یا اتوماسیون ارسال ایمیل نیز دیگر مرحله مهم در انجام این نوع بازاریابی محسوب می‌شود. با انجام این کار تا حد امکان از مداخلات مستقیم و دستی جلوگیری شده و فرآیند بازاریابی بدون وقفه انجام می‌گردد.
  • نتایج را تحلیل نمایید:در نهایت، پس از پیاده‌سازی و اجرای ایمیل مارکتینگ باید نتایج تلاش‌های خود را با گذشت زمان به لحاظ آماری آنالیز نمایید. برای این امر می‌توانید معیارهایی چون نرخ باز شدن ایمیل و نرخ کلیک را تحلیل نموده و با یافتن نقاط ضعف و قوت کار خود به بهبود استراتژی‌های بازاریابی ایمیلی برای کسب و کار خود بپردازید.

طراحی و اجرای بهینه ایمیل مارکتینگ با آریو وب

در بخش‌های قبلی مقاله با روند طراحی و اجرای یک استراتژی مناسب برای بازاریابی ایمیلی آشنا شدیم و دانستیم که موارد زیادی، از قبل اجرای بازاریابی تا بعد از آن باید رعایت شود تا نتایج مطلوبی از تلاش‌های ما در این نوع بازاریابی بدست آید.

اما اگر دنبال اجرای ایمیل مارکتینگ برای کسب و کار خود هستید نگران نباشید. آریو وب انتخابی مطمئن برای انجام یک بازاریابی ایمیل موفق و موثر برای کسب و کارتان است.

خدمات ارائه شده توسط آریو وب پاسخگوی تمامی نیازهای شما برای اجرای موفقیت‌آمیز ایمیل مارکتینگ بوده و هر چه برای انجام بهینه این نوع بازاریابی و در هر مرحله از آن می‌خواهید، از بررسی‌های اولیه و تحلیل رفتار مخاطبان گرفته تا طراحی ایمیل‌های مناسب و همچنین اجرای بازاریابی و نظارت و بهینه‌سازی آن توسط آریو وب برای شما فراهم شده است.

به علاوه، شما می‌توانید از تجربه، تخصص و پشتیبانی فنی تیم ما در زمینه‌های هوش تجاری و دیجیتال مارکتینگ بهره بگیرید و با انجام یک بازاریابی موفق، کسب و کار خود را توسعه دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره، با ما تماس بگیرید.

نتیجه‌گیری درباره ایمیل مارکتینگ

با توجه به نکاتی که در این مقاله عنوان شد، دانستیم که مفهوم ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی چه بوده و این روش بازاریابی با چه هدفی در گذشته پدید آمده است. به علاوه، با اهمیت این نوع بازاریابی و مزایا و معایب آن آشنا شدیم و انواع روش‌های ایمیل مارکتینگ را نیز یاد گرفتیم. در انتها نیز با مراحل و اصول اجرای یک بازاریابی موفق از طریق ارسال ایمیل آشنا شدیم.

به شکل خلاصه، ایمیل مارکتینگ از جمله استراتژی‌های قدیمی اما قدرتمند بازاریابی دیجیتال بوده که بر اساس ارسال ایمیل به گروه مشخصی از مخاطبان و با هدف افزایش تعامل انجام می‌شود. این نوع بازاریابی مزایای بسیاری به ویژه نرخ تبدیل بالا را به همراه دارد اما در کنار آن نگرانی‌ها و مشکلاتی نیز وجود دارد که از مهم‌ترین آن‌ها احتمال اسپم شدن ایمیل و به ثمر ننشستن تلاش‌های بازاریابی می‌باشد. با این وجود، اگر مراحل و اصولی که در این مقاله ذکر شد را پیاده‌سازی کنید، می‌توانید یک بازاریابی موفق و موثر را انجام دهید و با افزایش تعامل با مخاطبان و تبدیل مشتریان بالقوه به مشتریان بالفعل، کسب و کار خود را رشد و توسعه دهید.

برای کسب اطلاعات مفید و دریافت مشاوره رایگان درباره ایمیل مارکتینگ و روش‌های صحیح طراحی و اجرای یک بازاریابی ایمیلی کارآمد برای کسب و کار خود می‌توانید به تیم حرفه‌ای متخصصان ما در آریو وب مراجعه نمایید. برای دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید.

 

سوالات متداول درباره ایمیل مارکتینگ


ایمیل مارکتینگ چیست؟

ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی یک استراتژی قدرتمند بازاریابی دیجیتال است که با ارسال ایمیل‌های هدفمند به مخاطبان انجام می‌شود.

انجام بازاریابی ایمیلی چه اهمیتی دارد؟

در دنیای دیجیتال امروز، استفاده از ایمیل بین عموم مردم گسترده شده و نمی‌توان از این فرصت برای تعامل با مخاطبان چشم‌پوشی کرد. به علاوه، امکان ارتباط مستقیم با مخاطبان دیگر موضوعی است که بر اهمیت این نوع بازاریابی می‌افزاید.

مزایا و معایب بازاریابی ایمیلی چیست؟

انجام این نوع بازاریابی مزایایی چون قابلیت خودکارسازی یا اتوماسیون فرآیند بازاریابی، نرخ تبدیل بالا و امکان نظارت و مدیریت آنلاین استراتژی‌ها را به همراه دارد اما در طراحی و اجرای آن باید دقت داشت؛ چرا که در غیر این صورت ایمیل‌ها جزو هرزنامه‌ها یا اسپم‌ها شناسایی شده و تلاش‌های بازاریابی به ثمر نمی‌نشینند.

انواع روش‌های بازاریابی ایمیلی چیست؟

برای انجام بازاریابی ایمیلی می‌توانید ایمیل‌های مختلفی را طراحی و برای مخاطبان خود ارسال نمایید. مانند ارسال پیام خوش‌آمد به کاربران جدید، ارسال خبرنامه، نظرسنجی از کاربران، ارائه تخفیفات و پیشنهادات اختصاصی و... .

چگونه ایمیل مارکتینگ را به شکل صحیح اجرا کنیم؟

برای اجرای ایمیل مارکتینگ به شکل اصولی، ابتدا باید هدف خود را به شکل دقیق مشخص کرده و پلتفرمی مناسب برای ارسال ایمیل‌های انبوه انتخاب نمایید. سپس لیستی از ایمیل مخاطبان تهیه کرده و ایمیل‌هایی با محتوای جذاب برای آنان ارسال کنید. در نهایت نیز کارایی استراتژی‌های خود را بر اساس فاکتورهای آماری چون نرخ باز شدن ایمیل بررسی کرده و در جهت بهینه‌سازی آن‌ها تلاش نمایید.

برای مشاوره رایگان کلیک نمایید

Print
رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه
0رأی موافق 0رأی مخالف

نظر

شما در پاسخ به

نظر شما اضافه شد، اما ابتدا باید تایید شود.

لطفا نام خود را وارد کنید
لطفا آدرس ایمیل خود را وارد کنید لطفا آدرس ایمیل معتبر وارد کنید
لطفا یک نظری بنویسید
افزودن نظر

.کلیه حقوق و امتیازات این وبسایت متعلق به شرکت نرم افزار هوشمند آریو میباشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است

  • بازگشت به بالا