مشاوره رایگان
مشاوره رایگان
پنل مشتریان
پورتال مشتریان


مراحل طراحی سایت فروشگاهی


مراحل کامل ساخت و طراحی سایت فروشگاهی

ساخت یک وب ‌سایت فروشگاهی اهمیت بسیاری در جهت توسعه کسب‌وکارها دارد. یک وب‌ سایت فروشگاهی، به شما امکان می‌دهد تا بازاریابی و فروش خود را در سطح گسترده‌تری توسعه دهید، تجربه خرید را به بهترین شکل ارائه دهید و کنترل کامل بر روی اطلاعات و محتوای فروشگاه خود داشته باشید. در مقایسه با وب سایت فروشگاهی، اینستاگرام و تلگرام و سایر پلتفرم‌های اجتماعی نیز ابزارهای قدرتمندی هستند اما همیشه محدودیت‌هایی دارند. 

ساخت وب ‌سایت به شما امکان می‌دهد تا برند خود را ایجاد کرده و به‌عنوان منبع معتبری شناخته شوید. علاوه بر این، امکانات و سفارشی‌سازی در وب‌سایت به شما امکان می‌دهد تا تجربه خریدی فراتر از یک پلتفرم اجتماعی به مشتریانتان ارائه دهید و به‌راحتی در مدیریت فروش و ارتباط با مشتریان پیشرفت کنید. به همین دلیل، تصمیم گرفتیم که مراحل طراحی سایت فروشگاهی را به طور کامل، ساده و شفاف با شما به اشتراک بگذاریم تا در این مسیر به راحتی از رقبایتان پیشی بگیرید.

در ادامه با هم به بررسی مراحل طراحی سایت فروشگاهی می‌پردازیم.

مرحله اول: مشخص کردن هدف فروشگاه اینترنتی

در قدم اول از مراحل طراحی سایت فروشگاهی باید به طور شفاف تعیین کنید که چه نوع کالاهایی را ارائه خواهید داد و دسته‌بندی محصولات به چه صورت است. علاوه بر این، نوع مخاطبین کسب‌وکارتان اهمیت دارد؛ آیا به مشتریان نهایی (B2C) یا به شرکت‌ها و کسب‌وکارهای دیگر (B2B) خدمات ارائه می‌دهید؟ پاسخ به این سؤالات کمک می‌کند تا بتوانید مسیری مناسب برای طراحی سایت فروشگاهی خود ترسیم کنید.

یک نکته مهم دیگر این است که باید دانش فنی خود را مورد ارزیابی قرار دهید. آیا با مسائل مرتبط با فناوری اطلاعات و طراحی وب‌سایت آشنایی دارید؟ اگر دانش فنی کافی ندارید، توصیه می‌شود از راهکارهای ساده‌تر و قابل اجرا برای ایجاد وب‌ سایت فروشگاهی خود استفاده کنید. اما اگر انتظار دارید کسب‌وکارتان به سرعت رشد کند و به مراحل حرفه‌ای‌تری برسد، بهتر است از ابتدا به تخصصی‌ترین راه‌ها برای طراحی وب‌سایت فروشگاهی خود بپردازید. برای این کار بهتر است از یک تیم متخصص و حرفه‌ای در این زمینه بهره ببرید.

مرحله دوم: مشخص کردن نام دامنه و ثبت آن

در قدم دوم از مراحل طراحی سایت فروشگاهی، انتخاب نام دامنه نقش بسزایی در دسترسی آسان کاربران به سایت شما دارد. نام دامنه همان نشانی اینترنتی سایت شماست و از طریق آن، کاربران می‌توانند به محتوا و خدمات سایت شما دسترسی پیدا کنند.

انتخاب نام دامنه از نگاه استراتژیک بسیار حائز اهمیت است و می‌تواند تأثیر مستقیمی بر رونق و موفقیت کسب‌وکار شما داشته باشد. در انتخاب نام دامنه به موارد زیر توجه کنید:

• در انتخاب نام دامنه، بهتر است از اعداد استفاده نکنید.
• از نشانه‌های نگارشی مانند خط تیره در نام دامنه استفاده نکنید.
• نام دامنه‌ای که کوتاه‌تر باشد، به خاطر‌سپاری آن آسان‌تر است.
• نام دامنه باید با برند و موضوع کسب‌وکارتان همخوانی داشته باشد.

انتخاب پسوند دامنه نیز موضوع قابل ملاحظه‌ای است. هر دامنه از دو بخش اصلی، یعنی نام و پسوند تشکیل شده است. برخی از پسوند‌ها مانند پسوندهای جهانی نظیر «com» بسیار شناخته‌شده هستند، اما پسوند‌هایی مانند «ir» که برای کشور ایران است نیز وجود دارند که مختص کشورهای خاصی می‌شوند.

پس از این مرحله از مراحل طراحی سایت فروشگاهی، یعنی انتخاب نام دامنه، باید به انتخاب هاست و میزبانی مناسب برای سایت فروشگاهی خود بپردازید.

مرحله سوم: انتخاب میزبان برای سایت

برای بهبود عملکرد و دسترسی به سایتتان، باید به یک فضای مطمئن برای نگهداری محتواهایتان اعتماد کنید. این فضا به عنوان «هاست» شناخته می‌شود، که معادلی برای میزبان در دنیای مجازی است. هاست به‌صورت یک حساب با منابع مشخص مانند فضا، پردازنده و حافظه ارائه می‌شود و وظیفه نگهداری از کدها و محتواهای سایت شما را بر عهده دارد.

انتخاب هاست مناسب یکی از گام‌های اساسی در مراحل طراحی سایت فروشگاهی است. در ادامه به معرفی انواع مختلف هاست می‌پردازیم:

۱. هاست اشتراکی

در برخی از موارد سرورها که دارای قدرت و فضای زیادی هستند، به بخش‌های کوچکتر تقسیم می‌شوند، به‌گونه‌ای که یک سرور می‌تواند میزبان چندین سایت کوچک باشد. استفاده از این نوع میزبانی، به ویژه در آغاز فعالیت کسب‌وکار، یک انتخاب مناسب است، زیرا در ابتدای راه، تعداد بازدیدکنندگان سایت به قدری نیست که به توان بالای سرور نیاز داشته باشید. همچنین این راهکار به شما امکان می‌دهد با هزینه کمتری کار خود را آغاز کنید و در آینده با افزایش ترافیک، به مرور به راهکارهای پیشرفته‌تری فکر کنید.

۲. هاست اختصاصی

هاست اختصاصی به‌طور کامل به یک وب سایت تعلق دارد و تمام منابع سرور با تمام توان و قدرت، منحصراً برای خدمت‌رسانی به همان سایت در دسترس قرار می‌گیرد. داشتن این نوع هاست باعث ایجاد امنیت بالا، ارائه سرعت بیشتر و اختصاص پهنای باند اختصاصی به سایت می‌شود.
هاست اختصاصی، گرچه مزایای بسیاری دارد اما هزینه‌های بالاتری نیز نسبت به سایر میزبان‌ها دارد. در انتخاب این نوع هاست یا هاست اشتراکی اگر تعداد بازدیدکنندگان سایت شما به اندازه‌ای بالاست که بیش از 100 هزار نفر در ماه را به خود اختصاص داده‌اید، در انتخاب هاست اختصاصی می‌توانید دست به کار شوید. اما اگر وضعیت ترافیک و بازدید سایتتان به این اندازه نرسیده باشد، بهتر است از هاست اشتراکی استفاده کنید تا از هزینه‌های اضافی جلوگیری کنید.

۳. هاست مجازی (VPS)

در برخی از موارد سرورها که دارای قدرت و فضای زیادی هستند، به بخش‌های کوچکتر تقسیم می‌شوند، به‌گونه‌ای که یک سرور می‌تواندهاست مجازی یک ترکیب منحصربه‌فرد از هاست اشتراکی و هاست اختصاصی محسوب می‌شود. یکی از ویژگی‌های مهم VPS این است که شما می‌توانید هر فعالیتی را انجام دهید بدون اینکه تأثیری بر روی سایت‌های همسایه خود داشته باشد. این به دلیل ایزوله بودن فضاهای مختلف است که هیچ تداخلی بین آن‌ها ایجاد نمی‌شود. همچنین، هزینه VPS در مقایسه با هاست اختصاصی، مقرون‌به‌صرفه‌تر است و باز هم امکان دسترسی به منابع بیشتری را فراهم می‌کند. به این ترتیب، شما می‌توانید با هزینه مناسب‌تری از این سرویس بهره‌برداری کنید و در عین حال به منابع اضافی دسترسی داشته باشید.

۴. هاست ابری

در هاست ابری، تعدادی سرور به‌صورت همزمان وظایف میزبانی سایت شما را بر عهده دارند. این عملکرد مربوط به ساختار میزبانی، به این معناست که سرورها به‌صورت موازی و هماهنگ کار می‌کنند. در این حالت، شما تنها هزینه منابعی را می‌پردازید که در واقع به آن‌ها نیاز دارید. به عبارت دیگر، می‌توانید منابع را بر اساس نیاز و درخواست خود تنظیم کنید. به عنوان مثال، اگر به طور موقت به منابع بیشتری نیاز دارید مانند افزایش حافظه‌ سرور، این تنظیمات در دسترس شما خواهد بود.
یکی از مزایای برجسته رایانش ابری، این است که در صورتی که یکی از سرورها به هر دلیلی از کار افتد، سایر سرورها به‌صورت بی‌وقفه به کار خود ادامه خواهند داد و سایت شما همچنان به درستی عمل خواهد کرد. این امر از جهت تضمین پایداری و عملکرد بهتر سایت، بسیار حیاتی و مؤثر است.

مرحله چهارم: مشخص کردن نحوه طراحی سایت

قبل از ورود به این مرحله از مراحل طراحی سایت فروشگاهی، یعنی طراحی سایت، لازم است به دقت برنامه کاری خود را تدوین کنید. انتخاب شما در این مرحله مشخص می‌کند که آیا تمایل دارید سایت خود را با پلتفرم‌های آماده پیاده‌سازی کنید یا از کدنویسی اختصاصی و سفارشی، بهره ببرید. در ادامه، تفاوت‌های بارز این دو رویکرد را به‌صورت دقیق‌تر مورد بررسی قرار می‌دهیم. انتخاب بین این دو گزینه، بسته به نیازها و هدف‌های شما، می‌تواند تاثیر بزرگی بر روی مسیر توسعه سایتتان داشته باشد.

طراحی سایت اختصاصی

در طراحی سایت اختصاصی و در دنیای کدنویسی، زبان‌های متنوعی وجود دارند که هر یک از آن‌ها دارای قواعد و خصوصیات خاص خودشان هستند و با استفاده از هر یک از آن‌ها می‌توانید سایت‌های متنوعی طراحی کنید.
در کدنویسی بک‌اند (Backend)، این عمل در سمت سرور اجرا می‌شود و برنامه‌نویس وظیفه مدیریت پردازش‌های پشتیبانی از سایت را بر عهده دارد. اما در فرانت‌اند (Frontend)، کدنویسی توسط برنامه‌نویس یا توسعه‌دهنده وب در سمت کاربر اجرا می‌شود که به منظور نمایش بهینه‌شده اطلاعات بر روی دستگاه‌های کاربران استفاده می‌شود.
باید توجه داشته باشید که تنها زمانی که مطمئن هستید CMSها و سرویس‌های سایت‌ساز موجود نیازهای شما را پوشش نمی‌دهند، به ایجاد سایت با استفاده از کدنویسی بپردازید. همچنین، به یاد داشته باشید که ساخت سایت به این روش، نیازمند بودجه بیشتری است و از این جهت برای کسب‌وکارهای کوچک مناسب نخواهد بود.

استفاده از سایت سازها

هرچند که انتخاب شما بستگی به نیازها و هدف‌های شما دارد، اما در کل می‌توان گفت که فروشگاه‌سازها به‌خصوص برای کسب‌وکارهای کوچک و افرادی که به دنبال ساخت سایتی ساده هستند، گزینه مناسبی به‌نظر می‌آیند.

اگر با دنیای کامپیوتر آشنایی دارید یا مایلید به علت‌های دیگر در ساختن سایت خود از دیگران کمک نگیرید، می‌توانید از سایت‌ساز‌های آماده برای ایجاد سایت‌های فروشگاهی، استفاده کنید. یکی از مزیت‌های این سرویس‌ها، سادگی استفاده از آن‌هاست. همه مراحل ساخت سایت با چند کلیک ساده انجام می‌شود، حتی مراحلی مانند ثبت نام دامنه و تهیهٔ هاست نیز به‌صورت خودکار انجام می‌شوند.

مرحله پنجم: انتخاب قالب مناسب و سفارشی سازی آن

انتخاب قالب مناسب مرحله بعدی طراحی سایت فروشگاهی است که همانند ایجاد فضای منحصر به فرد برای فروشگاه فیزیکی شماست. در طراحی یک سایت فروشگاهی، ایجاد یک هماهنگی بین اجزای ظاهری سایت بسیار حیاتی است؛ در انتخاب‌ هریک از موارد مربوط به رنگ‌ها، فونت‌ها و طرح‌های گرافیکی باید به سازگاری و تعامل با یکدیگر دقت شود. این هماهنگی، نه تنها حس اعتماد مخاطب را تقویت می‌کند بلکه هویت برندتان را تجسم می‌کند.

همچنین، توجه داشته باشید که با در نظر گرفتن تغییرات در الگوریتم‌های جستجوی گوگل و همچنین افزایش استفاده افراد از گوشی‌های هوشمند، مهم است که قالب سایت شما به درستی و به صورت واکنش‌گرا نمایش داده شود. این امر نه تنها تجربه کاربری را بهبود می‌بخشد بلکه به رتبه‌بندی بهتر در موتورهای جستجو کمک می‌کند.

شاید با توجه به پیچیدگی‌های طراحی و توسعه، ممکن است استفاده از یک قالب آماده تصمیم خوبی باشد. اما در هر صورت، حتی با استفاده از قالب‌های آماده، تلاش شما در انتخاب، تنظیمات دقیق و اضافه کردن جزئیات شخصی، می‌تواند سایت شما را از دیگران متمایز کند.

مرحله ششم: گرفتن مجوز‌های لازم برای سایت فروشگاهی

در پیش‌برد کسب‌وکار آنلاین فروشگاهی، مجوزها و تأییدیه‌های مورد نیاز یکی از مراحل طراحی سایت فروشگاهی است که باید به دقت آن‌ها را اخذ کرده و از این طریق اعتماد مشتریان را جلب کنید. در ادامه به توضیح این مجوزها می‌پردازیم:

1. مجوز کسب و کار: این مجوز اساسی‌ترین مجوزی است که برای شروع هر نوع کسب‌وکاری لازم است. به عنوان یک سایت فروشگاهی، شما نیاز دارید تا مجوز کسب و کار خود را از مراجع مختص به شهرتان یا منطقه‌ای که در آن فعالیت می‌کنید، دریافت کنید. این مجوز معمولاً شامل نوع فعالیت، مکان، مالکیت کسب‌وکار و شرایط دیگر است.
2. اینماد: اینماد یک نشان استاندارد اعتماد الکترونیکی است که توسط مرکز ملی امنیت فناوری اطلاعات (ساماندهی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات) به سایت‌های فروشگاهی اختصاص داده می‌شود. دریافت این نشان، اعتماد مشتریان به امنیت و شفافیت فعالیت‌های شما را افزایش می‌دهد. تمام سایت‌های فروشگاهی ملزم به دریافت این مجوز می‌باشند.
3. درگاه پرداخت: درگاه پرداخت، مجوز موردنیازی است که به شما اجازه می‌دهد تا تراکنش‌های مالی را از طریق سایتتان انجام دهید. برای این منظور، باید با شرکت‌های پرداخت آنلاین همکاری کنید و درگاه پرداخت را ایجاد نمایید. این امر نیازمند مذاکره با شرکت‌ها و توافق‌نامه‌های مالی و حقوقی است.

توجه داشته باشید که مجوزها و تأییدیه‌ها ممکن است بسته به منطقه جغرافیایی و نوع کسب‌وکارتان متفاوت باشند. قبل از شروع فعالیت، می‌بایست اطمینان حاصل کنید که تمام مجوزها و تأییدیه‌های لازم به دست آمده‌اند. همچنین، توصیه می‌شود با یک مشاور کسب‌وکار در این زمینه مشورت کنید تا از رعایت کامل قوانین و تعیین نیازهای دقیق خود مطمئن شوید.

مرحله هفتم: افزودن محصولات و محتوای موردنظر در سایت

ویژگی متمایز کننده یک فروشگاه آنلاین حرفه‌ای نسبت به سایر رقبا، تنوع و منوی چشمگیر محصولاتش است. در این مرحله از مراحل طراحی سایت فروشگاهی، پس از انتخاب قالب مناسب و ایجاد صفحات مختلف، فرصت آن رسیده تا محصولاتتان را به نمایش بگذارید. با توجه به نوع کالاهای ارائه شده، آن‌ها را با دسته‌بندی‌های منحصر به فرد تفکیک کنید. همچنین، امکانات فیلترینگ مختلف مانند رنگ، سایز، برند و... برای جستجوی آسان را فراهم کنید. ضمن اینکه اطمینان حاصل کنید که وضعیت موجودی کالاها به درستی نمایش داده می‌شود.

توجه داشته باشید که تصاویر باکیفیت و توضیحات دقیق محصولات، می‌تواند در جذب بیشتر مشتریان شما کمک کند. همچنین، محصولاتی که دارای نظرات مشتریان هستند، در بهبود تجربه خرید نقش مؤثری دارند. بنابراین بخشی را به نظرات مشتریان اختصاص دهید و امکان امتیازدهی ستاره‌ای را برای محصولات فراهم کنید.

در نهایت، پس از افزودن محصولات به سایت، فرآیند خرید را ساده کنید تا تجربه خرید لذت‌بخشی را برای مشتریان به ارمغان آورید.

مرحله هشتم: مشخص کردن نحوه پرداخت

در این مرحله از مراحل طراحی سایت فروشگاهی، برای دریافت درگاه پرداخت، استفاده از نماد اعتماد الکترونیک برای سایت، اجباری است. معمولاً راه استاندارد پرداخت، هدایت کاربر به درگاه پرداخت است، اما از راه‌های دیگری مانند انتقال وجه به حساب، درگاه پرداخت واسطه‌ای و حتی پرداخت با رمز ارز نیز می‌توان استفاده کرد.

نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، هزینه ارسال محصولات است. وقتی هزینه ارسال برای مشتری بسیار بالاست، بسیاری از آن‌ها از خرید خودداری می‌کنند یا بعد از یک بار خرید دیگر به فروشگاه شما سر نمی‌زنند. بهتر است قبل از تکمیل خرید، هزینه ارسال را به مشتریان اعلام کنید تا بتوانند تصمیم‌گیری مناسب‌تری انجام دهند و از انتخاب خرید خود راضی باشند.

مرحله نهم: شروع بازاریابی و تبلیغات

بعد از طی مراحل قبلی و رسیدن به این مرحله از مراحل طراحی سایت فروشگاهی، حالا وقت آن رسیده تا فروشگاه اینترنتی‌تان را به جهان نشان دهید. به عبارت دیگر، باید برنامه‌ای جذاب برای تبلیغ و بازاریابی فروشگاه خود تدوین کنید. از توانایی شبکه‌های اجتماعی بهره‌برداری کنید؛ چرا که این پلتفرم‌ها پتانسیل بسیار بالایی دارند. از محتواهای خلاقانه و تصاویری جذاب استفاده کنید تا هویت برندتان به‌خوبی منتقل شود و بازدیدکنندگان را به عمل خرید ترغیب کنید.

تأثیر قوی بازاریابی محتوا را از دست ندهید. این استراتژی، به طور طبیعی و به مرور زمان اثرات مثبت خود را نشان می‌دهد و می‌تواند جریان پایداری از بازدیدکنندگان را به وب‌سایتتان جلب کند. حتماً محصولات خود را در منابعی مانند ترب و ایمالز نیز معرفی کنید. این منابع دارای تعداد زیادی بازدیدکننده هستند و می‌توانند در جذب ترافیک به وب‌سایتتان به عنوان یک کانال مؤثر عمل کنند. این تبلیغات هوشمندانه می‌توانند به شکل مثبتی تاثیر بسزایی در رشد کسب‌وکار شما داشته باشند.

صفر تا صد طراحی سایت فروشگاهی خود را به آریو وب بسپارید.

بدون شک آریو وب با تجربه و تخصص در طراحی و توسعه سایت‌های فروشگاهی، یک راهکار 360 درجه برای فرایند مراحل طراحی سایت فروشگاهی شما خواهد داشت. آریو وب با درک عمیق از نیازها و اهداف کسب‌وکارتان و با بهره‌گیری از آخرین تکنولوژی‌ها و طراحی‌های جذاب و کاربرپسند، سایت فروشگاهی شما به شکلی منحصربه‌فرد طراحی خواهد کرد که هم ظاهراً جذاب باشد و هم بهبود تجربه مشتریان را به حداکثر برساند. حتما به ریسپانسیو بودن و سرعت بارگذاری سریع سایت خود نیز فکر کرده‌اید! آریو وب تضمین می‌کند که سایت شما به درستی بر روی انواع دستگاه‌ها و مرورگرها نمایش داده می‌شود.

اما این همه ماجرا نیست! آریو وب همچنین به شما کمک خواهد کرد تا یک استراتژی فروش فوق‌العاده و کارآمد ایجاد کنید. با تجزیه و تحلیل بازار، مشتریان هدف و رقبا، آریو وب به شما کمک می‌کند تا راهبردهای هدفمندی را تدوین کرده و از راهکارهای دیجیتالی مثل تبلیغات آنلاین، بهینه‌سازی موتورهای جستجو و بهره‌گیری از رسانه‌های اجتماعی برای افزایش نرخ تبدیل سایت خود استفاده نمایید.

به این ترتیب، آریو وب با تخصص در طراحی سایت فروشگاهی و تدوین استراتژی فروش، شما را به سوی موفقیت در دنیای آنلاین همراهی می‌کند.

با ما تماس بگیرید

گام های طراحی سایت فروشگاهی

  • thumbnail

    ۱- راه اندازی فروشگاه

    برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید..

  • thumbnail

    ۲- دریافت درگاه پرداخت واسط

    برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید..

  • thumbnail

    ۳- دریافت نماد الکترونیکی

    برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید..

  • thumbnail

    ۴- دریافت کد رهگیری مالیاتی

    برای اطلاعات بیشتر کلیک کنید..

Empty
Click + to add content

.کلیه حقوق و امتیازات این وبسایت متعلق به شرکت نرم افزار هوشمند آریو میباشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است

  • بازگشت به بالا