مشاوره رایگان
مشاوره رایگان
پنل مشتریان
پورتال مشتریان

خطای 504 چیست ؟ رایج ترین علل بروز آن کدامند؟

آقای رضایی
/ دسته ها: طراحی سایت, IT
خطای 504 چیست ؟ رایج ترین علل بروز آن کدامند؟ 0

فهرست مطالب:

خطای 504 یکی از خطاهای رایج مربوط به سرور داخلی است که در برخی از شرایط ممکن است هم کاربر و هم صاحب وب سایت با آن روبرو شود. بروز ارور 504 بر روی وب سایت شما نشان می دهد که مرورگر یک درخواست HTTP را به سرور ارسال کرده اما پاسخ مناسب و به موقعی را دریافت نکرده است. این خطا ممکن است به اتصال شبکه یا سرعت ارتباط سرور مربوط شود. چرا که صفحه وب سایت در این شرایط ممکن است بارگیری نشود.

بروز این خطا که به عنوان 504 Gateway Timeout هم شناخته می شود می تواند بر روی عملکرد موتورهای جستجو بر وب سایت تاثیر منفی داشته باشد. برای همین در صورت بروز ارور 504 ، سریعا باید برای رفع آن اقدام کنید. راهکارهای زیادی برای رفع این خطا وجود دارند و در اکثر مواقع می توانید با رفرش کردن صفحه وب و یا زدن کلید f5 از روی صفحه کلید، آن را برطرف کنید.

اما با این حال، راهکارهای بسیار زیادی برای جلوگیری و حتی رفع خطای Gateway Timeout وجود دارند که ما در این مقاله از آریو وب سعی کرده ایم مهمترین آنها را مورد بررسی قرار دهیم.

نمایش پیغام خطای 504

هر یک از خطاهای مربوط به سرور داخلی مانند خطای 500 و 504 ممکن است به شیوه های مختلفی روی وب سایت نمایش داده شوند. برخی از اشکال رایج مربوط به ارور 504 عبارتند از:

  • 504 Gateway Timeout NGINX
  • خطای زمان پایان دروازه
  • خطای HTTP 504
  • خطای 504
  • 504 Gateway Time out. سرور به موقع پاسخ نداد
  • این صفحه کار نمی کند پاسخگویی دامنه خیلی طول کشید
  • HTTP Error 504 - Timeout Gateway
  • کد وضعیت 504
  • کد خطا 504

نمایش هر یک از این خطا، نشان می دهد که وب سایت شما با مشکلات مربوط به سرور داخلی مواجه شده است. اما چه مواردی باعث بروز ارور 504 می شوند؟

رایج ترین علل Gateway Timeout

برای رفع خطای 504 Gateway Timeout در مرحله اول باید علت بروز آن را بررسی کنید. اگر چه عوامل زیادی ممکن است منجر به بروز ارور 504 شوند، اما برخی ازرایج ترین آنها را می توانید در جدول زیر بررسی کنید.

علل رایج ارور 504 توضیحات
پیکربندی نادرست سرور هر گونه خطا و مشکل در فایروال‌ها و DDoS می توانند درخواست های ارسالی به سرور را مسدود کنند.
اختلال در دامنه و یا نامشخص بودن آن در شرایطی که یک دامنه نتواند به آدرس IP دسترسی پیدا کند، ممکن است با خطای 504 روبرو شود.
URL های نامعتبر در این شرایط ممکن است کاربران نمادهای نادرست را در URL های وب وارد کنند.
اضافه بار سرور سرور تعداد زیادی درخواست را در یک زمان دریافت کند و قادر به پردازش همه آنها نباشد.
مشکلات اتصال اگر خطای 504 در چندین مرورگر ظاهر شود، ممکن است تجهیزات شبکه با مشکلات اتصال موقت مواجه شوند.

ارور 504-اریووب

نحوه رفع خطای 504 Gateway Timeout

راهکارهای رفع خطای 504 به این بستگی دارد که خطا ازسمت سرور باشد و یا به دلیل مشکلات یا پیکربندی نادرست در سمت سرویس گیرنده رخ داده است. اما با این حال، راهکارهای رایجی برای رفع خطای 504 Gateway Timeout وجود دارند که عبارتند از:

صفحه را رفرش کنید

یکی از رایج ترین راه حل ها برای رفع خطای 504 gateway timeout این است که صفحه مورد نظر را دوباره رفرش کنید. چون در برخی شرایط ممکن است ارور 504 به سرور مربوط باشد که درخواست‌های بیشتری از حد معمول دریافت کرده است. در این شرایط، رفرش کردن صفحه ارزش امتحان کردن را دارد و ممکن است راهکار مناسبی برای رفع خطای 504 باشد.

ساده ترین راه برای انجام این کار این است که روی دکمه Refresh در کنار نوار آدرس مرورگر خود کلیک کنید یا F5 روی صفحه کلید را فشار دهید . از طرف دیگر، Ctrl + F5 را فشار دهید تا کش مرورگر پاک و صفحه به روزرسانی شود.

یک مرورگر دیگری را امتحان کنید

اگر تا این مرحله خطای 504 gateway timeout هنوز هم برطرف نشده، ممکن است مشکل مربوط به مرورگر شما باشد. در این مرحله برای رفع خطا 504، بهتر است سایت خود را در یک مرورگر دیگری باز کنید تا مطمئن شوید که خطای سمت سرور نیست. حتی بهتر است کش مرورگر را به طور کامل پاک کنید. پاک کردن کش مرورگر قبل از بارگیری مجدد صفحه، زمان بارگذاری آن را نیز افزایش می دهد. این شرایط می تواند در رفع خطای 504 موثر باشد.

DNS را بررسی کنید

مشکلات مربوط به DNS از سمت سرور و سرویس گیرنده ایجاد شود. مشکلات DNS سمت سرور معمولاً در وب‌سایت‌هایی با آدرس‌های IP حل‌نشده رخ می‌دهد. اما مشکلات مربوطبه سرویس گیرنده ممکن است به حافظه پنهان DNS قدیمی یا خراب مربوط شود. هر دو این شرایط می‌تواند منجر به خطای HTTP 504 شود. در موارد انتقال دامنه یا سرور در سایت های وردپرسی، احتمال بروز مشکلات مربوط به DNS وجود دارد. چرا که تغییرات DNS در این شرایط ممکن است بین 24 تا 48 ساعت طول بکشد.

برای رفع مشکلات DNS سمت سرویس گیرنده، کش DNS خود را پاک کنید . مانند مرورگرها، سیستم عامل شما یک کش محلی دارد که پاک کردن DNS ، فایل های حافظه پنهان خراب و قدیمی را از بین می برد. اما باید توجه داشته باشید که روش پاک کردن کش DNS به نوع سیستم عامل شما بستگی دارد.

Error Log را بررسی کنید

هر گونه وقفه زمانی مربوط به دروازه 504 یا کد خراب شده توسط تغییرات یا به روز رسانی های اخیر وب سایت می تواند منجر به بروز خطای 504 شود. در این مورد برای رفع خطای باید Error Log را بررسی کنید کاربران هاستینگر می توانند ویژگی ثبت خطای PHP را در hPanel فعال کنند. در این شرایط می توانید مراحل زیر را انجام دهید:

  • در قسمت Advanced hPanel به تنظیمات PHP بروید .
  • به تب PHP Options دسترسی پیدا کرده و کادر log_errors را علامت بزنید .
  • کادر logErrors را در قسمت PHP تیک بزنید
  • به پایین اسکرول کنید و Save را بزنید .

ارور 504 چیست-اریووب

افزونه ها را بررسی کنید

برخی از افزونه های وردپرسی ممکن است منجر به خطای 504 و حتی سایر خطاهای دیگر مانند خطای 404 وب سایت شوند. البته این شرایط به ندرت رخ می دهد. حتی برخی از افزونه‌ها، به‌ویژه آنهایی که مربوط به کش هستند، درخواست‌هایی را به سرور ارسال می‌کنند، بنابراین حجم کاری PHP را افزایش می‌دهند که در نهایت منجر به ارور 504 می شوند. حتی وجود افزونه های قدیمی و ناسازگار ممکن است منجر به بروز این خطا شوند.

برای غیرفعال سازی همه افزونه ها، به دایرکتوری wp-content بروید و نام پوشه افزونه ها را تغییر دهید. اگر خطای 504 مربوط به افزونه ها باشد، با غیرفعال کردن آنها، خطا باید برطرف شود. پس برای رفع مشکل، همه افزونه ها را غیرفعال کرده و تک تک آنها را بررسی کنید و از عملکرد صحیح آنها مطمئن شوید.

CDN ها را بررسی کنید

در برخی موارد، اشکال در CDN و شبکه تحویل محتوا بر روی وب سایت می تواند منجر به بروز Gateway Timeout شود. در این شرایط برای رفع خطای 504، بهتر است CDN ها را بررسی کنید. حتی مشکلات مربوط به وب سرور یکی از علل اصلی بروز خطای 504 در وب سایت هایی است که از سرویس های میزبان VPS استفاده می کنند. در این شرایط تغییر در تنظیمات سرور می تواند در رفع Gateway Timeout موثر باشند.

با پشتیبانی میزبان وب تماس بگیرید

اگر بعد از امتحان کردن تمامی راهکارهای عنوان شده، هنوز هم خطای 504 روی وب سایت شما برطرف نشده است، می توانید برای تشخیص علت اصلی آن با با پشتیبانی میزبان وب سایت خودتان تماس بگیرید. آنها می توانند با بررسی دقیق تر، علت اصلی را بررسی و آن را برطرف کنند.

تاثیر 504 Gateway Timeout بر سئو وب سایت

به طور حتم بروز خطای 504 می تواند بر سئو سایت تاثیر منفی داشته باشد. چون از بارگیری صفحات وب سایت شما جلوگیری می کند و در نهایت تجربه کاربری بر روی وبسایت شما را کاهش می دهد. حتی ممکن است منجر به حذف صفحاتی از روی وب سایت شما در موتور های جستجو شود. به طور کلی، کد وضعیت 504 در واقع به چند دلیل می تواند تأثیر منفی بر سئو سایت داشته باشد:

  • خزیدن موتور جستجو: موتورهای جستجو برای خزیدن وب سایت ها و فهرست بندی محتوای آنها از ربات ها استفاده می کنند. در صورتی که ربات ها در خزیدن های مکرر با خطاهای مختلفی از سوی سرور روبرو شوند، ممکن است به درستی صفحات سایت را ایندکس نکنند. همین شرایط می تواند در میزان دیده شدن یک وب سایت توسط موتورهای جستجو تاثیر منفی داشته باشند و باعث کاهش رتبه یک وب سایت شوند.
  • تجربه ی کاربر: بروز مکرر خطاهای مربوط به سرور داخلی مانند ارور 500 و یا 504 می توانند باعث کاهش تجربه کاربری روی وب سایت شوند. به نحوی که کاربر با دیدن خطاهای سایت، آن صفحه را ترک می کند. همین شرایط منجر به افزایش نرخ پرش می شود که در رتبه بندی الگوریتم های گوگل تاثیر بسیار زیادی دارند.
  • کاهش ارزش لینک: در شرایطی که سایت های دیگر به سایت شما لینک داده شده اند با خطای 504 مواجه شوند، ارزش لینک انها از بین می رود. این کاهش ارزش لینک سایت ها می تواند تاثیر منفی در رتبه بندی موتورهای جستجو داشته باشد و بر سئو سایت اثر منفی بگذارد.

به طور کلی، 504 در طولانی مدت می تواند تأثیر منفی بر سئوی سایت شما داشته باشد. برای حفظ رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو و تجربه کاربری بهتر است هر چه سریع تر برای رفع خطاهای وب سایت خود، اقدام کنید.

ارور 504-اریووب

سخن آخر برای خطای 504

خطای 504 gateway timeout یکی از رایج ترین کدهای وضعیت پاسخ HTTP است که می تواند بروز پیدا کند. اگرچه علل زیادی برای بروز این خطا وجود دارند، اما با راهکارهای مختلف می توانید از بروز این خطا جلوگیری کنید. بهینه سازی سایت و کاهش افزونه های فشرده منابع، بهینه سازی تصاویر و به حداقل رساندن درخواست های HTTP می توانند راهکارهای مناسبی برای جلوگیری از خطاهای 504 باشند. ضمن اینکه روش های مختلفی برای رفع این خطا وجود دارند که ما در این مقاله از آریو وب سعی کردیم آنها را مورد بررسی قرار دهیم.

در صورتی که وب سایت شما، دچار خطاهای مربوط به سرور داخلی است برای حفظ رتبه سئو بهتر است هر چه سریع تر برای شناسایی و رفع سریع این خطاها اقدام کنید. رایج ترین علل بروز ارور 504 شامل اضافه بار سرور، مشکلات شبکه، پیکربندی معیوب فایروال، مشکلات نرم افزار سرور و مشکلات سرویس CDN است. ضمن اینکه می توانید برای پیشگیری از بروز آن، به طور منظم نرم افزار سرور خود را به روز و تنظیمات مربوط به آن را بررسی کنید تا مطمئن شوید که آنها به درستی تنظیم شده اند و ایرادی ندارند.

سؤالات متداول در خطای 504


تایم اوت دروازه 504 چقدر طول می کشد؟

مدت زمان بروز & به عوامل زیادی مانند علت اصلی بروز و مدت زمان برای رفع آن بستگی دارد.

انواع دیگر خطاهای گیت‌وی تایم اوت چیست؟

خطاهای دیگری مربوط به سرور داخلی وجود دارند که می‌توان به خطای 502Gateway Timeout Bad Gateway و 503 Service Unavailable اشاره کرد.

چگونه به عنوان یک کاربر خطای 504 را برطرف کنیم؟

به عنوان یک کاربر می تواند برای رفع Gateway Timeout ؛ صفحه وب را رفرش کرده و یا سعی کنید مودم یا روتر خود را مجددا راه اندازی کنید. خاموش کردن فایروال و محافظت از آنتی ویروس رایانه و پاک کردن حافظه پنهان می تواند در رفع آن موثر باشد.

برای مشاوره رایگان کلیک نمایید

Print
رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه
0رأی موافق 0رأی مخالف

نظر

شما در پاسخ به

نظر شما اضافه شد، اما ابتدا باید تایید شود.

لطفا نام خود را وارد کنید
لطفا آدرس ایمیل خود را وارد کنید لطفا آدرس ایمیل معتبر وارد کنید
لطفا یک نظری بنویسید
افزودن نظر

.کلیه حقوق و امتیازات این وبسایت متعلق به شرکت نرم افزار هوشمند آریو میباشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است

  • بازگشت به بالا