مشاوره رایگان
مشاوره رایگان

بازاریابی محتوایی (Content Marketing) چیست؟ اصول مهم آن را جدی بگیرید!

ادمین آریو
بازاریابی محتوایی (Content Marketing) چیست؟ اصول مهم آن را جدی بگیرید! 0

فهرست مطالب:

  1. تعریف کانتنت مارکتینگ
  2. تاریخچه کانتنت مارکتینگ
  3. انواع بازاریابی محتوایی
  4. اهمیت و مزایای کانتنت مارکتینگ
  5. بازاریابی محتوایی چگونه کار می‌کند؟
  6. اصول اجرای بازاریابی محتوایی
  7. طراحی و اجرای بهتر کانتنت مارکتینگ با آریو وب
  8. نتیجه‌گیری درباره کانتنت مارکتینگ
  9. سوالات متداول  درباره کانتنت مارکتینگ

کانتنت مارکتینگ (Content Marketing) یا بازاریابی محتوایی یک رویکرد استراتژیک بازاریابی و از جمله مهم‌ترین و موثرترین روش‌های بازاریابی دیجیتال است. این نوع بازاریابی شامل طراحی و ارائه محتوای مفید و مرتبط با نیازها و سلیقه‌های کاربران است تا با مطالعه و استفاده از همین محتوای ارائه شده، ارتباط، اطمینان و تعامل کاربران با مجموعه شما افزایش یابد و به صورت ناخودآگاه جذب کسب و کار شما شوند.

در عصر کنونی که زندگی ما در ابعاد گوناگون با فضای دیجیتال و ساخت فروشگاه اینترنتی در هم تنیده است، فعالیت کسب و کارها و فرآیند بازاریابی نیز دستخوش تحولات مهمی گردیده است؛ به نحوی که در برخی موارد دیگر روش‌های بازاریابی سنتی برای جلب توجه کاربران و نگهداری مشتریان کارساز نیست. همین نیروی محرکه سبب پیدایش مفهومی به نام بازاریابی دیجیتال شده که از جمله مهم‌ترین ابزار و روش‌های انجام بازاریابی دیجیتال نیز کانتنت مارکتینگ یا بازاریابی محتوایی می‌باشد. در این مقاله در آریو وب می‌خواهیم به دنیای بازاریابی محتوایی سری بزنیم و علم و هنر بازاریابی از طریق ایجاد محتوا برای کاربران را یاد بگیریم. پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله حتماً با ما همراه باشید!

 

تعریف کانتنت مارکتینگ

کانتنت مارکتینگ (Content Marketing) یا بازاریابی محتوایی یک رویکرد استراتژیک بازاریابی و از جمله مهم‌ترین و موثرترین روش‌های بازاریابی دیجیتال است. این نوع بازاریابی شامل طراحی و ارائه محتوای مفید و مرتبط با نیازها و سلیقه‌های کاربران است تا با مطالعه و استفاده از همین محتوای ارائه شده، ارتباط، اطمینان و تعامل کاربران با مجموعه شما افزایش یابد و به صورت ناخودآگاه جذب کسب و کار شما شوند.

هدف اصلی بازاریابی محتوایی این است که یک حس اعتماد و اطمینان در مخاطب ایجاد شود تا در نهایت جذب مجموعه شما شود. وقتی شما محتوای مفید و آموزنده‌ای را در یک پلتفرم دلخواه و با موضوع دلخواه، مثلاً پادکست در خصوص مزایای سئوی سایت، با کاربران خود به اشتراک می‌گذارید در کنار این که نیاز مخاطب را برآورده می‌سازید، در واقع در حال نشان‌دادن تخصص خود در این زمینه هستید.

ارائه مطالب مفید و هدفمند که بر مبنای نیاز روز کاربران تهیه شود، یک تصویر روشن از کسب و کارتان می‌سازد و مخاطب به برند شما اطمینان پیدا می‌کند. خود این موضوع سبب می‌شود هرگاه مخاطب به یک محصول یا سرویس نیاز پیدا کند، برند شما و کسب و کار شما اولین گزینه‌ای باشد که به آن فکر می‌کند.

در کانتنت مارکتینگ بر خلاف روش‌های متداول بازاریابی به شکل مستقیم به معرفی و تبلیغ محصولات و خدمات یک مجموعه پرداخته نمی‌شود بلکه معمولاً روی ارائه محتوای مناسب و سازمان‌یافته برای کاربران تمرکز می‌شود که خود این کار به شکل غیر مستقیم مقدمات را برای مراجعات بعدی کاربران و تبدیل مشتریان بالقوه به مشتریان بالفعل فراهم می‌نماید.

 

تاریخچه کانتنت مارکتینگ

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید کانتنت مارکتینگ پدیده جدیدی نیست و ریشه‌های بازاریابی از طریق تولید محتوا به خیلی قبل‌تر بر می‌گردد. در واقع اگر بخواهیم به مستندات موجود اکتفا کنیم، می‌توانیم شروع بازاریابی محتوایی را قرن بیستم میلادی بدانیم.

مجله میشلن لاستیک در سال 1900 از جمله اولین نمونه‌های کانتنت مارکتینگ بود که توسط کمپانی لاستیک میشلن در فرانسه ارائه می‌شد. این کمپانی با ارائه مجله، اطلاعات ارزشمندی را به مخاطبان حرفه‌ای، به خصوص رانندگان ارائه می‌داد که خود این کار باعث افزایش تقاضای لاستیک‌های این کمپانی و افزایش فروش گردید.

بعدها بازاریابی محتوایی گسترش پیدا کرد و با ورود به عصر دیجیتال، توسعه این نوع بازاریابی بیشتر هم شد و بازاریابی از طریق تولید محتوای دیجیتال، مانند طراحی وب‌سایت و وبلاگ توسط کمپانی‌های مختلف رایج گردید.

با گذشت زمان، این نوع بازاریابی به یک استراتژی مهم برای هدف قرار دادن مخاطبان و افزایش فروش تبدیل گردید و امروزه می‌بینیم که کانتنت مارکتینگ چه به شکل فیزیکی و چه به شکل دیجیتالی به طور گسترده توسط کسب و کارهای مختلف استفاده می‌شود. خود شما همین الآن که در حال خواندن این مقاله در آریو وب هستید، جذب بازاریابی محتوایی ما شده‌اید!

 

انواع بازاریابی محتوایی

حالا بیایید انواع روش‌های انجام کانتنت مارکتینگ را بررسی کنیم. گفتیم که این نوع بازاریابی به شکل فیزیکی یا سنتی نیز می‌تواند انجام شود؛ مثل ارائه مجلات، بروشورها و... . این روش‌ها که زیرمجموعه بازاریابی چاپی قرار می‌گیرند، هنوز هم برای اهداف بازاریابی مورد اقبال عموم واقع می‌شوند.

با این حال، با گسترش اینترنت و فضای دیجیتال، عمده تلاش‌ها در مورد بازاریابی محتوایی در قالب تولید محتوای دیجیتال انجام می‌گردد؛ مانند نوشتن مقالات در سایت و ایجاد وبلاگ فروشگاهی، ارسال محتوا در پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی از جمله کانال‌ تلگرام و صفحه اینستاگرام، تولید ویدیو و پادکست در خصوص مباحث مختلف، طراحی کتاب‌های الکترونیک یا ایبوک، برگزاری وبینارهای آموزشی، و... .

دقت داشته باشید که هیچ روشی برای اجرای کانتنت مارکتینگ لزوماً برتر از دیگری نیست. شما باید با توجه به نوع کسب و کار خود و مخاطبان خود، استراتژی مناسب برای بازاریابی محتوایی را تعیین کرده و آن را با دقت اجرا نمایید. در مورد نحوه اجرای این نوع بازاریابی در ادامه صحبت خواهیم کرد.

 

انواع بازاریابی محتوایی - آریووب

 

اهمیت و مزایای کانتنت مارکتینگ

کانتنت مارکتینگ یک تاکتیک بسیار روان برای انجام بازاریابی است و تاثیر آن روی برندسازی و افزایش فروش نیز به شکل آماری اثبات شده است. گفته می‌شود که کسب و کارهایی که وبلاگ یا سایت دارند و مقالات و پست‌های متنوع با کاربران خود به اشتراک می‌گذارند تا 67 درصد بیشتر از رقبای خود مخاطب جذب می‌کنند.

از سوی دیگر، در عصر دیجیتالی امروز اهمیت فعالیت در پلتفرم‌های دیجیتال بر کسی پوشیده نیست. بنابراین منطقی و شاید ضروری باشد که هر کسب و کاری در صدد اجرای بازاریابی دیجیتال باشد و یکی از بهترین روش‌ها برای انجام این کار نیز تولید محتواست.

بازاریابی محتوایی اگر به شکل درست طراحی و اجرا شود، می‌تواند مزایای زیر را برای یک کسب و کار به دنبال داشته باشد:

  • افزایش حضور آنلاین: استراتژی تولید محتوای دیجیتال و به اشتراک گذاشتن اطلاعات مفید با مخاطبان‌ باعث افزایش دیده‌شدن کسب و کار شما در فضای مجازی می‌شود.
  • تولید ترافیک بیشتر: تولید محتوای مفید و مطالب گوناگون که ممکن است به کار مخاطبان‌تان بیاید، سبب می‌شود تعداد مراجعه‌کنندگان به کسب و کار شما نیز افزایش یابد که احتمالاً بخشی از این تعداد نیز در آینده به انجام خرید می‌پردازند.
  • ارتقاء وفاداری :وفاداری یک معیار و فاکتور مهم برای هر کسب و کاری است؛ زیرا مشتریان وفادار کسانی هستند که بیشترین خرید را انجام می‌دهند و بیشترین سودآوری را برای کسب و کار شما به همراه دارند. ارائه مطالب مفید برای کاربران باعث افزایش اعتماد کاربران و مشتریان به شما و ارتقاء میزان وفاداری آنان می‌شود.
  • افزایش اعتبار و خوشنامی: تهیه محتوا در خصوص موضوعات مختلف راهکاری مناسب برای بیان تخصص خود در یک زمینه خاص است. با ارائه محتوا شما در میان مخاطبان به عنوان یک متخصص شناخته می‌شوید و اعتبار و خوشنامی برند شما نزد آنان افزایش می‌یابد.
  • امکان نظارت بر خط نتایج: کانتنت مارکتینگ به مانند هر استراتژی بازاریابی دیجیتال دیگری امکان رصد آنلاین نتایج با استفاده از ابزارهای آماری را برای شما فراهم می‌آورد. به این ترتیب شما می‌توانید با بررسی نتایج و یافتن نقاط ضعف و قوت کار، استراتژی‌های تولید محتوای خود را مدیریت کرده و در جهت بهبود آن‌ها تلاش کنید.

 

اهمیت و مزایای کانتنت مارکتینگ - آریووب

 

بازاریابی محتوایی چگونه کار می‌کند؟

آموختیم که بازاریابی از طریق تولید محتوا برای کاربران یک روش مفید برای جذب مخاطب و تبدیل مشتری بالقوه به مشتری بالفعل است. اما ساز و کار درست تهیه محتوا در این نوع بازاریابی چگونه است؟

برای اجرای درست کانتنت مارکتینگ شما بایستی محتوای درست را در زمان درست به مخاطبان خود عرضه کنید. فرآیند خرید در هر حوزه‌ای شامل سه مرحله آگاهی، تصمیم و اقدام است تا قیف بازاریابی تکمیل شود. در ادامه نحوه ارائه محتوا در هر مرحله را با هم بررسی می‌کنیم:

  • مرحله آگاهی:در این مرحله از فرآیند فروش، محتوای شما بایستی روی چالش‌ها و نیازهای اصلی مخاطبان تمرکز کند. تولید محتوا در خصوص مشکلات و سوالاتی که ممکن است کاربران‌ با آن‌ها مواجه شوند، بهترین راه برای تعامل موثر با مشتریان و ایجاد آگاهی در آنان است.

    به عنوان مثال، اگر صاحب یک فروشگاه آنلاین مواد غذایی هستید، نوشتن پست وبلاگ در خصوص این‌که "چگونه یک منوی غذایی مناسب برای جشن تولد تدارک بچینیم" می‌تواند یک راه مناسب برای هدف قرار دادن نیازهای احتمالی کاربران تلقی شود.

  • مرحله تصمیم:در مرحله بعدی، محتوای شما ترکیبی از اطلاعات مفید و بازاریابی محصولات و خدمات خود شما را باید تشکیل دهد. به عبارت دیگر، محتوای تولیدی بایستی به مخاطب بگویید که برای رفع نیازهای خود باید چه کار کنند و دنبال چه چیزهایی بگردند.

    در عین حال، می‌توانید محصولات و خدمات کسب و کار خود را به عنوان یک راه‌حل به آنان ارائه دهید. مثلاً در مورد موضوع قبلی که در مرحله آگاهی عنوان شد، صاحب فروشگاه مذکور ممکن است در مقاله خود یک منوی نسبتاً اقتصادی شامل "ماکارونی، پیتزای تست قارچ و گوشت، فینگرفود کوکوی مرغ، سالاد الویه و سیب زمینی سرخ کرده" به مخاطب معرفی کرده و محصولات خود را برای تهیه این منو پیشنهاد نماید.

  • مرحله پایانی:در گام آخر، باید به مخاطب بگویید که چرا بهترین انتخاب برای تهیه یک محصول یا دریافت یک سرویس هستید. برای این کار می‌توانید از تجربه و تخصص خود گفته و به مخاطب این پیام را برسانید که مراجعه به شما چه مزایایی برای آنان به دنبال دارد.

مراحل فوق در تهیه هر نوع محتوا، چه متنی باشد و چه چند رسانه‌ای، لازم است رعایت شود تا محتوای تولیدی روی مخاطب اثر کرده و وی را وارد قیف بازاریابی کند. اما کانتنت مارکتینگ تنها به تولید محتوا در یک زمینه دلخواه ختم نمی‌شود و اجرای موفق این نوع بازاریابی نیازمند رعایت مجموعه‌ای از اصول است که در بخش بعدی به معرفی آن‌ها می‌پردازیم.

 

اصول اجرای بازاریابی محتوایی

اجرای یک بازاریابی محتوایی موفق تنها با تولید کورکورانه محتوا و مطالب در زمینه‌های مختلف میسر نیست. ضمن این که یافتن موضوع برای تهیه محتوای مفید که توجه مخاطب را به خود جذب کند نیز چندان ساده نیست. با این حال، می‌توانیم مراحل زیر را برای اجرای کانتنت مارکتینگ پیشنهاد کنیم:

  • هدف خود را تعیین کنید: به شکل واضح هدف کسب و کار خود از اجرای کانتنت مارکتینگ را مشخص کنید. آیا به دنبال افزایش ترافیک مراجعه‌کنندگان و افزایش فروش هستید؟ یا این‌که می‌خواهید برندسازی نمایید؟ تعیین هدف از تهیه محتوا در همان ابتدای کار، تاثیر مهمی بر چارچوب‌بندی مناسب محتوای تولیدی دارد.
  • مخاطب خود را بشناسید: برای آن‌که محتوای تولیدی برای جلب توجه کاربران مفید واقع شود، باید به خوبی از سلیقه‌ها، ترجیحات و نیازهای آنان مطلع باشید. این کار با تحلیل رفتار مخاطبان با استفاده از ابزارهای مختلفی چون مدل RFM میسر است.
  • فرمت مناسب برای محتوا را تعیین کنید: در این مرحله بر اساس هدف خود و آنالیز رفتار کاربران یک فرمت مناسب برای تولید محتوا، مثلا تهیه پادکست و یا نوشتن مقاله، انتخاب کنید و به تولید محتوای با ارزش و مفید و در عین حال، منطبق بر استانداردهای فنی بپردازید. منظورمان از استانداردهای فنی مثلاً تهیه مقالات سازگار با قوانین سئوی وب‌سایت است.
  • نحوه ارائه محتوا را مشخص کنید: اکنون محتوای تولیدی را از طریق پلتفرم‌های مناسب نظیر وب‌سایت، شبکه‌های اجتماعی و یا ایمیل به مخاطبان عرضه کنید. انتخاب پلتفرم بهینه برای ارائه مطالب تهیه‌شده نیز به هدف اولیه و همچنین رفتار کاربران بستگی دارد.
  • استراتژی‌های خود را ارزیابی و بهینه‌سازی نمایید: پس از گذشت یک مدت معقول، مثلاً 3 ماه، به مرور میزان تاثیر تلاش‌های خود بپردازید. برای این کار می‌توانید از ابزارهای آماری استفاده کرده و میزان مراجعه به محتوای عرضه شده را ارزیابی کنید. نظارت و مدیریت پیوسته استراتژی‌های تولید محتوا امری ضروری برای اجرای موفقیت‌آمیز کانتنت مارکتینگ می‌باشد.

 

اصول اجرای بازاریابی محتوایی - آریووب

 

طراحی و اجرای بهتر کانتنت مارکتینگ با آریو وب

در بخش قبلی با روند طراحی و اجرای یک استراتژی مناسب برای بازاریابی محتوایی آشنا شدیم و دانستیم که انجام این نوع بازاریابی چندان هم ساده نیست و برای آن‌که نتایج مطلوبی از تلاش‌های خود کسب کنیم، قبل از تولید محتوا تا بعد از آن باید بررسی‌های مختلفی انجام دهیم.

اما اگر دنبال اجرای کانتنت مارکتینگ برای کسب و کار خود هستید نگران نباشید. آریو وب انتخابی مطمئن برای انجام یک بازاریابی محتوایی موفق برای کسب و کار شماست.

خدمات ارائه شده توسط آریو وب پاسخگوی تمامی نیازهای شما برای اجرای موفقیت‌آمیز کانتنت مارکتینگ بوده و هر چه برای انجام این نوع بازاریابی می‌خواهید، از بررسی‌های اولیه و تحلیل رفتار مخاطبان گرفته تا طراحی و اجرای بازاریابی محتوایی و نظارت و بهینه‌سازی استراتژی‌های تولید و عرضه محتوا را در بر می‌گیرد.

به علاوه، شما می‌توانید از تجربه و تخصص تیم ما در زمینه‌های سئو، هوش تجاری و دیجیتال مارکتینگ بهره بگیرید و کسب و کار خود را توسعه دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره، با ما تماس بگیرید.

 

نتیجه‌گیری درباره کانتنت مارکتینگ

با توجه به نکاتی که در این مقاله از آریو وب عنوان شد، دانستیم که مفهوم کانتنت مارکتینگ یا بازاریابی محتوایی چیست و چگونه این مفهوم در گذر زمان به وجود آمد. به علاوه، انواع روش‌های انجام بازاریابی از طریق تولید محتوا را بررسی کردیم و با مزایا و اهمیت‌های این نوع بازاریابی آشنا شدیم. در نهایت نیز نحوه تهیه محتوای مناسب و همچنین روند طراحی و اجرای کانتنت مارکتینگ را فرا گرفتیم.

به شکل خلاصه، کانتنت مارکتینگ از دیرباز تا کنون یک استراتژی مفید و موثر برای انجام بازاریابی بوده و برای افزایش تعامل با کاربران، ایجاد اعتبار و برندسازی و همچنین افزایش مخاطبان و افزایش فروش به کار می‌آید. در دنیای دیجیتال امروز، نیاز به این انجام این نوع بازاریابی بیش از پیش احساس می‌شود منتها باید استراتژی‌های بازاریابی محتوایی به شکل دقیق طراحی و اجرا شود تا تلاش‌های بازاریابی به ثمر بنشیند.

برای کسب اطلاعات مفید و دریافت مشاوره رایگان درباره کانتنت مارکتینگ و روش‌های صحیح طراحی و اجرای یک بازاریابی محتوایی موفق و کارآمد برای کسب و کار خود می‌توانید به تیم حرفه‌ای متخصصان ما در آریو وب مراجعه نمایید. برای دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید.

 

سوالات متداول  درباره کانتنت مارکتینگ


کانتنت مارکتینگ چیست؟

کانتنت مارکتینگ یا بازاریابی محتوایی از جمله موثرترین روش‌های بازاریابی بوده که بر تولید محتوای با ارزش و هدفمند برای مخاطبان تمرکز دارد.

انجام بازاریابی محتوایی چه اهمیتی دارد؟

در دنیای دیجیتال امروز، ارائه محتوای مفید برای کاربران یکی از بهترین روش‌ها برای بازاریابی محسوب می‌شود. از طرفی، ثابت شده که انجام این نوع بازاریابی سبب افزایش مخاطبان و در نتیجه، افزایش فروش می‌گردد.

مزایای بازاریابی محتوایی چیست؟

تولید محتوای با ارزش و هدفمند منجر به افزایش حضور آنلاین، افزایش مراجعه‌کنندگان، ارتقاء وفاداری مشتریان و افزایش اعتبار برند می‌گردد. به علاوه، با انجام این نوع بازاریابی شما می‌توانید استراتژی‌های خود را به شکل بر خط نظارت و بهینه‌سازی نمایید.

انواع روش‌های بازاریابی محتوایی چیست؟

این نوع بازاریابی می‌تواند از طریق روش‌های مختلفی چون نوشتن مقاله و پست وبلاگ، تهیه ویدیو یا پادکست و تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی انجام شود.

چگونه کانتنت مارکتینگ را به شکل صحیح اجرا کنیم؟

برای اجرای اصولی کانتنت مارکتینگ باید هدف خود را به شکل دقیق مشخص کرده و رفتار مخاطبان را تحلیل کنید. سپس به تولید محتوا در قالب مشخص بپردازید و از طریق پلتفرم‌های مناسب به مخاطبان خود عرضه کنید. در نهایت، کارایی استراتژی‌های تولید محتوای خود را بررسی کرده و در جهت بهینه‌سازی آن‌ها تلاش نمایید.

برای مشاوره رایگان کلیک نمایید

Print
رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه
0رأی موافق 0رأی مخالف

نظر

شما در پاسخ به

نظر شما اضافه شد، اما ابتدا باید تایید شود.

لطفا نام خود را وارد کنید
لطفا آدرس ایمیل خود را وارد کنید لطفا آدرس ایمیل معتبر وارد کنید
لطفا یک نظری بنویسید
افزودن نظر

.کلیه حقوق و امتیازات این وبسایت متعلق به شرکت نرم افزار هوشمند آریو میباشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است

Empty
Click + to add content
  • بازگشت به بالا