هرچند امروزه با به روی کار آمدن شبکههای اجتماعی، کمتر از سایت شخصی استقبال میشود؛ اما برای بعضی از افراد داشتن یک وبسایت شخصی با دامنهای که به نام خودشان است بسیار کارآمدتر از صفحات فضاهای مجازی خواهد بود. شاید شما نیز تا کنون به این فکر افتاده باشید که برای حرفه یا موقعیت اجتماعیتان یک سایت شخصی راهاندازی کنید. در این مقاله قصد داریم درباره موارد کاربرد سایت شخصی، امکانات و ویژگیهای آن بیشتر صحبت کنیم، اما قبل از هر چیزی به تعریفی از سایت شخصی میپردازیم.
آشنایی با وبسایت شخصی
وبسایتهای شخصی صفحاتی در فضای وب هستند که توسط یک فرد اداره میشود. معمولاً هر فرد در صفحه شخصی خود موضوعات شخصی خود را برای کاربران و مخاطبانش به اشتراک میگذارد. سایتهای شخصی مربوط به سازمانها، شرکتها یا مؤسسات خاصی نیستند بلکه منحصراً برای یک فرد خاص طراحی و راهاندازی میشوند. راهاندازی وبسایتهای شخصی میتوانند روش مناسبی برای به اشتراک گذاشتن افکار، نظرات، بیان عقاید شخصی، بیوگرافی، رزومهها و مهارتهای افراد باشد.
آشنایی با کاربردهای سایت شخصی
رزومه
شاید یکی از کاربردهای اصلی وبسایتهای شخصی ایجاد یک رزومه آنلاین باشد. افراد در سایت خود با توضیحی مختصر درباره خود و ارائه رزومه، سوابق کاری و تحصیلی خود، گواهینامهها و افتخارات خود را به اشتراک میگذارند و یک رزومه آنلاین ایجاد میکنند. بهوسیله این رزومه آنها میتوانند موقعیتهای شغلی فراوانی را برای خود ایجاد کنند. بسیاری از فریلنسرها از این روش برای تبلیغ کار و حرفه خود استفاده میکنند.
مقالات
از کاربردهای دیگر وبسایتهای شخصی انتشار مقالات، تحقیقات علمی، ترجمهها و پژوهشها است. انتشار مقالات و پژوهشهای مختلف در وبسایت شخصی افراد، موجب دسترسی مخاطبان به آنها شده و همچنین باعث شناخت افراد مختلف از حوزه کاری یا علاقهمندی این افراد میشود و نیز بازدید سایت شخصی آنها را بالا میبرد.
وبلاگ
وبلاگ از انواع وبسایتهای شخصی هستند که در آن افراد عقاید، افکار، تجربهها و سفرنامههایشان را با دامنهای به نام خودشان منتشر میکنند. افراد در وبلاگ فروشگاهی خود امکان تبادل نظر با کاربران خود را خواهند داشت و این تعامل باعث میشود مخاطبان بسیاری را جذب کنند، البته انتشار مستمر مطالب و رعایت اصول سئو نیز به شناخته شدن و بهتر دیده شدن آنها کمک میکند.
گالری
گاهی افراد از وبسایت شخصی برای آرشیو عکسها و ویدیوهایشان استفاده میکنند و این کار برای جذب مخاطبان بسیار تأثیرگذار است. انتشار تصاویری از خاطرات سفر، تولد، محل کار، دانشگاه، روزمره و... در این آرشیو قرار داده میشود.
آموزش
برخی از وبسایتهای شخصی مباحث آموزشی را در خود جای میدهند؛ مثلاً یک معلم یا کارشناس حقوق مباحثی را در وبسایت شخصیاش قرار میدهد و مخاطبان از آن استفاده میکنند. وبسایت شخصی میتواند بستر مناسبی برای ارائه آموزش برای بسیاری از مشاغلی باشد که به صورت مستقل کار میکنند؛ مانند یک طراح سایت، نقاش، آشپز، استاد دانشگاه، نویسنده و...
ویژگیهای یک سایت شخصی
مسلماً وبسایتهای شخصی باید ویژگیهایی داشته باشند که آنها را از سایر انواع سایتها متمایز کند. در اینجا به چند ویژگی این سایتها اشاره خواهیم کرد.
- استفاده از ایدههای نو و خلاقانه
- استفاده از قالبی ساده و پرهیز از رنگهای بسیار سرد یا بسیار گرم
- دسترسی آسان کاربران به تمام نقاط وبسایت
- درج منوهای اصلی در وبسایت مانند بیوگرافی، خدمات، مقالات و...
- وجود قسمتی از صفحه سایت برای درج نظرات و دیدگاههای افراد
- استفاده از تصاویر و متنهای جذاب برای جذب بیشتر مخاطبان
- درج آیکونهای شبکههای اجتماعی برای تعامل بیشتر با کاربران
- تولید محتوای مناسب با رعایت اصول سئو برای بهینهسازی رتبه سایت
- استفاده از محتوای کوتاه و مفید
مقایسه و مزایای سایت شخصی با شبکههای اجتماعی
در یک وبسایت شخصی میتوان از خدمات سئو برای بهتر دیده شدن سایت استفاده کرد که این امکان در شبکههای اجتماعی وجود ندارد و در آنها افزایش بازدید تنها با افزایش فالوور امکانپذیر است.
داشتن یک وبسایت شخصی برای کسب و کار در مقایسه با شبکههای اجتماعی اعتبار بیشتری به حرفه شما میبخشد. البته درج شبکههای اجتماعی در این سایتها میتواند به معرفی بیشتر حرفه و کسب و کار شما کمک کند.
وجود ایمیل در وبسایتهای شخصی امکان تعامل با کاربران را فراهم میسازد با این امکان کاربران با مدیران وبسایتهای شخصی مکاتبات گستردهای خواهند داشت و در ذهن آنها تصویری معقول و مطلوب از سایت و شخصیت شما به جای میماند.
داشتن صفحات اجتماعی دردسرهای خاص خود را دارد و هر دورهای امکان فیلتر شدن و محدودیت این صفحات وجود دارد که اگر صاحب کسب و کاری در این شبکهها باشید مطمئناً با مشکل مواجه خواهید شد؛ اما در وبسایتهای شخصی این مشکلات به حداقل میرسد و با خیال راحتتری میتوانید به مسیر خود ادامه دهید.
ساخت و راهاندازی سایت شخصی
طریقه ساخت سایت شخصی اینگونه است که ابتدا باید پلن اولیه آن را در ذهن خود ترسیم کرده و نام مناسبی برای دامنه آن انتخاب کنید. پس از تعیین هدف، قبل از اینکه طراحی وبسایت خود را شروع کنید به طور مفصل و جامع درباره آن تحقیق کنید و وبسایتهای شخصی زیادی را بررسی کنید. با این کار مواردی را که دوست دارید در سایت شما باشد را بهتر پیدا خواهید کرد همچنین با مواردی مواجه میشوید که دوست ندارید در سایت شما وجود داشته باشد و از استفاده آنها صرف نظر میکنید.
برای ایجاد وبسایت شخصی بهتر است از قالبهایی استفاده کنید که از لحاظ گرافیکی با سلیقه و هدف شما تناسب داشته باشد. استفاده از رنگ، لوگو و فونت مناسب و منحصربهفرد برای شخصیسازی سایت شما بسیار اهمیت دارد. بهتر است لوگوی مناسبی برای سایت شخصی خود طراحی کنید و از رنگهایی در دیزاین سایت استفاده کنید که به خوبی بیان کننده احساسات و اهداف شما در سایتتان باشد. مطالعه روانشناسی رنگها میتواند در این زمینه به شما کمک کند.
برای طراحی سایت شخصی میتوانید از قالبهای آماده مانند وردپرس یا جوملا استفاده کنید. از سایت سازهای آنلاین هم میتوانید برای طراحی سایت شخصی خود استفاده کنید و یا سفارش سایت خود را به طراحان و متخصصین طراحی سایت بسپارید.
جمع بندی درباره سایت شخصی و کاربردهای آن
صرف نظر از دقت در طراحی سایت شخصی و ایجاد بستری برای ارائه مهارت، کسب و کار، افکار، عقاید، احساسات، روزمرگیها و دل نوشتههای خود توجه داشته باشید که نحوه برقراری ارتباط با مخاطبان و کاربران سایت بسیار مهم است. شما میتوانید از ایدههای جدید الهام بگیرید و و روشهای بسیاری را برای برقراری ارتباط با مخاطبانتان ایجاد کنید. همواره سعی کنید محتوایی تولید کنید که برای تجربه مخاطبانتان مفید باشد و مهمتر از همه سایتی را طراحی و ارائه دهید که از داشتن و ارائه آن لذت ببرید. امیدواریم مطالعه این مقاله در راستای آنچه که شما به دنبال آن هستید مفید و مؤثر بوده باشد.