مشاوره رایگان
مشاوره رایگان

ریمارکتینگ چیست؟

مهدیه شهبانی
ریمارکتینگ چیست؟ 0

فهرست مطالب:

  1. تعریف ریمارکتینگ یا بازاریابی مجدد
  2. اهمیت بازاریابی مجدد
  3. مزایای ریمارکتینگ
  4. چالش‌های ریمارکتینگ
  5. استراتژی‌های بازاریابی مجدد
  6. نتیجه‌گیری درباره ریمارکتینگ
  7. سوالات متداول درباره ریمارکتینگ

امروزه رقابت در عرصه کسب و کار دیجیتال و کسب موفقیت در دنیای دیجیتال مارکتینگ نیاز مبرم به طراحی و اجرای استراتژی‌های موثر، قدرتمند و هم‌راستا با رفتار مخاطبان هدف دارد. در این زمینه، بازاریابی مجدد یا ریمارکتینگ یکی از بهترین استراتژی‌ها به منظور تعامل موثر با مخاطبان و تبدیل مشتریان بالقوه به مشتریان بالفعل تلقی می‌شود.

در این مقاله در آریو وب می‌خواهیم با استراتژی ریمارکتینگ و اهمیت آن آشنا شویم و ضمن بررسی مزایا و معایب بازاریابی مجدد، شیوه اجرای آن را نیز یاد بگیریم. پیشنهاد می‌کنیم که مطالعه این مقاله را از دست ندهید!

تعریف ریمارکتینگ یا بازاریابی مجدد

آیا تا به حال در حین وبگردی و گشت و گذار در اینترنت احساس کرده‌اید که توسط تبلیغات آنلاین مورد تعقیب قرار گرفته‌اید؟!

تصور کنید حین جستجو در اینترنت به دنبال خرید محصول خاصی، مانند اسباب بازی کودک هستید و به وبسایت‌های مختلفی سر می‌زنید اما به هر دلیلی، از خرید صرف نظر می‌کنید. با این حال، هنگامی که در بستر اینترنت و در دیگر وبسایت‌ها به گشت و گذار می‌پردازید، به تبلیغاتی بر می‌خورید و یا ایمیل‌هایی دریافت می‌کنید که دقیقا آن چه قبلاً به دنبالش بودید را به شما پیشنهاد می‌دهد.

مثال فوق، تعریفی ساده از ریمارکتینگ یا بازاریابی مجدد را نشان می‌دهد.

مفهوم ریمارکتینگ

ریمارکتینگ (Remarketing) یا بازاریابی مجدد به این معناست که کاربرانی که پیش از این با برند ما تعامل برقرار کرده‌اند را هدف فعالیت‌های بازاریابی خود قرار دهیم. هدف از این استراتژی، تبدیل بازدیدکنندگان قبلی و مشتریان بالقوه به مشتریان بالفعل است.

استراتژی بازاریابی مجدد بر پایه استفاده از داده‌های کاربران و بررسی رفتار مخاطبان عمل می‌کند. کسب و کارهای فعال در عرصه دیجیتال مارکتینگ می‌توانند با قرار دادن کوکی‌های ردیاب، اطلاعات مناسبی در خصوص رفتار کاربران خود کسب نمایند و از داده‌های بدست آمده به منظور طراحی تبلیغات هدفمند بهره بگیرند. در ادامه، این کاربران هدف انواع فعالیت‌های بازاریابی از جمله ارائه تبلیغات مرتبط، ارسال ایمیل و... قرار می‌گیرند.

تفاوت بازاریابی مجدد با هدف‌گذاری مجدد یا ریتارگتینگ

گاهی اوقات ممکن است لفظ بازاریابی مجدد با ریتارگتینگ یا هدف‌گذاری مجدد اشتباه گرفته شود. در حالی که هر دوی این استراتژی‌ها از روش‌های اصلی بازاریابی و جذب کاربر در عرصه دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شوند، دارای برخی تفاوت‌های جزئی هستند که باید به آنها توجه داشت.

بازاریابی مجدد یا ریمارکتینگ شامل تعامل با کاربران قبلی از طریق انواع روش‌ها و پلتفرم‌ها از جمله ایمیل، شبکه‌های اجتماعی و نمایش تبلیغات است اما ریتارگتینگ معمولاً بر پایه نمایش تبلیغات آنلاین انجام می‌شود. بنابراین می‌توانیم ریتارگتینگ را زیر مجموعه‌ای از انواع روش‌های ریمارکتینگ در نظر بگیریم. همانطور که گفتیم، هدف نهایی هر دو استراتژی یاد شده بازگرداندن مشتریان قبلی و یا کاربران از دست رفته به چرخه فروش می‌باشد.

اهمیت بازاریابی مجدد

حالا که با مفهوم ریمارکتینگ یا بازاریابی مجدد آشنا شدیم، باید به این سوال پاسخ دهیم که اصلا چرا باید به سراغ به کار گیری این استراتژی برویم؟

طبق آمار، حدود 96% درصد از مراجعه‌کنندگان وبسایت آماده خرید نیستند و مراجعه اول آنان به خرید ختم نمی‌شود. در واقع بسیاری از اوقات کاربران در دفعات اول صرفاً به منظور ارزیابی اولیه محصولات و خدمات به یک وبسایت مراجعه می‌کنند.

طراحی و پیاده‌سازی استراتژی ریمارکتینگ این امکان را به شما می‌دهد که حجم وسیعی از کاربران را بر مبنای نمایش تبلیغات هدفمند و منطبق با الگوی رفتاری آنان، به چرخه فروش بازگردانده و مشتریان بالقوه را به مشتریان بالفعل تبدیل نمایید. بسیاری از کسب و کارها توانسته‌اند بر اساس این استراتژی، نرخ تبدیل مشتریان خود را به میزان حدود 50 درصد افزایش دهند.

مزایای ریمارکتینگ

استراتژی ریمارکتینگ، بخش مهمی از سیاست‌ها و استراتژی‌های کلی هر کسب و کار فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ می‌باشد و مزایای متعددی را به دنبال دارد. در اینجا برخی از مهم‌ترین مزیت‌های این استراتژی آورده شده است:

  • ارتقاء آگاهی از برند: اجرای این استراتژی به شما کمک می‌کند که میزان دیده شدن برند و کسب و کار خود را افزایش داده و آگاهی کاربران، به ویژه کاربران جدید، از برند خود را ارتقاء دهید. به این ترتیب می‌توانید جایگاه بهتری برای کسب و کار خود در بازار مربوطه به ارمغان آورید.
  • بازیابی فرصت‌های از دست رفته: همانطور که گفتیم، تنها بخش کوچکی از مراجعات اول کاربران به خرید ختم می‌شود. با اجرای ریمارکتینگ می‌توانید فرصت‌هایی را که گاهاً به دلیل سیاست‌های نادرست فروش از دست رفته‌اند، بازیابی نمایید.
  • افزایش چشمگیر نرخ تبدیل: اجرای درست استراتژی بازاریابی مجدد با بازگردانی مشتریان از دست رفته به چرخه فروش، در نهایت به افزایش نرخ تبدیل و سودآوری بیشتر یک کسب و کار منجر می‌گردد.
  • کمک به کاهش هزینه‌ها با تبلیغات هدفمند: این استراتژی بر مبنای تحلیل رفتار کاربران و ارائه تبلیغات هدفمند کار کرده و با افزایش بهره‌وری فعالیت‌ها، به کاهش هزینه‌های کسب و کار شما کمک می‌کند.

چالش‌های ریمارکتینگ

اگر چه استراتژی بازاریابی مجدد دارای مزایای متعددی بوده و اجرای آن برای هر کسب و کار فعال در حوزه بازاریابی دیجیتال مهم و ضروری است، اما دارای برخی چالش‌ها نیز هست. مهم‌ترین چالش‌های اجرای ریمارکتینگ عبارت‌اند از:

  • زده شدن کاربران از تبلیغات: نمایش بیش از حد تبلیغات، به ویژه نمایش تبلیغات تکراری به کاربران می‌تواند باعث زده شدن کاربران از تبلیغات کسب و کار شما شده و اثر معکوس روی تصمیم آنان بر بازگشت داشته باشد.
  • مسائل امنیتی: جمع‌آوری اطلاعات کاربران از طریق قرار دادن کوکی‌ها در مرورگر کاربران می‌تواند سبب بروز مسائل و مشکلاتی در رابطه با حریم خصوصی در بین کاربران شود. در واقع، برخی کاربران ممکن است با این مسئله که رفتار آنان در سرتاسر اینترنت کنترل می‌شود، به سادگی کنار نیایند. با این حال، این متد به شکل گسترده در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • دستیابی محدود به مخاطبان: همانطور که گفتیم، ریمارکتینگ تنها روی کاربرانی که پیش از این با کسب و کار شما تعامل برقرار کرده‌اند تمرکز می‌کند و با کاربران جدید کاری ندارد. با وجود آن که این استراتژی از جهات مختلف دارای مزیت است اما از سوی دیگر، اگر قرار باشد تنها از این استراتژی استفاده شود، سبب کاهش دستیابی به مخاطبان و نزول نرخ جذب مشتری در بلند مدت می‌شود.
  • بلوکه کردن تبلیغات: دیگر نگرانی مهم در مورد بازاریابی مجدد، همه‌گیر شدن استفاده از ابزارها و افزونه‌های بلوکه کردن تبلیغات است که با عدم نمایش تبلیغات به کاربران می‌تواند باعث کاهش چشمگیر بازدهی این استراتژی گردد.

راه حل‌های موجود برای غلبه بر چالش‌ها

اگر چه چالش‌های یاد شده در مورد به کار گیری استراتژی ریمارکتینگ حائز اهمیت هستند و بایستی قبل از پیاده‌سازی این متد به طور جدی به آنها فکر شود اما این مسائل دارای راه‌حل هم هستند.

برای غلبه بر چالش‌های پیش روی این استراتژی و بهره وری بیشتر تلاش‌های خود، بایستی تبلیغاتی جذاب و مفید برای کاربران طراحی نمایید و شیوه نمایش تبلیغات را نیز به نحوی تنظیم کنید که سبب زده شدن کاربران‌تان نشود. به علاوه، استراتژی‌های بازاریابی خود را تنها معطوف به ریمارکتینگ و نمایش تبلیغات نکرده و حتماً از سایر انواع روش‌های دیجیتال مارکیتنگ نیز بهره بگیرید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه با مشاوران ما در آریو وب تماس بگیرید.

استراتژی‌های بازاریابی مجدد

تا به این جا با مفهوم ریمارکتینگ و اهمیت آن و همچینن مزایا و معایب این متد آشنا شدیم. اکنون زمان آن رسیده که با انواع روش‌های بازاریابی مجدد و همچنین استراتژی‌های مفید برای انجام هر چه بهتر ریمارکتینگ آشنا شویم.

انواع روش‌های بازاریابی مجدد

ریمارکتینگ و بازگرداندن مشتریان به چرخه فروش می‌تواند از طریق روش‌های مختلفی انجام شود؛ از جمله:

  1. بازاریابی مجدد استاندارد با نمایش تبلیغات جمعی
  2. بازاریابی مجدد دینامیک با نمایش تبلیغات اختصاصی
  3. بازاریابی مجدد از طریق ارسال ایمیل هدفمند به مخاطبان
  4. بازاریابی مجدد از طریق تعامل با مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی

قبلاً در مقاله انواع روش‌های ریمارکتینگ در خصوص انواع روش‌های فوق توضیح داده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم حتما به این مقاله سر بزنید.

استراتژی‌های مفید برای ریمارکتینگ

برای این که نتیجه بهتری از تلاش‌های خود درباره بازاریابی مجدد کسب کنید، بهتر است چند استراتژی مفید را در دستور کار خود قرار دهید. در ادامه، به مهم‌ترین این موارد می‌پردازیم.

  1. دسته‌بندی مخاطبان: دسته‌بندی مشتریان بر اساس اقدامات و سلیقه‌ آنان و همچنین تحلیل رفتار مشتریان با استفاده از ابزارها و مدل‌های مختلف از جمله مدل RFM و مدل پیش‌بینی کننده به شما کمک می‌کند که بتوانید فرآیند بازاریابی مجدد را به شکل هدفمند و شخصی‌سازی شده انجام دهید.
  2. طراحی تبلیغات جذاب: دیگر استراتژی مهم در این زمینه، طراحی تبلیغات جذاب، مفید و منطبق با رفتار و ترجیحات کاربران است. ارائه تبلیغات مرتبط با نیازهای مخاطبان سبب تاثیر هر چه بیشتر تلاش‌های بازاریابی شما خواهد شد.
  3. کنترل نمایش تبلیغات: شاید به جرات بتوان گفت که این مورد، اساسی ترین موضوع در مورد اجرای ریمارکتینگ است. نمایش تبلیغات محصولات و خدمات به مشتریان باید به گونه‌ای باشد که به شکل موثر و مفید برند شما را به آنان یادآوری کند و نباید با ارائه تبلیغات مداوم و بیش از حد باعث ایجاد حس تنفر کاربران گردد!

با رعایت اصول ریمارکتینگ و استفاده از استراتژی‌های مفید ذکر شده، می‌توانید به سادگی نرخ تبدیل و میزان سود دهی مجموعه خود را افزایش دهید. به منظور کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان در این باره با متخصصان ما در آریو وب تماس بگیرید.

نتیجه‌گیری درباره ریمارکتینگ

اجرای عملیات ریمارکتینگ یا بازاریابی مجدد یکی از ملزومات امروز برای هر کسب و کار فعال در عرصه دیجیتال مارکتینگ است. این استراتژی به منظور بازگرداندن مخاطبان و مشتریانی که به دلایل مختلف، از جمله مراجعه اول و یا اتخاذ سیاست‌های نادرست فروش از دست رفته‌اند، بسیار مفید است و سبب افزایش نرخ تبدیل می‌شود. با این حال، برخی چالش‌ها در مورد به کار گیری این استراتژی، از جمله امکان بلوکه کردن تبلیغات توسط کاربران وجود دارد.

با درک فاکتورهای مهم و تاثیرگذار در مورد این استراتژی و رعایت اصول و قواعد اجرای درست آن می‌توانید مخاطبان از دست رفته خود را به چرخه فروش بازگردانده و نرخ تبدیل کسب و کار خود را افزایش دهید. برای دریافت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر در مورد ریمارکتینگ و شیوه صحیح اجرای این استراتژی می‌توانید به متخصصان ما در آریو وب مراجعه نمایید.

سوالات متداول درباره ریمارکتینگ


ریمارکتینگ به چه معناست؟

ریمارکتینگ یا بازاریابی مجدد به معنای هدف‌گیری مجدد مخاطبان قبلی به منظور بازگرداندن آنان به چرخه فروش می‌باشد.

چرا اجرای بازاریابی مجدد مهم است؟

اجرای این استراتژی به جهت افزایش آگاهی کاربران از برند، بازیابی مخاطبان از دست رفته و افزایش نرخ تبدیل بسیار مفید است.

اصول اجرای بازاریابی مجدد چیست؟

برای اجرای صحیح این استراتژی لازم است الگوی رفتاری مخاطبان را جمع‌آوری و تحلیل کرده و تبلیغات جذاب طراحی نمایید.

برای مشاوره رایگان کلیک نمایید

Print
رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه
0رأی موافق 0رأی مخالف

نظر

شما در پاسخ به

نظر شما اضافه شد، اما ابتدا باید تایید شود.

لطفا نام خود را وارد کنید
لطفا آدرس ایمیل خود را وارد کنید لطفا آدرس ایمیل معتبر وارد کنید
لطفا یک نظری بنویسید
افزودن نظر
Empty
Click + to add content

.کلیه حقوق و امتیازات این وبسایت متعلق به شرکت نرم افزار هوشمند آریو میباشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است

  • بازگشت به بالا