بازاریابی برونگرا یا Outbound Marketing چیست؟
فهرست مطالب:
- بازاریابی برونگرا چیست؟
- مثالهایی از بازاریابی وقفهای
- تفاوت بازاریابی برونگرا با بازاریابی درونگرا
- استراتژیها و ابزارهای بازاریابی برونگرا
- مزایا و معایب بازاریابی برونگرا
- حرکت از بازاریابی برونگرا به بازاریابی درونگرا
- سخن آخر درباره بازاریابی برونگرا
- سوالات متداول درباره بازاریابی برونگرا
عرصه بازاریابی، جایی است که همواره در حال رشد و توسعه است و کسب و کارهای مختلف به طور پیوسته به دنبال طراحی و اجرای استراتژیهای موثر و بهینه به منظور برقراری ارتباط با مخاطبان و هدف قرار دادن آنان هستند. با وجود این تفاسیر اما یک استراتژی کلی بازاریابی وجود دارد که برای دههها مورد استفاده قرار گرفته و آن بازاریابی وقفهای یا بازاریابی برونگرا است.
بازاریابی برونگرا راهکاری مفید برای کمپانیها و کسب و کارهای مختلف برای هدف قرار دادن مشتریان بالقوه بوده و با برقراری ارتباط و ایجاد آگاهی در مخاطبان از طریق روشهای گوناگون در نهایت به تبدیل آنان به مشتریان بالفعل کمک میکند.
در این مقاله در آریو وب میخواهیم سری به دنیای بازاریابی برونگرا بزنیم و با انواع روشهای انجام این نوع بازاریابی آشنا شویم. پیشنهاد میکنیم که خواندن این مقاله را از دست ندهید!
بازاریابی برونگرا چیست؟
بازاریابی برونگرا یا Outbound Marketing که به آن بازاریابی وقفهای نیز گفته میشود، شکلی از بازاریابی است که در آن کسب و کارها به شکل مستقیم با مشتریان احتمالی خود ارتباط برقرار نموده و از طریق روشهای موثر پیام خود را به آنان میرسانند.
این نوع بازاریابی تعریف دیگری از بازاریابی سنتی است که برندها و کسب و کارهای مختلف با به کارگیری روشهایی که تعامل مستقیم با مخاطب را نتیجه میدهد، به انجام تبلیغات و جذب مخاطبان میپردازند.
در بازاریابی برونگرا، همانگونه که میتوان از اسم آن حدس زد، به جای آن که منتظر بمانید مشتری به شما سر بزند، خود شما آغازکننده فرآیند ارتباط و تعامل با مشتریان بالقوه هستید و آنها را به انجام خرید و مراجعه به کسب و کار خود ترغیب میکنید.
بیایید برای فهم بهتر این نوع بازاریابی چند نمونه واقعی از آن را بررسی کنیم.
مثالهایی از بازاریابی وقفهای
گفتیم که بازاریابی برونگرا یا وقفهای، تعریف دیگری از بازاریابی سنتی است. پس میتوانیم انتظار داشته باشیم که نمونههای این نوع بازاریابی نیز مشابه با انواع روشهای بازاریابی سنتی باشد که قبلاً در آریو وب به آن اشاره کردیم. با این وجود، باید توجه داشته باشید که بازاریابی وقفهای محدود به روشهای سنتی بازاریابی نیست و هر استراتژی دیجیتال مارکتینگ که گام اول را در ارتباط با مخاطب بردارد نیز جزو قلمروی بازاریابی وقفهای به حساب میآید.
با توجه به این تفاسیر، برخی نمونههای بازاریابی وقفهای عبارتاند از:
- تبلیغات رادیویی و تلویزیونی
- بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ
- بازاریابی تلفنی
- برگزاری نمایشگاهها و رویدادهای تجاری
بازاریابی وقفهای به موارد فوق محدود نمیشود و روشهای دیگری نیز در حیطه این نوع بازاریابی میگنجد. نکتهای که در این خصوص حائز اهمیت است، این است که در تمامی روشهای بازاریابی برونگرا، برند و کسب و کار قدم اول را برای معرفی خود به مخاطبان و ارتباط با آنان بر میدارد.
تفاوت بازاریابی برونگرا با بازاریابی درونگرا
پیش از آن که با استراتژیهای مناسب برای انجام این نوع بازاریابی آشنا شویم، بگذارید یک موضوع را روشن کنیم. بر خلاف آنچه تا کنون در مقالات مختلف در آریو وب به عنوان روشهای مختلف بازاریابی معرفی کردیم، بازاریابی برونگرا یک روش مجزا و خاص برای انجام امور بازاریابی نیست بلکه مفهومی است که بر اساس دستهبندی روشهای بازاریابی بر مبنای یک متر و معیار مشخص به وجود آمده است.
معیار مورد نظر در این جا همان نحوه ارتباط و تعامل مخاطب و برند است. بر اساس این شاخص، دسته دیگری از روشهای مختلف بازاریابی به نام بازاریابی درونگرا یا Inbound Marketing وجود دارد که در آن سعی میشود بر اساس تکنیکهای مختلف بر روی مخاطب تاثیر گذاشته شود و مشتریان به خواست خود و بر اساس نیازی که دارند به سراغ دریافت یک خدمت یا محصول خاص بروند.
اما تفاوتهای اصلی دو دسته فوق در چیست؟
- نحوه جذب مشتری: در بازاریابی وقفهای یا برونگرا، از استراتژی رانشی (Push Strategy) استفاده میشود و برند به سمت مخاطب میرود. این در حالی است که در بازاریابی درونگرا یا جاذبهای بر مبنای استراتژی کششی (Pull Strategy) کار میکند؛ به گونهای که کسب و کارهای مختلف به جای تحمیل محصولات و خدمات به مشتریان، کاری میکنند که خود مشتریان بر اساس نیاز و خواسته خود به آنان مراجعه کنند.
- شیوه ارتباط: دیگر تفاوت مهم دو نوع بازاریابی فوق در این است که بازاریابی وقفهای عمدتاً بر پایه ارتباط یک سویه عمل میکند. منظورمان از ارتباط یک طرفه این است که شما پیام خود را به جامعه هدف مورد نظر ارسال کرده و دیگر با مشتریان خود کاری ندارید. این در حالی است که در بازاریابی درونگرا، هدف برقراری ارتباط دو سویه و ایجاد تعامل موثر با مخاطب است.
اکنون که با مفاهیم اصلی بازاریابی برونگرا آشنا شدیم و تفاوتهای این نوع بازاریابی با بازاریابی درونگرا را نیز بررسی کردیم، بیایید با استراتژیها و ابزارهای انجام این نوع بازاریابی آشنا شویم.
استراتژیها و ابزارهای بازاریابی برونگرا
ابزارها و روشهای انجام بازاریابی برونگرا شامل تمامی روشهایی هستند که شما میتوانید از طریق آنها به شکل مستقیم با مخاطب خود ارتباط حاصل کنید. این ابزارها عمدتاً شامل روشهای بازاریابی سنتی و البته تعدادی از روشهای بازاریابی دیجیتال است؛ از جمله:
- بازاریابی پخش در رسانههای جمعی
- بازاریابی تلفنی
- بازاریابی پیامکی
- بازاریابی ایمیلی
- بازاریابی چاپی مانند ارائه بروشورها و تبلیغات در مطبوعات
برای این که بتوانید فعالیتهای بازاریابی خود را از طریق کانالهای فوق به شکل مفید اجرا کنید، باید استراتژیهای مشخصی داشته باشید. این موارد به شکل گام به گام به شرح زیر میباشند:
- ر وهله اول بایستی جامعه هدف خود را به خوبی بشناسید و با استفاده از ابزارهای مختلفی چون مدل RFM و مدلهای پیشبینی کننده آنها را آنالیز و دستهبندی کنید.
- در گام بعدی، هدف خود از بازاریابی را مشخص کنید و ببینید به دنبال چه چیزی هستید. آیا میخواهید با بازاریابی برونگرا، آگاهی مخاطبان از برند خود را افزایش دهید و یا این که هدفتان افزایش فروش است؟ این موضوع مهم است که هدفی مشخص، قابل ارزیابی و البته قابل دستیابی برای خود تعریف نمایید.
- در ادامه، بایستی یکی از ابزارها و کانالهای بازاریابی وقفهای که متناسب با اهداف شما و مخاطبانتان است را انتخاب کرده و فعالیتهای خود را از طریق آن اجرا نمایید. دقت داشته باشید که بهتر است که به یک روش اکتفا نکنید تا بتوانید طیف گستردهتری از مخاطبان را هدف قرار دهید. ضمن آن که چون در این نوع بازاریابی ارتباط یک سویه است، این مسئله مهم است که باید پیام خود را به شکلی طراحی کرده و به مخاطبان خود ارسال کنید که برای آنان جذاب باشد تا در آنان اثر نماید.
- در نهایت، بایستی به شکل پیوسته فعالیتهای بازاریابی خود را نظارت کرده و در جهت بهبود آنها تلاش نمایید. ادغام فعالیتهای بازاریابی برونگرا با درونگرا راه مناسبی است که بتوانید سهم بیشتری از بازار را به کسب و کار خود اختصاص دهید.
مزایا و معایب بازاریابی برونگرا
هیچ چیزی در دنیا بی عیب و نقص نیست و بازاریابی برونگرا هم مستنثی از این قضیه نیست.
این نوع بازاریابی اگر چه دارای مزایای متعددی است اما معایب و محدودیتهایی هم دارد. پس باید در انتخاب و اجرای این نوع بازاریابی دقت نمایید و ببینید که آیا متناسب با اهداف شما هست یا نه. برای این منظور، آشنایی با مزایا و معایب بازاریابی وقفهای خالی از لطف نیست.
مزایای بازاریابی برونگرا
- دستیابی به طیف گستردهای از مخاطبان: روشها و ابزارهای انجام این نوع بازاریابی، امکان دسترسی به طیف وسیعی از مخاطبان را فراهم میآورد. به عنوان مثال شما با استفاده از تکنیک بازاریابی رسانههای جمعی میتوانید تعداد زیادی از مخاطبان، فارغ از مرزهای جغرافیایی را هدف تبلیغات خود قرار دهید.
- نتایج فوری: چون در این نوع بازاریابی شما به سراغ مخاطبان خود میروید، میتوانید انتظار داشته باشید که فعالیتهای شما نیز در زمان کوتاهتری نسبت به بازاریابی درونگرا به ثمر بنشیند و مشتری بالقوه سریعتر به مشتری بالفعل تبدیل شود.
- اعتبار در میان مخاطبان: دیگر مسئله مهم در خصوص بازاریابی وقفهای این است که برخی افراد همچنان به بازاریابی سنتی بیشتر اعتماد دارند. بازاریابی برونگرا نیز عمدتاً بر تکنیکهای بازاریابی سنتی استوار است که باعث میشود امکان موفقیت آن در جذب و تبدیل این دسته از مشتریان بالا باشد.
معایب بازاریابی برونگرا
- هزینه بالا: با وجود مزایای مختلفی که این نوع بازاریابی دارد اجرای آن میتواند از بعد اقتصادی چالش برانگیز باشد. اکثر روشهای بازاریابی برونگرا هزینه زیادی نیاز دارند؛ مانند تبلیغات در تلویزیون و یا راهاندازی نمایشگاههای تجاری. به همین سبب این نوع بازاریابی چندان برای کسب و کارهای نوپا و کوچک که محدودیت بودجه دارند مناسب نیست.
- نرخ تعامل پایین: دیگر عیب این نوع بازاریابی، تعامل پایین با مخاطبان به علت ماهیت ارتباط تک سویه است. این که شما در این نوع بازاریابی نمیتوانید از بازخوردها و پیامهای مشتریان خود استفاده کنید یک مشکل بزرگ است و جلوی بهبود فعالیتهای بازاریابیتان را میگیرد.
- دشواری در محاسبه کارایی: مسئله دیگر در مورد بازاریابی وقفهای، این است که معمولاً محاسبه شاخصهای کمی برای ارزیابی کارایی کمپینهای تبلیغاتی مانند نرخ تبدیل دشوار است چرا که در این نوع بازاریابی ارتباط کاملاً یک طرفه است. این موضوع نیز یک مانع جدی برای ارزیابی و بهبود تلاشهای بازاریابی تلقی میشود.
حرکت از سمت بازاریابی برونگرا به بازاریابی درونگرا
با توجه به مواردی که گفتیم، آیا بهتر نیست که استراتژی بازاریابی درونگرا را دنبال نماییم؟ در بازاریابی برونگرا این ما هستیم که به دنبال مشتری میرویم اما در بازاریابی درونگرا کاری میکنیم که مشتری با میل خود به سمت ما بیاید.
برای انجام بازاریابی درونگرا کافی است که یک وبسایت با استانداردهای سئو داشته باشیم و با پیادهسازی استراتژیهای بازاریابی دیجیتال از جمله کانتنت مارکتینگ و بازاریابی شبکههای اجتماعی، تعامل خود را با مخاطبان افزایش دهیم و به شکل موثر در فکر و ذهن مخاطبان تاثیر بگذاریم. تمامی این راهکارها و حتی بیشتر، از جمله خدمات و مزایایی است که آریو وب به منظور رشد و توسعه کسب و کار شما در حوزه کسب و کار دیجیتال فراهم آورده است.
برای دریافت مشاوره رایگان و کسب اطلاعات بیشتر در مورد بازاریابی برونگرا و درونگرا، و راههای موثر جذب مشتری و تبدیل مشتریان بالقوه به بالفعل میتوانید به تیم حرفهای متخصصان ما در آریو وب مراجعه نمایید.
سخن آخر درباره بازاریابی برونگرا
بازاریابی برونگرا یک دسته کلی از انواع روشهای انجام بازاریابی است و به این معناست که شما به دنبال مشتریان بالقوه خود بروید به جای این که مشتریان با میل خود با برند شما تعامل برقرار نمایند.
این نوع بازاریابی برای مدتهای طولانی است که مورد استفاده قرار میگیرد اما ماهیت این نوع بازاریابی و شرایط کنونی بازار، نوع دیگری از بازاریابی به نام بازاریابی درونگرا را میطلبد که طی آن با برقراری ارتباط دو سویه و موثر با مخاطبان از طریق تکنیکهای دیجیتال مارکتینگ کاری میکنیم که خود مشتریان برای دریافت یک محصول یا خدمت به برند ما مراجعه نمایند.
با انتخاب آریو وب به منظور انجام فعالیتهای بازاریابی برونگرا و درونگرا میتوانید از تجربه و تخصص تیم حرفهای ما در این زمینه بهرهمند شوید و یک بازاریابی موفق بر اساس استانداردهای بهروز طراحی و اجرا نمایید و به این ترتیب کسب و کار خود را در حوزه دیجیتال رشد دهید. برای شروع و دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.
سوالات متداول درباره بازاریابی برونگرا
بازاریابی برونگرا چه اهمیتی دارد؟
از آن جا که برخی روشهای بازاریابی سنتی به منظور جذب مخاطبان موثر و حتی لازم هستند، انجام بازاریابی به شیوه برونگرا اهمیت زیادی دارد.
چه نمونههایی از بازاریابی برونگرا وجود دارند؟
این نوع بازاریابی به شیوههای مختلفی از جمله تبلیغات در رسانههای جمعی، تبلیغات پیامکی و برگزاری رویدادهای تجاری اجرا میشود.
آیا بازاریابی برونگرا همچنان در عصر دیجیتال هم موثر است؟
اگر چه بازاریابی درونگرا مزایای بیشتری نسبت به بازاریابی برونگرا دارد اما این نوع بازاریابی همچنان برای موارد مختلفی از جمله ایجاد آگاهی از برند و توسعه کسب و کار موثر است.
برای مشاوره رایگان کلیک نمایید
Print
رتبه بندی این مطلب:
0رأی موافق
0رأی مخالف