مشاوره رایگان
مشاوره رایگان

مدیریت وب سایت

ادمین آریو
مدیریت وب سایت 0

فهرست مطالب:

  1. آشنایی با مدیریت سایت
  2. مدیر سایت کیست؟
  3. وظایف اصلی مدیر وب سایت
  4. پنل مدیریت سایت
  5. اهمیت مدیریت یک وب سایت
  6. جمع‌بندی درباره مدیریت سایت

با پیشرفت تکنولوژی و افزایش کسب و کارهای اینترنتی، وب سایت‌های بسیاری طراحی و راه‌اندازی شده‌اند که هر کدام از آن‌ها به نظارت و مدیریت همیشگی نیازمند است؛ اما بسیاری از صاحبان کسب و کارها وقت یا تخصص کافی برای اداره کردن، نظارت و ارزیابی سایت خود را ندارند، اینجاست که مدیران وب سایت‌ها وارد عمل می‌شوند و سکان هدایت سایت‌ها را در دست می‌گیرند و در دریای تجارت الکترونیک علی‌رغم وجود موانع و مشکلات احتمالی کسب و کارهای اینترنتی، به پیش می‌روند. در این مقاله سعی داریم شما را بیشتر با وظایف مدیر سایت آشنا کنیم؛ اما شاید بخواهید درباره اینکه اصلاً مدیریت سایت چیست و مدیر یک وب سایت به چه کسی گفته می‌شود، بیشتر بدانید.

آشنایی با مدیریت سایت

مدیریت سایت یعنی تلاش برای بهبود عملکرد و حفظ امنیت یک وب سایت فروشگاهی یا هر وب سایتی که به طور مداوم با کاربران در ارتباط و تعامل است. در مدیریت سایت تمام فعالیت‌های یک سایت، هدایت شده و بین اجزای موجود در آن هماهنگی ایجاد می‌شود. در مدیریت سایت مواردی مانند بررسی مداوم سایت و به‌روز نگه داشتن آن، حفظ امنیت وب سایت، حذف و اضافه کردن محتوا و تصاویر مربوط به محصولات یا خدمات سایت، کنترل سرعت دسترسی کاربران به صفحات سایت و... انجام می‌شود. در واقع با مدیریت سایت یک وب سایت زنده نگه داشته می‌شود و رشد آنلاین آن افزایش می‌یابد.

مدیر سایت کیست؟

بعد از طراحی و راه‌اندازی یک سایت نوبت به مدیریت آن می‌رسد. مدیر یک سایت به کسی گفته می‌شود که بتواند به خوبی یک سایت را اداره و هدایت کند و به صاحبان کسب و کارها و وب سایت‌های بزرگ کمک کند که سریع‌تر به هدفشان برسند. امروزه مدیریت سایت در سرتاسر دنیا یک شغل پیچیده و پردرآمد محسوب می‌شود؛ زیرا این حرفه نیاز به تخصص، مهارت و تجربه بالا دارد. صاحبان اکثر وب سایت‌های فروشگاهی به دلیل اینکه سایت آن‌ها بخشی از دارایی آن‌ها محسوب می‌شود به دنبال مدیری مطمئن و کاربلد هستند که بتواند در حفظ و ارتقای این دارایی به آن‌ها کمک کند. بنابراین یک مدیر سایت حداقل باید توانایی توسعه، بازاریابی، ارزیابی و تحلیل داده‌ها و نگهداری یک وب سایت بزرگ را داشته باشد. معمولاً در سایت‌های کوچک صاحبان وب سایت‌ها همان مدیران وب سایت‌ها هستند، اما در وب سایت‌های بزرگ که مربوط به سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ است و یا کسب‌وکارهای بزرگ، یک وب‌مستر یا مدیر سایت حرفه‌ای وجود دارد که به کارکرد صحیح سایت نظارت داشته و برای اینکه آن وب سایت بتواند عملکرد درستی داشته باشد و سرویس‌دهی مطلوبی برای کاربران سایت ارائه دهد، اقدامات لازم را اجرا می‌کند. در دسترس بودن سایت و نیز کنترل سرعت بارگذاری صفحات و محتوای سایت از موارد مهمی است که  توسط مدیر سایت کنترل می‌شود.

 

مدیر سایت کیست-آریووب

وظایف اصلی مدیر وب سایت

مدیریت سایت به دلیل پیچیده بودن فضای وب، مسئولیت‌های متعددی را به دوش مدیران سایت قرار می‌دهد. یک مدیر سایت کاربلد با در نظر گرفتن تمام آیتم‌های موجود در یک سایت و طبقه‌بندی تک‌تک آن‌ها سعی می‌کند به درستی آن سایت را اداره کند؛ زیرا اختلال در عملکرد یک قسمت از سایت می‌تواند اکثر قسمت‌های موجود در آن را درگیر کند و ساعت‌ها یا حتی روزها کاربری سایت را با مشکل مواجه کند. این موضوع برای کسب و کارهای بزرگ بسیار حیاتی است؛ زیرا اختلال در سایت‌های بزرگ با ترافیک بالا شاید ضررهای بزرگی برای آن سایت داشته باشد. در ادامه چند نمونه از وظایف مهم یک مدیر سایت را عنوان می‌کنیم.

نظارت مداوم بر سایت

مدیر سایت باید به صورت همیشگی بر سایت نظارت داشته باشد تا در صورت بروز مشکل اقدامات لازم را برای رفع آن انجام دهد. گاهی ممکن است سرویس‌های میزبانی از دسترس خارج شوند در این صورت مدیر سایت باید به سرعت این مشکل را برطرف کرده تا سایت به راحتی بارگذاری شود. نظارت مداوم یک سایت از وظایف اصلی مدیریت سایت است که همین موضوع، نیاز اکثر صاحبان وب سایت‌ها را برطرف کرده و خیال آن‌ها را از زنده نگه داشتن سایت آسوده می‌کند.

تهیه نسخه پشتیبان برای سایت

تهیه نسخه پشتیبان که در حیطه مدیریت سایت قرار دارد، برای سایت بسیار مهم است؛ زیرا در صورت بروز هرگونه مشکل، سایت باید بتواند به آخرین نسخه خود برگردد و مجبور نباشد راه زیادی را دوباره طی کند تا مشکلات پیش آمده را برطرف کند. جبران نابودی اطلاعات یک سایت علاوه بر اینکه هزینه‌بر است به زمان زیادی هم نیاز دارد و این اتفاق ممکن است منجر به افت شدید بازدهی سایت شود. بک آپ‌گیری یک سایت را می‌توان هفتگی یا روزانه انجام داد و باید به گونه‌ای باشد که بتوان در صورت بروز مشکل در کوتاه‌ترین زمان ممکن به آخرین نسخه سایت برگشت.

کنترل محتوای سایت

از آنجایی که محتوا، بخش بسیار مهم یک سایت محسوب می‌شود، مدیر سایت باید در یک سایت همواره محتواهای متنی و تصویری را کنترل کند تا کیفیت لازم را داشته باشند و در صورت مناسب نبودن از سایت حذف یا ویرایش شود. معمولاً مدیر سایت محتوای آن سایت که شامل متن‌ها، تصویرها و مقالات، بنرهای تبلیغاتی و... است را در سایت بارگذاری می‌کند و برای این کار از قبل با تیم تولید محتوا به یک هدف کلی رسیده و با نظارت بر انجام کارها توسط آن‌ها سعی می‌کند محتوای تولیدی برای سایت بهینه و کاربردی باشد. مدیریت سایت در هر وب سایت با کنترل محتوای درست همیشه یک قدم از سایر وب سایت‌ها جلوتر است.

مدیریت تیم فنی سایت

بررسی مسائل فنی یک سایت بر عهده تیم فنی مربوط به آن سایت می‌باشد. مدیر سایت باید به این تیم نظارت داشته باشد تا مواردی مانند برنامه‌نویسی وب و مدیریت سرور به درستی انجام شود. مدیر سایت همچنین باید به مسائل فنی آگاهی کافی داشته و روند کار را به صاحبان آن کسب و کار یا شرکت و سازمان به صورت مستند ارائه دهد.

کنترل سرعت و امنیت سایت

مدیر یک وب سایت برای ایجاد یک تجربه کاربری مناسب برای وب سایت باید سرعت آن سایت را مدام کنترل کند تا سرعت بارگذاری صفحات سایت از حوصله کاربران خارج نشود و بتواند سرعت مطلوبی را به آن‌ها ارائه دهد. این مسئله برای بهبود موتورهای جستجو نیز اهمیت دارد. مدیر سایت باید مدام این مسئله را چک کند تا در صورت بروز مشکل تیم فنی را برای رفع آن آگاه سازد.

بررسی و نظارت بر رعایت اصول سئو

رعایت درست و اصولی سئو برای هر سایتی حیاتی است؛ زیرا قرار گرفتن در نتایج اولیه موتورهای جستجو و افزایش بازدید کاربران از سایت، ارتباط مستقیم با افزایش درآمد آن کسب و کار دارد؛ بنابراین رعایت موارد و اصول مربوط به سئو باید توسط مدیر سایت کنترل شود تا همواره ترافیک بیشتری از کاربران به سمت سایت سرازیر شوند و بازدهی سایت را بهبود بخشند. استفاده از محتوای باکیفیت و سئو شده، استفاده از لینک‌های داخلی و خارجی، تصاویر باکیفیت و جذاب، سفارش بنرهای تبلیغاتی جذاب و متناسب با طراحی سایت، استفاده از کلمات کلیدی متداول و... از مواردی است که مدیر سایت با توجه به آن‌ها می‌تواند باعث افزایش ترافیک سایت شود و به این ترتیب آن سایت به بازدهی بیشتری برسد.

 

بررسی و نظارت بر رعایت اصول سئو-آرسووب

به‌روزرسانی سایت

آپدیت و به‌روزرسانی یک سایت مسئله بسیار مهمی است که مدیر سایت باید به آن توجه داشته باشد. مسلماً کاربران یک سایت دوست دارند در سایتی دنبال محصول و خدمات مورد نیاز خود بگردند که به‌روز، جدید و مطابق با تغییرات روز دنیا باشد.

ارزیابی و تحلیل داده‌های سایت

مشاهده آماری داده‌های یک سایت و برآورد موارد کمی و کیفی آن، تجزیه و تحلیل آن‌ها و سعی در بهبود نتایج این داده‌ها از وظایف مدیر وب سایت است. آنالیز واکنش‌های کاربران در سایت و رفع و ارتقای نتایج به دست آمده در توسعه یک سایت بسیار اهمیت دارد.

ترسیم پلن‌های مختلف در ذهن برای توسعه بیشتر سایت

مدیران سایت به عنوان تنها اشخاصی که تمام موارد و جزئیات سایت زیر نظر آن‌ها انجام می‌شود و با اعتماد مدیران کسب و کارها در حال فعالیت هستند، همواره باید پلن‌ها و نقشه‌هایی در ذهن خود ترسیم کنند تا بتوانند برای آینده شغلی آن وب سایت و رقابت با سایت‌های مشابه مسیر جدیدی را ایجاد کرده و به درآمد و توسعه بیشتری برسند. همچنین با ارائه این پلن‌ها به مدیران شرکت‌ها و کسب و کارها و برآورد هزینه‌های اجرایی آن قدم‌های مهمی برای توسعه کسب و کارهای بزرگ بردارند.

پنل مدیریت سایت

پنل مدیریتی یا داشبورد مدیریتی یک سایت یک صفحه گرافیکی تحت وب است که بر روی انواع مرورگرها و تمام دستگاه‌های الکترونیکی قابل اجرا است. این پنل در اختیار صاحبان کسب و کارها و شرکت‌ها قرار می‌گیرد تا با استفاده از آن بتوانند به تمام اطلاعات کسب و کار خود دسترسی کامل داشته باشند. مدیران سایت‌ها با استفاده از پنل‌های مدیریتی، امکان بررسی و بهبود هر چه بهتر عملکرد یک سایت را در اختیار دارند و می‌توانند با تسلط بیشتری یک وب سایت فروشگاهی یا سازمانی را مدیریت کنند. در واقع پنل‌های مدیریتی ابزار اصلی مدیریت مدیران وب سایت‌ها محسوب می‌شود، ابزاری که با استفاده از آن به تمام تنظیمات ظاهری و فنی یک سایت دسترسی خواهند داشت.

اهمیت مدیریت یک وب سایت

تا اینجا تقریباً با مدیریت سایت و وظایف مدیران سایت‌ها آشنا شدید. در توضیح اهمیت این حوزه همین بس که مدیر یک سایت به منزله ناخدای یک کشتی بزرگ است که مسئولیت رساندن محتویات و کارکنان آن کشتی را به مقصد بر عهده دارد. غفلت و کم‌توجهی به هدایت درست این کشتی ممکن است ضررهای زیادی را به آن وارد کند. صاحبان کسب و کارها همواره از مدیران وب سایتشان انتظار دارند که سایتشان به گونه‌ای اداره شود تا خروجی آن متناسب با رشد و تغییرات روز بازار و کسب و کار رقیبانشان باشد. رسیدن به موفقیت در این زمینه مستلزم داشتن دانش کافی، تخصص و تجربه مدیر وب سایت است. امروزه چرخه بسیاری از کسب و کارها در سرتاسر دنیا به همت همین مدیران سایت‌ها در حال گردش است و به علت پیچیدگی و سختی کار، درآمد بسیار بالایی نیز دارند.   

جمع‌بندی درباره مدیریت سایت

اگر صاحب یک کسب و کار بزرگ و باسابقه هستید شاید به این فکر کرده باشید که مدیریت سایت شاید به نظر کار آسانی باشد اما وقتی وارد فضای آن و پیچیدگی‌های آن می‌شوید با سختی و دشواری آن مواجه شده و ترجیح می‌دهید نیرویی برای این کار انتخاب و با خیال راحت به فکر ایده‌های خلاقانه برای توسعه کسب و کار خود و رقابت با همکارانتان باشید. شرکت‌های طراحی و توسعه وب سایت‌های فروشگاهی افرادی را برای این منظور به شما معرفی می‌کنند که با استخدام آن‌ها می‌توانید بخش مهمی از بار مسئولیت کسب‌وکارتان را به او محول کنید و با خیال آسوده‌تری از بیزینس خود لذت ببرید.


برای مشاوره رایگان کلیک نمایید

Print
رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه
0رأی موافق 0رأی مخالف

نظر

شما در پاسخ به

نظر شما اضافه شد، اما ابتدا باید تایید شود.

لطفا نام خود را وارد کنید
لطفا آدرس ایمیل خود را وارد کنید لطفا آدرس ایمیل معتبر وارد کنید
لطفا یک نظری بنویسید
افزودن نظر
Empty
Click + to add content

.کلیه حقوق و امتیازات این وبسایت متعلق به شرکت نرم افزار هوشمند آریو میباشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است

  • بازگشت به بالا