گزارش عملکرد (Performance Report)
Performance گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) یک ابزار رایگان از گوگل است که به صاحبان وبسایتها اجازه میدهد تا عملکرد وبسایت خود را بررسی کنند و مشاهده کنند که چگونه گوگل در رابطه با وبسایت آنها رفتار میکند. با استفاده از گوگل سرچ کنسول،
صاحبان وبسایت
ها میتوانند اطلاعات مفیدی راجع به جستجو در وب، درک بهتری از ترافیک وبسایت و میزان فعالیت کاربرانشان در وبسایت خود پیدا کنند.
عملکرد وبسایت در گوگل سرچ کنسول، بهعنوان یکی از مهمترین عناصر این ابزار، بسیار مهم و حیاتی است. با شناسایی نقاط ضعف و قوت در عملکرد وبسایت خود میتوانید بهبودی در رتبهبندی گوگل و جذب ترافیک بیشتر را تجربه کنید. بهطور خلاصه، گوگل سرچ کنسول یک ابزار قدرتمند برای بهبود عملکرد وبسایتهاست و همواره باید به طور دورهای از آن استفاده شود تا بهروز با تغییرات الگوریتم گوگل باشید. در این مقاله، به بررسی عملکرد وبسایتها و نحوه استفاده بهینه از گوگل سرچ کنسول پرداخته و راهکارهایی برای بهبود عملکرد وبسایتها ارائه خواهیم داد.
معرفی بخشهای Performance
در بخش Performance، گزارش جامع رتبه در کلمات کلیدی و البته رتبه صفحات ارائه میشود چنانچه سایت شما در گوگل دیسکاور نمایش داده شود، منوی Performance به Search Results تغییر میکند.در تصویر زیر این موضوع را میتوانید ببینید.
در گزارش منوی Performance، چهار نوع جستجو میتوانند مورد بررسی قرار میگیرند که عبارتند از:
- وب
- تصویر
- ویدئو
- اخبار
سرچ کنسول همیشه به طور پیشفرض نوع جستجوی وب در ۳ ماهه گذشته را نشان میدهد.برای تغییر نوع جستجوی نمایش دادهشده، با کلیک بر روی دکمه نوع جستجو (Search Type): یک منوی پنجرهای ظاهر خواهد شد که به شما اجازه میدهد که نوع جستجوی مورد نمایش را تغییر دهید:
به طور پیشفرض، معیارها بر اساس کل کلیکها (Total Clicks) و کل نمایشها (Total Impressions) انتخاب شدهاند.
چهار معیار به طور برجسته در بالای گزارش عملکرد نمایش داده میشود:
- کل کلیکها
- کل نمایشها
- میانگین CTR یا نرخ کلیک سئو
- میانگین موقعیت
که به طور پیش فرض معیارهای کلیک و نمایش انتخاب شده اند.با کلیک در تبهای اختصاص یافته به هر معیار، میتوانید تصمیم بگیرید که آیا میخواهید این معیارها در نمودار میلهای نمایش داده شوند یا خیر.
نمایشها (Impressions)
نمایشها در واقع تعداد دفعاتی هستند که یک وبسایت در نتایج جستجو ظاهر و توسط کاربران دیده شده است.
تا زمانی که کاربر برای دیدن URL نیازی به کلیک بر روی لینک نداشته باشد، به عنوان یک نمایش محاسبه میشود.
علاوه بر این، اگر یک URL در پایین صفحه نتایج جستجو قرار گرفته شده باشد و کاربر به آن بخش از نتایج جستجو اسکرول نکند، باز هم به عنوان یک نمایش محاسبه میشود.
مثلا با سرچ عبارت آموزش سئو محتوا، سایت x در انتهای صفحهی اول نتایج قرار دارد ولی کاربری که این کلمه را جستجو میکند، بدون اسکرول کردن به سمت پایین، بر روی سایتی که در ابتدای صفحه قرار گرفته است (سایت y) کلیک میکند.
در این صورت سایت x توسط کاربر حتی دیده هم نمیشود اما به این دلیل که در صفحه نتایج جستجو قرار گرفته بوده، به عنوان نمایش محسوب میشود.
پس تعداد نمایشهای بالا عالی است زیرا به این معناست که گوگل وبسایت را در نتایج جستجو نمایش میدهد.
اما معنای معیار نمایشها، توسط معیارهای کلیکها (Clicks) و میانگین موقعیت (Average Position) معناپذیر میشود.
در ادامه در خصوص هر دوی این موارد توضیحات کاربردی خدمتتان ارائه میکنم.
کلیکها
(Clicks)
معیار کلیکها نشان میدهد که در واقع چقدر از کاربران از نتایج جستجو روی لینک سایت شما کلیک کرده و وارد وبسایت شما شده اند.
تعداد نمایش بالا، همواره در کنار تعداد کلیک بالا خوب است!
اما تعداد زیادی نمایش و تعداد پایین کلیک هم آنچنان بد نیست. این به این معناست که وبسایت نیاز به بهبود بیشتری دارد تا ترافیک بیشتری جذب کند. معیار کلیکها زمانی معنادارتر است که با معیارهای میانگین CTR و میانگین موقعیت در نظر گرفته شود.
میانگین
CTR (
نرخ کلیک به ازای نمایش
)
میانگین CTR نشاندهنده این است که چه درصدی از کاربران که سایت شما برای آنها در نتایج جستجو نمایش داده شده اقدام به کلیک میکنند. و در واقع نسبت بین نمایش و کلیک است.
نرخ کلیک پایین به این معناست که برای افزایش بازدیدها از نتایج جستجو، سایت نیاز به بهبود دارد. نرخ کلیک بالا هم به معنای عملکرد خوب وبسایت است. این معیار وقتی بیشتر معنا میپذیرد که همراه با معیار میانگین موقعیت در نظر گرفته شود.
میانگین موقعیت
(Average Position)
میانگین موقعیت نشان میدهد که وبسایت شما با کلمات کلیدی و عبارات مختلف به طور میانگین در صفحه نتایج جستجو در جایگاه چندم نشان داده میشود.که این مقدار در موقعیتهای یک تا ۱۰ عالی است.
میانگین موقعیت در دهههای بیست (۲۰ تا ۲۹) به این معناست که وبسایت در صفحه دوم یا سوم نتایج جستجو ظاهر میشود. که این خیلی هم بد نیست و به این معناست که وبسایت نیاز به انجام یک سری کارهای اضافی دارد تا رتبه بهتری کسب کرده و وارد دسته بالای ۱۰ بشود.
به طور کلی میانگین موقعیتهای کمتر از ۳۰ ممکن است به این معنا باشد که وبسایت نیاز به یک سری اقدامات اساسی برای بهبود وضعیت خود دارد.
یا ممکن است وبسایت با تعداد زیادی
کلمه کلیدی رتبه پایینی کسب کرده ولی با چند عبارت کلیدی بسیار خوب هم رتبه بسیار مناسبی کسب کرده باشد.
در هر دو شرایط بهترین کار این است که مجددا محتوای صفحه را به دقت بررسی کنید چرا که ممکن است این وضعیت نشانگر یک شکاف محتوایی در وبسایت باشد.یعنی جایی که محتوایی که برای کلمه کلیدی نوشته شده، به اندازه کافی قوی نیست و ممکن است این کلمه به یک صفحه اختصاصی نیاز داشته باشد تا بهبود پیدا کند.
وقتی که هر چهار معیار (نمایشها، کلیکها، میانگین CTR و میانگین موقعیت) به صورت ترکیبی نمایش داده میشوند، نمایی معنادار از عملکرد وبسایت ارائه میدهند.
نکته مهم درباره گزارش عملکرد این است که این گزارش، نقطه شروعی برای درک سریع عملکرد وبسایت در نتایج جستجو است.
در واقع ابزار گوگل سرچ کنسول مانند یک آینه است که نشان میدهد که
وبسایت شما چه وضعیتی دارد.
سایر امکانات بخش
Performance
با پیمایش به پایین صفحه گزارش عملکرد، ۶ بعد دیگر از دادههای عملکرد وبسایت نمایش داده میشود.
-
کوئریها
(Queries)
یا کلمات کلیدی
: همان کلمات کلیدی هستند که بر اساس تعداد کلیکها و نمایشهای مرتبط با هر عبارت کلیدی مرتب میشوند.
-
صفحات
(Pages): نمایش صفحات همراه با کلیکها و نمایشها
-
کشورها
(Countries): کشورهایی که سایت بیشترین ورودی را از آنها داشته همراه با کلیکها و نمایشها
-
دستگاهها
(Devices): نمایش دستگاههایی که بیشترین حجم جستجو را بوسیله آنها انجام شده. در دستهبندیهای موبایل، دسکتاپ و تبلت.
-
ظاهر جستجو
: این بخش انواع مختلف
ریچ اسنیپت (مانند ستاره Rating که با اسکیما مارکآپ ساخته میشوند) را نشان میدهد که صفحات با آنها نمایش داده شده است.
-
تاریخها
(Dates): تب تاریخها کلیکها و نمایشها را بر اساس تاریخ سازماندهی میکند. کلیکها و نمایشها میتوانند به صورت نزولی یا صعودی مرتب شوند.
تکنیک بهبود سئو با استفاده از بخش کوئریها یا کلمات کلیدی
گام ۱
:
در گام اول باید کلمات کلیدی را پیدا کنید که جستجوی بالایی دارند و شما هم صفحات بهینه شدهای برای آن دارید اما رتبه مناسبی در آن ندارید.
برای این کار ۳ باکس کلیک، ایمپرشن، موقعیت را روشن میکنید.سپس نتایج را بر اساس ایمپرشن مرتب میکنید.
سپس کلمات کلیدی که ایمپرشن بالایی دارد ولی ما رتبه مناسبی در آن نداریم را پیدا میکنیم و روی آن کلیک میکنیم.
در مثال بالا میبینید که کلمه کلیدی با Impression مناسب وجود دارد که این سایت، به علت قرار گرفتن در رتبه ۹ نمیتواند کلیک مناسبی دریافت کند.
گام ۲
:
سپس صفحهای که در آن کلمه کلیدی رتبه گرفته است را پیدا میکنیم.
گام ۳:
در نهایت آن صفحه را برای آن کلمه کلیدی مجددا بهینه میکنیم و بکلینکهایی نیز برای آن میسازیم.