خطای 500 چیست؟
فهرست مطالب:
اکثر خطاهای مربوط به وضعیت HTTP، اطلاعاتی را در مورد اینکه آیا درخواست آنلاین موفقیت آمیز بوده است یا خیر، رخ می دهند. اما این پیام ها همیشه علت مشخصی ندارند. این مورد به ویژه برای "خطای سرور داخلی 500" دیده می شود. اما معنی خطای 500 چیست؟ این پیام نشان می دهد که در حین اتصال به سرور خطایی رخ داده وشما نمی توانید به صفحه درخواستی خود دسترسی داشته باشید.
خطای سرور داخلی 500 یک کد وضعیت HTTP است که نشان می دهد مشکلی در سرور وب سایت رخ داده است، اما سرور نمی تواند علت اصلی آن را شناسایی کند. خوشبختانه روش های مختلفی برای یافتن علت و راهکارهای رفع آن وجود دارد که ما در این مقاله از آریو وب سعی کرده ایم همه آنها را مورد بررسی قرار دهیم تا با اطلاع دقیق از اینکه خطای 500 چیست؟ بتوانید مشکل را برطرف کنید.
علل بروز خطای 500 چیست؟
بروز ارور 500، علل زیادی دارد. این خطا بیشتر به مشکلات برنامه نویسی صفحه و یا سایت رخ می دهد. اما احتمال دارد مشکل به خطاهای حافظه پنهان یا کوکی در مرورگر سایت هم ارتباط داشته باشد. اما سوال اینجاست که رایج ترین علل خطای 500 چیست؟ برخی از مهمترین علل بروز خطای 500 عبارتند از:
- خطای مجوزها: یکی از علل رایج ارور 500 به مجوزهای نادرست یک یا چند فایل یا پوشه مربوط می شود. در بیشتر موارد ، یک مجوز نادرست در اسکریپت PHP و CGI می تواند منجر به بروز این خطا شود. اینها معمولاً باید روی 0755 (-rwxr-xr-x) تنظیم شوند.
- PHP Timeout:اگر اسکریپت شما به منابع خارجی متصل شود و زمان آن به پایان رسیده باشد، ممکن است باعث بروز خطای HTTP 500 شود.
- یک خطای کدنویسی در htaccess: خطا در ساختار فایل htaccess ممکن است منجر به ارور 500 شود. اما احتمال بروز آن خیلی کم است.
در صورت استفاده از وردپرس، جوملا یا سیستم مدیریت محتوا یا CMS و بروز ارور 500، حتماً مراکز پشتیبانی آنها را برای راهنمایی دقیقتر برای عیبیابی خطای سرور داخلی 500 جستجو کنید.
انواع روش نمایش خطای 500 کدامند؟
یکی از سوالات اصلی در مورد بروز خطای سرور این است که روش های خطای 500 چیست؟ در صورت بروز خطای 500، وب سایت ممکن است با انواع روش ها این خطا را به شما نمایش دهد که مهمترین آنها عبارتند از:
- 500 خطای سرور داخلی
- HTTP 500 - خطای سرور داخلی
- خطای موقت (500)
- خطای سرور داخلی
- خطای داخلی HTTP 500
- خطای 500
- خطای HTTP 500
- 500. این یک خطا است
از آنجایی که یک خطای سرور داخلی 500 توسط وبسایتی که بازدید میکنید ایجاد میشود، امکان مشاهده آن در هر مرورگری در هر سیستم عاملی، حتی در تلفن هوشمند وجود دارد.
لیست خطاهای سرور داخلی 500
خطاهای سرور داخلی 500 ممکن است به قسمت های مختلف از پیکربندی سرور ارتباط داشته باشند. اما اگر سرور Microsoft Internet Information Services (Microsoft IIS) را نصب کرده باشد، کد خطا مشخص خواهد شد. مکان های اعشاری علت خطا را با جزئیات بیشتری نشان می دهد:
لیست خطاهای سرور داخلی 500 |
کد |
توضیح |
500.0 |
خطای ماژول یا ISAPI |
500.11 |
برنامه در سرور وب در حال خاموش شدن است. |
500.12 |
برنامه مشغول راه اندازی مجدد در سرور وب است. |
500.13 |
وب سرور خیلی شلوغ است. |
500.15 |
درخواست مستقیم برای Global.asax مجاز نیست. |
500.19 |
داده های پیکربندی نامعتبر است. |
500.21 |
ماژول شناسایی نشد |
500.22 |
پیکربندی ASP.NET httpModules در حالت Managed Pipeline اعمال نمی شود. |
500.23 |
یک پیکربندی ASP.NET httpHandlers در حالت Managed Pipeline اعمال نمی شود. |
500.24 |
پیکربندی ASP.NET به درستی اعمال نمی شود. |
500.50 |
یک خطای بازنویسی در حین رسیدگی به اعلان RQ_BEGIN_REQUEST رخ داده است. |
500.100 |
خطای ASP داخلی |
رایج ترین خطاهای 500 کدامند؟
اکثر خطاهای 500 با ارقام مختلفی (به عنوان مثال 501 یا 502) نمایش داده می شود. ارقام مختلف به نسخه های خاص این خطا اشاره می کنند. اما در میان طیف وسیعی از خطا، برخی از انواع خطاهای 500 نسبت به سایر خطاها، رایج تر هستند که عبارتند از:
501 اجرا نشد
خطای 501 نشان دهنده اختلال در عملکرد سرور است. از بسیاری جهات، این کد شباهت زیادی به خطاهای 400 دارد. در همین حال، با خطای 501، سرور نمی تواند درخواست را درک یا از یک ویژگی ضروری پشتیبانی کند.
دروازه بد 502
اگر یک سرور یک پاسخ مشکل دار از یک سرور جداگانه دریافت کند، ممکن است کد خطای 502 Bad Gateway را نمایش دهد. این خطا هنگام دریافت یک «پاسخ نامعتبر» در حالی که «بهعنوان یک دروازه یا پروکسی عمل میکند» رخ میدهد. البته اگر فایروال به درستی پیکربندی نشده باشد و حتی در نتیجه یک خطای کدگذاری ساده ممکن است رخ دهد.
503 خدمات در دسترس نیست
به عنوان یکی از آشناترین کدهای این لیست، 503 Service Unavailable در هنگام بارگذاری موقت سرور رخ می دهد. این کد به طور قابل توجهی با بسیاری از کدهای دیگر در دسته 500 متفاوت است، زیرا نشان می دهد که وب سایت هنوز در حال اجرا است اما فعلاً نمی توان به آن دسترسی پیدا کرد. به این ترتیب، خطا ممکن است با یک پیام ساده (البته ناامیدکننده) همراه باشد که نشان می دهد «سرویس موقتاً در دسترس نیست».
504 Gateway Timeout
مانند خطای 502 فوق الذکر، خطای 504 Gateway Timeout شامل سروری می شود که به عنوان یک پروکسی یا یک دروازه عمل می کند. بنابراین سرور اولیه مجبور می شود بیش از حد طولانی منتظر بماند.
از دیدگاه کاربر، برخی از مشکلات بر روی وب سایت می توانند احتمال بروز این خطا را تا حدود زیادی افزایش دهند، از جمله:
- نصب یک پلاگین یا تم جدید با استفاده از مرورگرهای وب کروم، فایرفاکس یا سافاری
- به روز رسانی نرم افزار یا پلاگین
- تغییر تنظیمات سرور
با اینکه احتمال بروز هر یک از آنها وجود دارد اما در صورت بروزهرگونه خطا در وب سایت، سریعا باید برای رفع آن اقدام کنید. در شرایط دیگر، این خطاها به عنوان علائم هشدار دهنده اولیه حملات سایبری عمل می کنند. اینها به ویژه با حملات سرویس توزیع شده (DDoS) همراه هستند، که باید جدی گرفته شوند.
اثرات منفی بروز خطای 500 چیست؟
بروز خطای مربوط به سرور می تواند باعث ناامیدی کاربر و عدم دسترسی آنها به وب سایت شود. به بیان ساده، این خطا دسترسی کاربر به وب سایت را در زمان و نحوه تمایل کاربر دشوار می کند. با این حال، فراتر از این، 500 کد بر روی وب سایت می تواند مشکلات طولانی مدت متعددی را برای صاحبان وب سایت ایجاد کند که مهمترین آنها عبارتند از:
کاهش بازدید سایت
در ابتدایی ترین شکل ممکن بروز خطای 500، از دسترسی کاربران به وب سایت ها جلوگیری می کند. در مواردی که سرعت بارگذاری سایت کاهش پیدا کند، محتوا از دسترس خارج می شود، کاربران فوراً آن را ترک می کنند و ممکن است هرگز به وب سایت بازنگردد. برهمین اساس، بروز ارور 500 می تواند منجر به نارضایتی کاربران و کاهش بازدید وب سایت شما شود.
عملکرد وب سایت
خطای 500 می تواند نشان دهنده عملکرد ضعیف باشد. یک وب سایت با عملکرد ضعیف بر همه کاربران (صرفظر از نوع مرورگر) تأثیر می گذارد. عملکرد ضعیف وب سایت می تواند بر بازدیدکنندگان وب سایت، ایجاد تبدیل و اجرای سایر دستورالعمل های بهینه سازی موتور جستجو (SEO) تاثیر منفی داشته باشد.
لطمه زدن به برندینگ
اما اثر منفی در برندینگ سایت در هنگام بروز خطای 500 چیست؟ کاربران انتظار دارند که وب سایت شما همیشه در دسترس باشد. اما بروز خطاهایی با کد 500 ممکن است منجر به ترک کاربران از وب سایت شود. اگر مشتریان وفادار احساس کنند دسترسی به وبسایتهای برندهای مورد علاقهشان دشوار است، ممکن است در نهایت اعتمادشان را از دست بدهند. همین شرایط ممکن است باعث کاهش اعتبار برند و وب سایت شما شود.
با گذشت زمان، 500 خطا می تواند تأثیر منفی بر نتایج SEO داشته باشد. این خطاها مانع از خزیدن موتورهای جستجو در وب سایت ها می شود. این به نوبه خود فهرست کردن این صفحات را غیرممکن می کند و باعث کاهش رتبه وب سایت می شود.
راهکارهای رفع خطای 500 چیست؟
بروز انواع خطاها مانند خطای 404 و حتی 500 تا حدودی ممکن است در کاهش رتبه وب سایت شما تاثیر منفی داشته باشد. این کدها نه تنها برای کاربران روزمره خسته کننده هستند، بلکه می توانند پیامدهای منفی برای عملکرد وب سایت، نتایج موتورهای جستجو و برندینگ شدن وب سایت شما داشته باشند.
خطای سرور داخلی 500 یک خطای سمت سرور است. مشکل احتمالاً به رایانه یا اتصال اینترنت شما ارتباطی پیدا نمی کند، بلکه مشکل از سرور وب سایت است. برای رفع خطای مربوط به سرور داخلی، راهکارهای زیادی برای شما به عنوان مدیر سایت وجود ندارد. اما امتحان کردن برخی از راهکارهای ساده ممکن است بی تاثیر نباشند، اما راهکارهای رفع خطای 500 چیست؟
صفحه وب را دوباره بارگیری کنید.
یکی از راهکارهای فوری برای رفع خطای 500 این است که صفحه را دوباره بارگیری کنید. می توانید این کار را با انتخاب دکمه Refresh/Reload، فشار دادن F5 یا Ctrl+R انجام دهید ، یا URL را دوباره از نوار آدرس امتحان کنید. در برخی موارد خطای سرور داخلی 500 ممکن است مشکل موقتی باشد که با این راهکار احتمال مشکل برطرف می شود.
کش مرورگر خود را پاک کنید.
بروز هر گونه مشکلی در نسخه کش صفحه ای که در حال مشاهده آن هستید وجود دارد، ممکن است باعث مشکلات HTTP 500 شود. مسائل مربوط به حافظه پنهان اغلب باعث خطاهای داخلی سرور نمی شوند، اما در برخی موارد ممکن است که این خطا پس از پاک کردن حافظه پنهان برطرف شود. امتحان کردن آن بسیار آسان و بی ضرر است، پس از دستش ندهید.
کوکی های مرورگر خود را حذف کنید.
می توانید با حذف کوکی های مرتبط با سایتی که در آن خطا را دریافت می کنید، تا حدودی 500 مشکل خطای داخلی سرور را اصلاح کنید. پس از حذف کوکی(ها)، مرورگر را مجددا راه اندازی و دوباره امتحان کنید.
URL خود را در وب سایت "Down for Everyone or Just Me" قرار دهید.
به downforeveryoneorjustme.com بروید و آدرس اینترنتی را که در آن خطای سرور داخلی نشان داده شده را در اینجا قرار دهید. نتایج این سایت به شما می گوید که وب سایت، فقط برای شما یا کل کاربران از کار افتاده است؟
افزونه یا تم را غیرفعال کنید.
ممکن است نرم افزارها، افزونه ها یا اسکریپت هایی که به تازگی روی وب سایت شما فعال شده با پیکربندی سرور فعلی در تضاد باشند. برای تعیین این موضوع، سعی کنید (با دقت) افزونههای نرمافزار خود را یکی یکی غیرفعال یا حذف کرده تا علت دقیق بروز خطای سرور داخلی را شناسایی کنید.
اگر یک وب سایت وردپرسی دارید، انجام این کار با افزونه ها آسان است. از داشبورد خود، Plugins > Installed Plugins را انتخاب کنید ، سپس پلاگین اول را غیرفعال کنید. اگر خطا برطرف شد، می دانید که این افزونه ممکن است علت اصلی بروز خطای 500 باشد. اولین پلاگین را دوباره فعال کنید، سپس این فرآیند غیرفعال کردن-فعال کردن مجدد را یکی یکی برای همه افزونه ها تکرار کنید تا مشخص شود کدام یک باعث خطای شما شده اند. در برخی شرایط ممکن است کاهش و حذف پلاگین های اضافی روی وب سایت به رفع خطای سرور داخلی 500 کمک کند.
اگر چه غیرفعال کردن پلاگین ها یا تم ها می تواند در تشخیص علت خطای 500 چیست، موثر باشد. اما برای تشخیص بهتر، توصیه می شود از تیم طراحی سایت فروشگاهی خود کمک بگیرید تا علت اصلی را شناسایی کنند.
کد فایل htaccessسایت خود را بررسی کنید.
کدنویسی نادرست یا ساختار نامناسب فایل htaccess می تواند باعث بروز خطای داخلی 500 باشد. اگر خطای سرور داخلی 500 مشاهده کردید، فایل را ویرایش کنید.
برای مکان یابی فایل htaccess خود، از طریق یک مدیر فایل مانند cPanel یا از طریق FTP/SFTP به فایل های وب سایت خود دسترسی پیدا کنید. فایل احتمالاً در پوشه public_html شما قرار دارند . این احتمال وجود دارد که سرور شما به طور پیش فرض این فایل را از دید پنهان کرده باشد و برای دیدن آن باید فایل های مخفی را روشن کنید.
با مدیران وب سایت تماس بگیرید.
آخرین راهکار برای رفع خطای 500 چیست؟ آخرین گزینه برای رفع خطای 500، تماس با مدیران وب سایت است. اکثر سایتها دارای حسابهای شبکه اجتماعی مبتنی بر پشتیبانی و حتی شماره ایمیل و تلفن هستند که با استفاده از آنها می توانید به مدیر وب سایت خودتان در ارتباط باشید. متأسفانه، در برخی موارد، خطای سرور داخلی 500 خارج از کنترل شما است که در نهایت توسط شخص دیگری برطرف می شود.
چگونه خطای 500 بر رتبه بندی صفحه تأثیر می گذارد؟
به گفته جان مولر، چندین سناریو وجود دارد که خطای سرور داخلی 500 میتواند بیخطر باشد و تأثیری بر رتبهبندی صفحه نداشته باشد، در حالی که در برخی شرایط بروز خطای 500 ممکن است باعث از دسترس خارج شدن صفحه سایت شود.
در این شرایط ربات Google در هنگام خزیدن روی وب سایت و برخورد به خطای کد 500 دوباره سعی در برقراری ارتباط می کند. اگر این مشکل یکبار رخ داده باشد، به هیچ وجه روی نمایه سازی صفحه تأثیری نمی گذارد. اما اگر Googlebot به طور مکرر با خطای 500 روبرو شود، فرکانس خزیدن را کاهش می دهد که می تواند برای رشد صفحه اثرات منفی داشته باشد.
اگر Googlebot به دریافت این خطاها برای مدت طولانی ادامه دهد، در نهایت آن URL ها را از فهرست حذف می کند، به این معنی که آنها دیگر در نتایج Google رتبه بندی نمی شوند. بنابراین، تکرار مداوم این خطا می تواند برای وب سایت فاجعه آمیز باشد.
چگونه از بروز خطای 500 جلوگیری کنیم؟
اگر چه راهکارهای زیادی برای رفع خطای های وب سایت وجود دارند، اما روش پیشگیری از بروز خطا 500 چیست؟ از آنجایی که این خطاها معمولاً در پاسخ به سرور بروز پیدا می کنند، بهترین استراتژی برای پیشگیری ازخطای 500 شامل راهحلهای به ظاهر سادهای است که همیشه باید برای اجرای صحیح وبسایت خود به آنها تکیه کنید:
- نرم افزارها و افزونه ها را به طور منظم به روز کنید.
- از افزونه ها و تم های معتبر استفاده کنید تا از امنیت و عملکرد صحیح آنها مطمئن شوید.
به عنوان اخرین راهکار، عملکرد وب سایت را به دقت زیر نظر داشته باشید. با وجود نرمافزار و افزونههای بهروزرسانی شده، کاهش عملکرد وب سایت ممکن است به تغییر به یک ارائهدهنده میزبانی وب جدید نیاز داشته باشد.
سخن آخر در خطای 500 چیست؟
در این مقاله از آریووب، بررسی کردیم که خطای 500 چیست؟ خطای سرور داخلی 500 یک کد وضعیت کلی برای خطاهای سرور است. بنابراین، در نگاه اول، نمی توانید علت اصلی آن را شناسایی کنید. فقط می دانید که خطا به سرور مربوط می شود.
در بسیاری از موارد، مشکل توسط مدیر سرور قابل حل است یا ممکن است به مرور زمان برطرف شود. بازخوانی صفحه، پاک کردن حافظه پنهان مرورگر یا تلاش مجدد در فرصتی دیگر میتواند مشکل را از انتهای کاربر حل کند. با این حال، اگر خطا ادامه یابد، معمولاً نیاز به مداخله تیم فنی وب سایت برای تشخیص و رفع مشکل اساسی دارد.
با این حال بروز هر گونه خطا ممکن است منجر به کاهش رتبه وب سایت و حتی نارضایتی بازدیدکنندگان شود. برای همین توصیه می شود در صورت بروز خطای 500، سریعا برای رفع آن اقدام کنید.ضمن اینکه بهتر است با مدیران وب سایت و یا تیم طراحی سایت خودتان تماس بگیرید.
سوالات متداول در خطای 500 چیست؟
خطای سرور 500 در اینستاگرام چیست؟
خطاهای 500 سرور در اینستاگرام (از 500 تا 511) نشان دهنده مشکل در سرورهای اینستاگرام است. بهترین راهکار این است که صبر کنید تا مشکل برطرف شود، اما می توانید چند چیز را خودتان امتحان کنید. اتصال خود را دوباره بررسی کنید، از سیستم خارج و دوباره وارد شوید. برنامه را دوباره نصب یا بهروزرسانیهای برنامه را بررسی کنید.
خطای Hulu 500 چیست؟
اگر خطای Hulu 500 را مشاهده کردید ، به احتمال زیاد مشکل از وب سایت است. صفحه وب را بازخوانی و دوباره امتحان کنید. اگر همچنان خطا را دریافت میکنید، مرورگر دیگری را امتحان کنید. همچنین سرعت اینترنت خود را تست کنید تا مطمئن شوید که سریع و پایدار است.
آیا خطای 500 سرور داخلی دائمی است؟
نه دائمی نیست یک خطای داخلی 500 نشان می دهد که سرور با شرایط غیرمنتظره ای مواجه و مانع از انجام درخواست شده است. این خطا می تواند ناشی از مشکلات مختلفی در سمت سرور، مانند پیکربندی نادرست سرور، خطاهای اسکریپت یا بارگذاری موقت سرور باشد.
اهمیت بررسی سرچ کنسول برای خطای 500 چیست؟
همیشه سرچ کنسول وب سایت خود را برای 500 پاسخ خطا زیر نظر داشته باشید، زیرا می تواند نشانه های قوی در مورد علل خطای 500 را به شما گزارش دهد. گاهی اوقات ممکن است به این معنی باشد که سرور تحت بار سنگینی مانند ربات های زیاد قرار دارد. به همین دلیل سرور قادر به ارائه صفحات وب نیست. در این مورد، به نظر میرسد که مشکل به دلیل پیکربندی نادرست در شبکه تحویل محتوا (CDN) است که بهطور ناخواسته Google را از دسترسی به صفحات وب مسدود کرده است.
برای مشاوره رایگان کلیک نمایید
Print
رتبه بندی این مطلب:
0رأی موافق
0رأی مخالف