مشاوره رایگان
مشاوره رایگان
پنل مشتریان
پورتال مشتریان

HTTPS چیست ؟

آقای رضایی
/ دسته ها: سئو, IT
HTTPS چیست ؟ 0

فهرست مطالب:

  1. HTTPS چگونه کار می‌کند؟
  2. منظور از کلیدهای رمزگذاری HTTPS چیست؟
  3. مزایای HTTPS چیست؟
  4. اگر وب‌سایتی HTTPS نداشته باشد چه اتفاقی می‌افتد؟
  5. نقش گواهی SSL در HTTPSچیست؟
  6. چگونه از وجود و اعتبار HTTPS آگاه شویم؟
  7. فرق HTTP با HTTPS چیست؟
  8. نحوه استفاده از HTTPS چیست؟
  9. چطور https را روی سایت تنظیم و فعال کنید؟
  10. چگونه خطاهای احتمالی انتقال به HTTPS را بررسی کنید؟
  11. سخن آخر در HTTPS چیست؟
  12. سوالات متداول در HTTPS چیست؟

، نسخه ای امن از پروتکل است که موجب ایجاد امینت بالا در وبسایت ها می شود. اما اهمیت HTTPS چیست؟ چه تاثیری بر محرمانه بودن و یکپارچگی اطلاعات مبادله شده بین مرورگر وب و سرور سایت دارد؟

در دنیای امروزی، اطمینان از ایمنی اطلاعات حساس در وب سایت ها به یکی از اصول اصلی در مدیریت و نگهداری از سایت ها تبدیل شده است. چرا که امروزه اکثر اطلاعات موجود در وبسایت اهمیت بسیار زیادی دارند و روزانه مبالغ زیادی در این فضا خرید و فروش می شود.

یکی از مهم ترین گزینه ها برای ایجاد این امنیت در وب سایت ها استفاده از HTTPS است. HTTPS چیست؟ Hypertext Transfer Protocol Secure برای اطمینان از محرمانه بودن و یکپارچگی داده های مبادله شده بین مرورگر وب کاربر و سرور وب سایت، یک لایه رمزگذاری شده را به وب سایت اضافه می کند. اما تمام عملکرد و اهمیت آن به همین مورد ختم نمی شود. برای همین ما سعی کرده ایم در این مقاله از آریو وب به طور کامل بررسی کنیم که HTTPS چیست و چه تفاوتی با HTTP دارد؟

HTTPS چگونه کار می‌کند؟

تصور کنید در حال ارسال یک پیام مخفی به دوست خود هستید. شما آن را روی یک تکه کاغذ می نویسید و در یک پاکت می بندید، زیرا مطمئن هستید که هیچ کس نمی تواند محتوای آن را بخواند. حال، تصور کنید که اینترنت مانند یک سیستم پستی غول پیکر است که در آن اطلاعات بین رایانه های سراسر جهان به همدیگر ارسال می شود.

اما چگونه مطمئن شویم که داده‌های حساس شما هنگام عبور از این شبکه گسترده، در امنیت کامل باقی می‌مانند؟ اینجاست که HTTPS وارد عمل می شود و نقش خود را ایفا می کند.

HTTPS در اصل یک نسخه امن از پروتکل HTTP است که برای انتقال داده ها در سراسر وب استفاده می شود. هنگامی که از یک وب سایت با استفاده از HTTPS بازدید می کنید، مرورگر شما یک ارتباط امن با سرور میزبان آن سایت برقرار می کند. این اتصال با استفاده از پروتکل های SSL (Secure Sockets Layer) یا TLS (Transport Layer Security) رمزگذاری می شود.

گواهی SSL با تأیید صحت وب سایت و رمزگذاری داده های ارسالی، نقش مهمی در امنیت سایت ایفا می کند. SSL مانند یک پاسپورت دیجیتال عمل می کند که به مرورگر شما اطلاع می دهد که شما واقعاً با وب سایت مورد نظر در ارتباط هستید و نه فردی که قصد سرقت اطلاعات شما را دارد.

در صورت اتصال امن، کلیه داده های بین مرورگر شما و وب سایت رمزگذاری می شوند. در این شرایط حتی اگر شخصی این ارتباط را رهگیری کند، بدون دسترسی به کلید رمزگذاری نمی تواند محتوای آن را رمزگشایی یا دستکاری کند.

منظور از کلیدهای رمزگذاری HTTPS چیست؟

هنگامی که "https://" را قبل از URL وب سایت در نوار آدرس مرورگر خود وارد می کنید، یک درخواست اولیه برای ایجاد یک ارتباط رمزگذاری شده با سرور آن سایت ارسال می کند. سرور سایت با ارائه گواهی SSL خود به عنوان مدرک هویت پاسخ می دهد.

سپس مرورگر شما با تأیید اینکه آیا این گواهی توسط مقامات معتبر موسوم به Certificate Authorities (CAs) صادر شده است یا خیر، بررسی می کند که آیا این گواهی معتبر است یا خیر. در صورتی که همه چیز صحیح باشد، مرورگر شما کلیدهای رمزگذاری متقارن را به طور خاص برای این برقراری این ارتباط ایجاد می کند. برخی از مهمترین کلید های رمزگذاری در HTTPS ، عبارتند از:

  • کلید خصوصی یا Private Key : این کلید کاملا مخفی نگه و فقط برای سرور تعریف می شود. داده هایی که با کلید عمومی مربوطه رمزگذاری شده را رمزگشایی می کند
  • کلید عمومی یا Public Key : همانطور که از نام آن پیداست کلید عمومی در دسترس عموم قرار می گیرد. در رمزگذاری اطلاعات مربوط به کلید خصوصی کاربرد دارد.

کلید خصوصی برای رمزگشایی داده ها در سمت سرور بسیار مهم است، در حالی که کلید عمومی برای رمزگذاری داده هایی استفاده می شود که فقط توسط کلید خصوصی مربوطه قابل رمزگشایی هستند. این ترکیب از رمزنگاری نامتقارن (کلید عمومی-خصوصی) و متقارن (کلید جلسه) یک کانال ارتباطی امن و خصوصی را از طریق اینترنت برای وب سایت شما فراهم می کند.

پروتکل انتقال ابرمتن امن-اریووب

مزایای HTTPS چیست؟

HTTPS (پروتکل انتقال ابرمتن امن) به دلایل مختلفی برای یک وب سایت مهم است. عدم وجود آن می تواند منجر به مسائل امنیتی و نقض حریم خصوصی مختلف روی وب سایت شما شود. در اینجا چند دلیل کلیدی وجود دارد که نشان می دهد اهمیت HTTPS چیست؟

رمزگذاری داده ها

با HTTPS، داده های مبادله شده بین مرورگر کاربر و سرور وب سایت رمزگذاری می شود. این رمزگذاری به از اطلاعات حساس مانند اعتبارنامه ورود، جزئیات شخصی و تراکنش‌های مالی در برابر رهگیری و ردیابی توسط عوامل مخرب محافظت می‌کند.

یکپارچگی داده

HTTPS در حین انتقال داده ها از یکپارچگی آنها محافظت می کند. از دستکاری یا تغییر داده ها توسط مهاجمان محافظت کرده و اطمینان می دهد که اطلاعات دریافتی توسط کاربر همان چیزی است که از سرور انتقال پیدا کرده است.

احراز هویت

HTTPS از گواهی های دیجیتال صادر شده توسط استانداردها گواهی معتبر (CA) برای احراز هویت وب سایت استفاده می کند. حتی به کاربران این اطمینان را می دهد که به وب‌سایت قانونی و مورد نظر متصل هستند. احتمال خطر حملات فیشینگ و هکرها را تا حدود زیادی کاهش می‌دهد.

اعتماد و اطمینان کاربر

وجود نماد قفل و "https://" در نوار آدرس مرورگر به کاربران نشان دهنده امنیت سایت است. این باعث افزایش اعتماد و اطمینان کاربران در اتصال به وب سایت می شود. به خصوص زمانی که کاربران ملزم به ارائه اطلاعات حساس بر روی وب سایت هستند.

هشدارهای مرورگر

مرورگرهای وب مدرن، برای وب سایت های بدون HTTPS هشدارهایی را در نظر می گیرند. این هشدار ها نشان دهنده عدم امنیت بر روی وب سایت ها هستند. این شرایط می تواند بر تجربه کاربری روی سایت تاثیر منفی داشته باشد و حتی باعث ترک کاربران از وب سایت شود.

اگر وب‌سایتی HTTPS نداشته باشد چه اتفاقی می‌افتد؟

بدون HTTPS، داده ها به صورت متن ساده منتقل می شوند. احتمال پیگیری و ردیابی اطلاعات متنی در وب سایت توسط هکرها وجود دارد. حتی در این شرایط احتمال خطر سرقت اطلاعات حساس کاربران، مانند اعتبار ورود و اطلاعات شخصی آنها وجود دارد. اما عواقب و خطرات ناشی از عدم HTTPS چیست؟

نگرانی های حریم خصوصی

فقدان رمزگذاری و نبود HTTPS به این معنی است که فعالیت ها و اطلاعات کاربر در معرض شنود احتمالی قرار می گیرند. این امر حریم خصوصی کاربر را به خطر می اندازد و می تواند منجر به دسترسی افراد غیرمجاز به داده های حساس کاربران شود.

مسائل مربوط به اعتماد

کاربران ممکن است در تعامل با وب سایتی که فاقد HTTPS است، مردد باشند. به خصوص اگر آنها مجبور به اشتراک گذاری اطلاعات شخصی یا مالی بر روی وب سایت باشد. عدم وجود یک اتصال امن می تواند اعتماد به وب سایت را از بین ببرد.

رتبه بندی موتورهای جستجو

وب‌سایت‌های بدون HTTPS ممکن است رتبه‌بندی پایین‌تری در موتورهای جستجو داشته باشند. زیرا موتورهای جستجو وب‌سایت‌های ایمن را در نتایج خود در اولویت قرار می‌دهند.

به طور خلاصه، HTTPS برای ایمن سازی ارتباطات آنلاین، محافظت از داده های کاربر، ایجاد اعتماد و رعایت مقررات حفظ حریم خصوصی بسیار مهم است. وب‌سایت‌هایی که فاقد HTTPS هستند ممکن است با آسیب‌پذیری‌های امنیتی، نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی کاربران و آسیب‌های احتمالی مواجه شوند.

نقش گواهی SSL در HTTPSچیست؟

یکی از مؤلفه‌های مهم که انتقال امن داده‌ها از طریق اینترنت را تضمین می‌کند، گواهی SSL (لایه سوکت‌های امن) است. این گواهی دیجیتال نقش مهمی در فعال کردن HTTPS دارد.

گواهی SSL به عنوان یک کلید رمزنگاری عمل کرده و ارتباط بین مرورگر کاربر و سرور وب سایت را رمزگذاری می کند. در هنگام بازدید یک کاربر از وب سایت دارای HTTPS، SSL مرورگر او بررسی می کند که آیا گواهی SSL معتبر روی سرور نصب شده است یا خیر.

در صورت نصب این گواهی روی سرور، تبادل کلیدهای رمزگذاری با سرور وب سایت آغاز می شود. این فرآیند به هر دو طرف اجازه می دهد تا با استفاده از پروتکل هایی مانند TLS (Transport Layer Security) یک اتصال رمزگذاری شده و امنی را برقرار کنند.

با استفاده از این فناوری رمزگذاری، گواهینامه های SSL چندین مزیت امنیتی را ارائه می دهند. آنها از اطلاعات حساس مانند اعتبار ورود، جزئیات کارت اعتباری یا داده های شخصی در برابر حملات هکرها محافظت می کنند. این گواهی هویت وب‌سایت‌ها را تأیید کرده و به کاربران این اطمینان را می‌دهد که آنها با نهادهای قانونی و امن در ارتباط هستند.

HTTPS چیست-اریووب

چگونه از وجود و اعتبار HTTPS آگاه شویم؟

یکی از مهمترین شرایط برای برقراری امنیت بر روی وب سایت ها این است که از وجود HTTPS بر روی وب سایت خود مطمئن شوید. اما راهکارهای اطلاع از وجود و اعتبار HTTPS چیست؟

  1. URL را در نوار آدرس بررسی کنید: به نوار آدرس مرورگر وب خود نگاه کنید. یک وب‌سایت امن به جای «http://» در ابتدای URL، «https://» دارد. علاوه بر این، ممکن است یک نماد قفل نمایش داده شود تا نشان دهنده امنیت سایت است.
  2. به دنبال نماد قفل بگردید: نماد قفل، در نوار آدرس نشانگر بصری است که وب سایت از HTTPS استفاده می کند. با کلیک بر روی نماد قفل ممکن است اطلاعات بیشتری در مورد امنیت سایت، از جمله صادرکننده گواهی و وضعیت امنیتی اتصال، به شما داده شود.
  3. HTTPS را در URL بررسی کنید: URL را به صورت دستی بررسی کنید تا مطمئن شوید که با "https://" شروع می شود. این یک راه ساده برای تایید استفاده از HTTPS است.
  4. مشاهده اطلاعات گواهی: اکثر مرورگرها به شما اجازه می دهند اطلاعات دقیقی در مورد گواهی امنیتی یک وب سایت مشاهده کنید. معمولاً می توانید این کار را با کلیک بر روی نماد قفل در نوار آدرس و انتخاب گزینه ای مانند "مشاهده گواهی" یا "اطلاعات گواهی" انجام دهید. این جزئیاتی مانند صادرکننده گواهی و اعتبار آن را نشان می دهد.
  5. از ابزارهای آنلاین استفاده کنید: ابزارهای آنلاینی وجود دارد که به شما امکان می دهد پیکربندی SSL/TLS یک وب سایت را بررسی کنید. شما می توانید URL وب سایت را در این ابزارها وارد کنید و آنها اطلاعاتی در مورد گواهی SSL، پروتکل های رمزگذاری و سایر جزئیات مربوط به امنیت ارائه می دهند.

فرق HTTP با HTTPS چیست؟

HTTP (پروتکل انتقال ابرمتن) و HTTPS (پروتکل انتقال ابرمتن امن) هر دو پروتکل هایی هستند که برای انتقال داده ها از طریق وب استفاده می شوند، اما از نظر امنیت با هم فرق دارند. در جدول زیر مهم ترین تفاوت های این دو پروتکل آمده شده است.

HTTPS چیست؟ HTTP چیست؟
مخفف Hypertext Transfer Protocol Secure مخفف Hypertext Transfer Protocol
این پروتکل در لایه انتقال عمل می کند. این پروتکل در لایه برنامه عمل می کند.
اطلاعات مربوط به HTTPS متن رمزگذاری شده‌اند، هستند. داده ای که در HTTP منتقل می شود، متن ساده هستند.
به طور پیش فرض این پروتکل روی پورت شماره 443 کار می کند. به طور پیش فرض این پروتکل روی پورت شماره 80 کار می کند.
URL (Uniform Resource Locator) HTTPS با https:// شروع می شود. URL (Uniform Resource Locator) HTTP با http:// شروع می شود.
به گواهی SSL (Secure Socket Layer) نیاز دارد. این پروتکل نیازی به گواهینامه SSL ندارد.
سرعت HTTPS در مقایسه با HTTP پایین است. سرعت HTTP در مقایسه با HTTPS سریع است.
امنیت بالایی دارد. ناامن است.
نمونه هایی از وب سایت های HTTPS، وب سایت های خرید، وب سایت های بانکی و غیره هستند. 1نمونه هایی از وب سایت های HTTP عبارتند از سایت های آموزشی، انجمن های اینترنتی و غیره.

HTTPS چیست و فرق آن با HTTP-اریووب

نحوه استفاده از HTTPS چیست؟

این سوالی است که بسیاری از صاحبان وب سایت هنگام در نظر گرفتن امنیت پلتفرم های آنلاین خود می پرسند. جواب بسیار واضح است زیرا یک وب سایت با استفاده از گواهی SSL به راحتی می تواند از HTTPS استفاده کند.

گواهی نقش مهمی در فعال کردن HTTPS در یک وب سایت ایفا می کند. این گواهی دیجیتال، برقراری یک ارتباط امن بین مرورگر کاربر و وب سرور را تضمین کرده و از اطلاعات حساس در برابر رهگیری یا دستکاری هکرها محافظت می کند.

هنگامی که گواهی SSL را دریافت کردید، باید آن را روی وب سرور خود نصب کنید. فرآیند نصب ممکن است بسته به ارائه دهنده هاست یا راه اندازی سرور شما متفاوت باشد. با این حال، اکثر ارائه دهندگان هاستینگ ابزارها یا پشتیبانی با استفاده آسان را برای راهنمایی شما در مراحل نصب ارائه می دهند.

پس از نصب گواهی، باید HTTPS را برای سایت خود فعال کنید. این شامل به روز رسانی URL های وب سایت شما از HTTP به HTTPS و هدایت کل ترافیک HTTP به همتای امن آن است.

مهم است که به طور مرتب خطاهای احتمالی را در طول فرآیند انتقال HTTPS بررسی کنید. خطاهای رایج شامل هشدارهای محتوای مختلط است که در آن برخی از عناصر در صفحه شما به جای استفاده از HTTPS همچنان از طریق اتصالات HTTP ناامن بارگیری می شوند. می‌توانید از ابزارهای آنلاین مختلفی مانند تست سرور SSL Labs یا برگه امنیت ابزار توسعه‌دهنده Google Chrome برای شناسایی این مشکلات و رفع سریع آن‌ها استفاده کنید.

چطور https را روی سایت تنظیم و فعال کنید؟

راه اندازی و فعال سازی HTTPS در وب سایت شما برای اطمینان از امنیت و حفظ حریم خصوصی داده های کاربران بسیار مهم است. اما راهکار تنظیم و فعال سازی HTTP چیست؟

برای تنظیم و فعال سازی HTTP ، شما به گواهی SSL (Secure Sockets Layer) نیاز دارید. SSL به عنوان یک پاسپورت دیجیتال عمل می کند. در اصل صحت وب سایت شما را تأیید و اطلاعات حساس ارسال شده بین سایت شما و بازدیدکنندگان آن را رمزگذاری می کند.

برای دریافت گواهی SSL، می‌توانید از یک مرجع معتبر گواهی خریداری کنید یا از گزینه‌های رایگانی مانند Let's Encrypt استفاده کنید. پس از دریافت گواهی، باید آن را روی وب سرور خود نصب کنید.

در مرحله بعد، باید وب سایت خود را برای استفاده از HTTPS به جای HTTP پیکربندی کنید. این شامل به‌روزرسانی همه پیوندهای داخلی، منابع (مانند تصاویر یا اسکریپت‌ها) و هر URL کدگذاری شده در پایگاه کد شما برای ارجاع به نسخه امن هر منبع است.

پس از انجام این تغییرات، با دسترسی به صفحات مختلف سایت خود با استفاده از HTTPS، تست کنید که همه چیز به درستی کار می کند. همچنین می‌توانید از ابزارهای آنلاین مانند Qualys SSL Labs یا ابزار حسابرسی Lighthouse Google برای اعتبارسنجی بیشتر استفاده کنید.

تمام ترافیک غیر HTTPS را با استفاده از تغییر مسیرهای 301 به نسخه امن سایت خود ریدایرکت کنید. در این شرایط حتی اگر کاربری به نسخه HTTP یک صفحه دسترسی پیدا کند، به طور خودکار به نسخه ایمن آن هدایت می شود.

مراحل تنظیم HTTPS-اریووب

چگونه خطاهای احتمالی انتقال به HTTPS را بررسی کنید؟

برای شناسایی خطاهای احتمالی انتقال HTTPS، باید به ابزارها و تکنیک های مختلفی دسترسی داشته باشید. یکی از رایج ترین روش ها، بررسی مشکلات اعتبارسنجی گواهی SSL است. این را می توان با بازدید از وب سایت خود و بررسی جزئیات گواهینامه SSL/TLS که در نوار آدرس مرورگر شما نمایش داده شده است انجام داد.

علاوه بر این، گزارش‌های نظارت و خطا از سرورهای وب می‌توانند اطلاعات ارزشمندی را در مورد هرگونه امنیت لایه انتقال (TLS) یا مسائل مرتبط با HTTP به شما ارائه دهند.

بررسی منظم وب سایت خود از طریق مرورگرها و دستگاه های مختلف نیز یکی دیگر از راهکارهای بررسی خطاهای احتمالی HTTP است. چون به شما کمک می کند تا مشکلات احتمالی را که به دلیل پیکربندی‌های خاص یا نسخه‌های نرم‌افزار قدیمی روی سایت شما ایجاد شده را شناسایی کنید.

سخن آخر در HTTPS چیست؟

در هنگام بازدید از یک وب سایت دارای HTTPS مطمئن هستید که اتصال شما کاملا ایمن و رمزگذاری شده است. اما HTTPS در واقع چه اطلاعاتی در مورد صاحبان وب سایت در اختیار کاربران قرار می دهد؟

HTTPS نشان می دهد که وب سایت ها توسط یک شخص ثالث قابل اعتماد احراز هویت شده است. گواهی SSL مورد استفاده بر روی وب سایت نشان دهنده تایید امنیت آن است. هنگامی که نماد قفل را در نوار آدرس مرورگر خود مشاهده می کنید، به این معنی امنیت و رمزگذاری شدن کلیه اطلاعات و داده ها بر روی وب سایت شما است.

حال که در این مقاله از آریو وب، متوجه شدید که HTTPS چیست و چه اهمیتی در وب سایت شما دارد، بهتر است در هنگام طراحی سایت های خود حتما به HTTP و گواهی SSL توجه کنید.

سوالات متداول در HTTPS چیست؟


مزایا استفاده از HTTPSچیست؟

استفاده از پروتکل HTTPS فواید زیادی در برقراری امینت روی وب سایت دارد که باعث می شود کاربر در نهایت آرامش از امکانات سایت استفاده کند. رمزگذاری و یکپارچگی داده ها، احراز هویت، اعتماد کاربر، رتبه بندی موتورهای جستجو، محافظت در برابر هشدارهای مرورگر و معاملات امن نمونه هایی از فواید استفاده از این پروتکل هستند.

آیا همه وب سایت‌ها باید از HTTPS استفاده کنند؟

بله!اکیداً توصیه می شود که همه وب سایت ها به دلایل مختلفی مانند امنیت، حریم خصوصی کاربر، سئو، سازگاری مرورگر و ... از HTTPS استفاده کنند.

چگونه HTTPS از حملات سایبری روی سایت جلوگیری می کند؟

HTTPS برای محافظت و رمزگذاری تقریباً تمام اطلاعات ارسال شده از یک کاربر به یک وب سایت کار می کند. هنگام ارسال از طریق اتصال HTTPS، مسیر URL، و تمامی اطلاعات رمزگذاری می شوند.

اگرچه HTTPS یک لایه حفاظتی قوی برای اطلاعات یک وب سایت فراهم می کند، اما قرار نیست به عنوان یک دیوار آتش برای وب سایت عمل کند. از انتقال واقعی داده ها با استفاده از رمزگذاری SSL/TLS محافظت می کند، اما بهتر است اقدامات احتیاطی امنیتی را برای بقیه اطلاعات سایت خود در نظر بگیرید.

برای مشاوره رایگان کلیک نمایید

Print
رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه
0رأی موافق 0رأی مخالف

نظر

شما در پاسخ به

نظر شما اضافه شد، اما ابتدا باید تایید شود.

لطفا نام خود را وارد کنید
لطفا آدرس ایمیل خود را وارد کنید لطفا آدرس ایمیل معتبر وارد کنید
لطفا یک نظری بنویسید
افزودن نظر

.کلیه حقوق و امتیازات این وبسایت متعلق به شرکت نرم افزار هوشمند آریو میباشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است

  • بازگشت به بالا