ردیابی نرخ تبدیل (Conversion Rate) و بررسی 6 شاخص مهم آن
فهرست مطالب:
- تبدیل به چه معناست؟
- مفهوم ردیابی نرخ تبدیل
- اهمیت ردیابی نرخ تبدیل
- روشهای ردیابی نرخ تبدیل
- ردیابی نرخ تبدیل در گوگل
- نتیجهگیری درباره ردیابی نرخ تبدیل
- سوالات متداول درباره ردیابی نرخ تبدیل
در عصر دیجیتال امروز، عمده کسب و کارهای مختلف از روشهای سنتی فعالیت در بازار فاصله گرفته و با حضور موثر در فضای مجازی به دنبال افزایش سودآوری مجموعه خود بر اساس انواع استراتژیهای دیجیتال مارکتینگ میباشند. در این زمینه، میزان موفقیت کسب و کارها و کارایی استراتژیهای به کار گرفته شده بر اساس توانایی آنها در جذب، تعامل و تبدیل مراجعهکنندگان به مشتریان ارزیابی میشود. کسب و کارهای فعال در حوزه دیجیتال مارکتینگ برای فعالیت موفق در این حوزه نیاز دارند از ابزارها و تکنیکهای مختلف برای تحلیل و افزایش تبدیل بهره بگیرند که از جمله تکنیکهای مهم در این زمینه، استفاده از تکنیک های هوش تجاری و ردیابی نرخ تبدیل است.
در این مقاله در آریو وب میخواهیم با تعریف و اهمیت ردیابی نرخ تبدیل آشنا شویم و روشهای متداول اجرای این تکنیک، از جمله ردیابی نرخ تبدیل در گوگل را بررسی نماییم. اگر به دنبال ارزیابی کارایی استراتژیهای دیجیتال مارکتینگ کسب و کار خود هستید، پیشنهاد میکنیم مطالعه این مقاله را از دست ندهید!
تبدیل به چه معناست؟
پیش از این که به بیان مفهوم ردیابی نرخ تبدیل بپردازیم، لازم است خود لفظ تبدیل یا کانورژن را بررسی کنیم. در عرصه دیجیتال مارکتینگ، تبدیل به عمل مشخصی اطلاق میشود که انتظار میرود افراد مراجعهکننده انجام دهند؛ مانند ثبت نام برای دریافت خبرنامه، ارسال فرم تماس، تکمیل خرید و یا هر نوع فعالیت مطلوب دیگری که با اهداف یک بیزینس در ارتباط باشد.
بنابراین بر اساس آنچه عنوان گردید، میتوانیم بگوییم که تبدیل معیاری است که فرق میان بازدید کننده صرف و مشتری با ارزش را نشان میدهد. اما به منظور ارزیابی تبدیل از مفهومی به نام نرخ تبدیل استفاده میشود که یک شاخص کمی بوده و نسبت کاربرانی که اقدام به انجام یک فعالیت مشخص نمودهاند را به کل کاربران نمایش میدهد.
آنالیز نرخ تبدیل و تلاش در جهت ارتقاء آن مزایای متعددی برای یک کسب و کار به دنبال میآورد که حتما در ادامه به این موارد خواهیم پرداخت اما قبل از آن بیایید با مفهوم ردیابی نرخ تبدیل بیشتر آشنا شویم.
مفهوم ردیابی نرخ تبدیل
تا کنون با لفظ تبدیل آشنا شدیم و دانستیم که برای ارزیابی این موضوع از شاخصی به نام نرخ تبدیل استفاده میکنیم. اساساً آنالیز نرخ تبدیل و انجام فعالیتهای بهینهسازی این شاخص نیاز به این دارد که دادههای واقعی از فعالیتهای کاربران و مراجعهکنندگان موجود باشد. ردیابی نرخ تبدیل تکنیکی است که این امکان را فراهم میآورد.
ردیابی نرخ تبدیل فرآیندی است که طی آن فعالیتهای مختلف کاربران در وبسایت نظارت شده و این موضوع بررسی میشود که آیا کاربران اهداف از پیش تعیین شده را برآورده کردهاند یا خیر. این پروسه شامل بررسی کامل فعالیت کاربر، از تعامل اولیه با برند بر اساس تبلیغات موجود در بستر اینترنت یا خود وبسایت گرفته تا اقدامات صورت گرفته شده توسط وی میباشد.
کسب و کارهای فعال در عرصه دیجیتال مارکتینگ با ارزیابی اطلاعات بدست آمده از ردیابی نرخ تبدیل میتوانند بازدهی فعالیتهای بازاریابی خود را بررسی نموده و در جهت ارتقاء آن تلاش نمایند. در بخش بعدی در خصوص اهمیت و مزایای این فرآیند بیشتر صحبت خواهیم کرد.
اهمیت ردیابی نرخ تبدیل
ردیابی نرخ تبدیل امری حیاتی به منظور نظارت بر عملکرد کمپینهای تبلیغاتی و بهینهسازی فعالیتهای تبلیغاتی در راستای نیل به اهداف تجاری یک بیزینس در دنیای دیجیتال مارکتینگ محسوب میشود. در این بخش میخواهیم دلایل اهمیت این فرآیند را بررسی نماییم.
ارزیابی رفتار مشتریان
ردیابی نرخ تبدیل به شما کمک میکند که درباره الگوی رفتاری مشتریان اطلاعات مفیدی کسب نمایید. در واقع با اجرای این تکنیک شما میتوانید بفهمید که مراجعهکنندگان چگونه در وبسایت به گشت و گذار پرداختهاند، چه فعالیتهایی انجام دادهاند و در چه نقطهای وبسایت شما را ترک کردهاند.
اطلاعات حاصل از ردیابی نرخ تبدیل میتواند به کسب و کارهای مختلف کمک کند که تحلیل مناسبی از رفتار مشتریان خود به عمل آورند و با استفاده از این اطلاعات، تجربه کاربری بهتری برای مشتریان خود فراهم نمایند.
بهینهسازی تبلیغات
دادههایی که از ردیابی نرخ تبدیل حاصل میشوند، شامل اطلاعاتی مهم در خصوص نقاط قوت و ضعف کمپینهای تبلیغاتی نیز هستند. کسب و کارهای فعال در عرصه دیجیتال مارکتینگ میتوانند با ارزیابی جنبههای مثبت و منفی فعالیتهای تبلیغاتی و تلاش در جهت بهبود استراتژیها، احتمال دستیابی به اهداف خود را افزایش دهند.
ارتقاء بازدهی اقتصادی
جمع آوری اطلاعات در مورد نرخ تبدیل کمک میکند که به شکل کمی، کارایی اقتصادی فعالیتهای تبلیغاتی خود را ارزیابی نموده و بازدهی آنها را افزایش دهید. به عبارت دیگر، شما میتوانید با تمرکز بر اجرای آن دسته از استراتژیهای بازاریابی که نرخ تبدیل بیشتری دارند، در هزینههای مجموعه خود صرفه جویی نموده و سوددهی کسب و کار خود را به حداکثر برسانید.
روشهای ردیابی نرخ تبدیل
حال که با مفاهیم پایهای نرخ تبدیل و اهمیت محاسبه این شاخص آشنا شدیم، وقت آن رسیده که روشهای ردیابی این شاخص را فرا بگیریم. همانطور که پیشتر اشاره کردیم، تبدیل مفهوم گستردهای بوده و فعالیتهای مختلفی میتوانند به عنوان تبدیل در نظر بگیرند. بنابراین پیش از این که به شرح و بررسی انواع روشهای ردیابی نرخ تبدیل بپردازیم، لازم است با انواع تبدیل و شاخصهای مهم ارزیابی این مقوله آشنا شویم.
شاخصهای کلیدی در ردیابی نرخ تبدیل
برای این که دید عمیقی از نحوه عملکرد کمپینهای بازاریابی و تبلیغاتی خود در تبدیل مشتریان داشته باشید، بایستی چندین شاخص کلیدی مرتبط با تبدیل از جمله موارد زیر را بررسی نمایید:
- نرخ تبدیل: همانگونه که در بخشهای قبلی مقاله اشاره کردیم، نرخ تبدیل نسبت کل اقدامات مطلوب انجام شده به کل مراجعات را نشان میدهد. ایرادی که این شاخص دارد، این است که اقدامات چندگانه کاربران مانند خریدهای چندتایی توسط مشتریان را تمییز نمیسازد و بنابراین نمیتواند به شما بگوید که کدام کاربران بیشترین سهم را در تبدیل کلی داشتهاند.
- نرخ پرش: این معیار نسبت تعداد مراجعات به تک صفحات را به کل مراجعات انجام شده توسط کاربران نشان میدهد. به عبارت دیگر، نرخ پرش تعداد کاربرانی که تنها یک صفحه از وبسایت را بازدید کردهاند را با تعداد کاربرانی که صفحات بیشتری از آن را بازدید نمودهاند مقایسه میکند. معمولاً افرادی که تعداد صفحات بیشتری از وبسایت را بازدید نمایند، مسیر بیشتری از قیف تبدیل را هم طی میکنند و سرمایهگذاری روی این دسته از مشتریان مطلوب میباشد.
- مدت نشست: این شاخص نشان دهنده مدت زمانی است که یک کاربر در وبسایت شما به گشت و گذار میپردازد. منطقی است که انتظار داشته باشیم هر چه مقدار این شاخص بالاتر باشد، وبسایتمان عملکرد بهتری در تبدیل مشتریان دارد.
- تعداد صفحات به ازای مراجعه: این شاخص تعداد صفحات یکتایی که یک کاربر در هر مراجعه بازدید نموده را مشخص میسازد و اطلاعات ارزشمندی را در مورد رفتار کاربر به ارمغان میآورد. به عنوان مثال، اگر کاربری صفحات مختلفی از محصولات را بازدید نموده باشد، شما میتوانید با پیادهسازی استراتژی ریتارگتینگ تعامل خود با وی را افزایش داده و در نهایت او را از مراجعهکننده صرف به مشتری تبدیل نمایید.
- رویدادها: این شاخص فعالیتهای مختلفی چون کلیک روی لینکهای شبکههای اجتماعی، تعداد پخش ویدیوها، تعداد دانلود محتوا، عضویت در خبرنامه و ارسال فرمهای تماس را در بر میگیرد. اگر این رویدادها با تناوب بیشتری در یک وبسایت صورت بگیرند، میتوان گفت که به طور کلی آن وبسایت نرخ تبدیل بالایی را دارا میباشد.
- هزینه به ازای هر مشتری: این شاخص کلیدی نیز مقدار هزینه صرف شده به ازای هر تبدیل را بیان میکند و در بررسی کارایی اقتصادی کمپینهای تبلیغاتی مفید است.
ردیابی نرخ تبدیل در گوگل
شاید به جرات بتوان گفت که ردیابی نرخ تبدیل در گوگل بهترین راهکار برای تحلیل و ارزیابی نرخ تبدیل و بهینهسازی فعالیتهای بازاریابی و تبلیغاتی یک کسب و کار فعال در عرصه دیجیتال مارکتینگ محسوب میشود. گوگل دو ابزار قدرتمند برای تحلیل نرخ تبدیل وبسایت فراهم کرده است که این دو ابزار شامل گوگل آنالیتیکس و گوگل ادز هستند.
لازم به ذکر است که آموزش و بررسی جامع دو ابزار یاد شده در حوصله این مقاله نمیگنجد و حتماً در مقالات مجزا به آموزش کامل این دو ابزار برای ردیابی نرخ تبدیل در گوگل خواهیم پرداخت. در این جا میخواهیم صرفاً معرفی مختصری از این دو ابزار ارائه دهیم.
به زبان ساده، گوگل آنالیتیکس محلی برای تعریف شاخصهای کلیدی مرتبط با تبدیل مانند تکمیل خرید و ارسال فرمهای خاص محسوب میشود و خروجی آن، یک کد ردیاب است که بایستی در صفحات مشخصی از وبسایت خود تعبیه نمایید.
با ادغام گوگل آنالیتیکس و گوگل ادز و وارد نمودن اهداف تعیین شده قبلی در گوگل ادز، شما میتوانید دادهها و اطلاعات ارزشمندی در مورد نرخ تبدیل وبسایت خود در پلتفرم گوگل ادز مشاهده کنید. به عنوان مثال میتوانید بفهمید کدام کلیدواژهها، تبلیغات و کمپینهای بازاریابی بیشترین تبدیل را نتیجه میدهند و هزینه تمام شده هر یک چقدر است.
اجرای پیوسته عملیات ردیابی نرخ تبدیل در گوگل و بهینهسازی کمپینهای تبلیغاتی به شما کمک میکند که در عرصه رقابتی دیجیتال مارکتینگ از رقبای خود فاصله گرفته و با بازدهی بالاتری، فعالیتهای بازاریابی خود را دنبال نمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه ردیابی نرخ تبدیل در گوگل میتوانید به تیم مجرب ما در آریو وب مراجعه کنید.
نتیجهگیری درباره ردیابی نرخ تبدیل
ردیابی نرخ تبدیل یکی از مهمترین جنبههای فعالیت در عرصه دیجیتال مارکتینگ محسوب میشود و به کسب و کارهای مختلف این امکان را میدهد که تلاشهای خود را ارزیابی و بهینهسازی نمایند. با اجرای صحیح این تکنیک شما میتوانید عملکرد مجموعه خود را تحلیل کنید، منابع را به شکل صحیح استفاده نمایید و به شکل پیوسته فعالیتهای بازاریابی خود را ارتقاء دهید.
ردیابی و ارزیابی نرخ تبدیل تنها به عدد و رقم ختم نمیشود بلکه شامل تحلیل الگوی رفتاری کاربران و بهینهسازی کمپینهای تبلیغاتی برای رسیدن به اهداف مجموعه و برآوردهسازی نیازها و انتظارات مخاطبان میباشد.
با انجام درست عملیات ردیابی نرخ تبدیل و استفاده از پلتفرمهای مختص این کار، از جمله اجرای ردیابی نرخ تبدیل در گوگل، شما میتوانید موفقیت بیشتری برای کسب و کار خود در عرصه دیجیتال مارکتینگ به ارمغان آورید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان در مورد نحوه ردیابی و ارزیابی نرخ تبدیل با ما در آریو وب تماس بگیرید.
سوالات متداول درباره ردیابی نرخ تبدیل
ردیابی نرخ تبدیل به چه معناست؟
.
کانورژن ترکینگ یا ردیابی نرخ تبدیل فرآیندی است که امکان بررسی تبدیل مشتریان و رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده را فراهم میآورد
اهمیت ردیابی نرخ تبدیل چیست؟
اجرای این تکنیک به شما کمک میکند که رفتار مشتریان خود را تحلیل نموده و با بهینهسازی فعالیتهای بازاریابی، بازدهی تلاشهای خود را افزایش دهید.
چرا باید برای اجرای ردیابی نرخ تبدیل به آریو وب مراجعه کنم؟
آریو وب متشکل از تیمی با تجربه و متخصص در زمینه دیجیتال مارکتینگ بوده و پیشگام در زمینه اجرای تخصصی عملیات ردیابی نرخ تبدیل و بهینهسازی آن میباشد.
برای مشاوره رایگان کلیک نمایید
Print
رتبه بندی این مطلب:
0رأی موافق
0رأی مخالف