مشاوره رایگان
مشاوره رایگان
پنل مشتریان
پورتال مشتریان

تفاوت سایت استاتیک و داینامیک

علی حسن زاده
تفاوت سایت استاتیک و داینامیک 0

فهرست مطالب:

  1. تفاوت طراحی سایت استاتیک و داینامیک در چیست؟
  2. سایت استاتیک چیست؟
  3. سایت داینامیک چیست؟
  4. کدام سایت را انتخاب کنیم؟ سایت استاتیک یا داینامیک؟
  5. سخن پایانی درباره سایت استاتیک و داینامیک

برای طراحی و راه اندازی سایت خود انتخاب یک وب‌سایت ثابت (استاتیک) یا پویا (داینامیک) یکی از اولین تصمیم‌های مهمی است که باید بگیرید، زیرا این تصمیم تعیین می‌کند که چگونه صفحات وب شما در مرورگرها ذخیره و به بازدیدکنندگان تحویل داده شوند. در این مقاله قصد داریم برای کمک به درک تفاوت سایت استاتیک و داینامیک، معنای ایستا یا پویا بودن یک وب سایت، اهمیت آشنایی با سایت استاتیک و داینامیک، مقایسه آنها و مزایا و معایب هر کدام بحث کنیم.

تفاوت طراحی سایت استاتیک و داینامیک در چیست؟

با توجه به نوع کاری که انجام می‌دهید و هدفتان از طراحی سایت، انتخاب شما برای نوع سایت می‌تواند متفاوت باشد. سایت‌های استاتیک و داینامیک با توجه به امکانات، قابلیت‌ها و مشخصه‌هایی که دارند برای اهداف خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در اینجا به چند تفاوت اساسی سایت استاتیک و داینامیک می‌پردازیم.

  • تفاوت در هزینه طراحی و مدیریت: سایت‌های استاتیک با هزینه کمتری نسبت به سایت‌های داینامیک طراحی و آماده می‌شوند در مقابل، سایت‌های داینامیک برای نگهداری و پشتیبانی نیاز به هزینه‌های بیشتری دارند.
  • امکانات سایت: از سایت‌های استاتیک معمولا برای معرفی شرکت با خدمات خاص، موسسه‌ها، مجموعه‌ها برای اطلاعات تماس، چشم‌انداز‌ها و... که نیاز به داشتن صفحات متعدد و به‌روزرسانی مداوم نیست استفاده می‌شود. اما در سایت‌های داینامیک امکانات، افزونه‌ها و صفحات متعددی وجود دارد که با هر بار به‌روزرسانی تمام محتوای سایت به‌روز می‌شود.
  • برنامه نویسی: در سایت استاتیک چون صفحات سایت از قبل نوشته شده‌ است نمی‌توان تغییری در آن‌ها ایجاد کرد مگر در موارد خاص که آن هم نیاز به دانش برنامه نویسی دارد. اما در سایت داینامیک به دلیل وجود امکانات متعدد می‌توان تغییرات زیادی را بدون داشتن دانش کدنویسی ایجاد کرد.
  • بروز رسانی سایت: به‌روزرسانی سایت‌های استاتیک معمولا کار دشواری است زیرا هر صفحه از سایت را باید به طور جداگانه ویرایش و به‌روزرسانی کرد اما در سایت ‍پویا و داینامیک می‌توان به راحتی وارد پنل مدیریتی شده و تغییرات کلی را تنها با یک کلیک ایجاد کرد به همین دلیل این سایت‌ها برای فروشگاه‌های آنلاین که نیاز به تغییرات هفتگی یا روزانه هستند مناسب‌اند.
  • توسعه سایت: صفحات سایت‌های استاتیک به دلیل اینکه از قبل نوشته شده‌اند امکان توسعه و گسترش در آن‌ها وجود ندارد اما در سایت‌های داینامیک می‌توان هرگونه تغییری را ایجاد کرد و به راحتی بدون تخصص خاصی صفحات را کم و زیاد نمود.
  • سئو و بهینه سازی سایت: سایت‌های داینامیک به دلیل اینکه راحت‌تر به‌روزرسانی می‌شوند برای موتورهای جستجو بهینه بوده و سئوی خوبی دارند هرچند سایت‌های استاتیک به دلیل سرعت بالایی که دارند برای موتورهای جستجو بهینه هستند.

تفاوت سایت استاتیک و داینامیک - آریو وب

سایت استاتیک چیست؟

یک وب سایت استاتیک از تعداد ثابتی از فایل‌های از پیش ساخته شده که در یک وب سرور ذخیره می‌شوند تشکیل شده است. این فایل‌ها به زبان‌های HTML، CSS و جاوا اسکریپت نوشته شده‌اند که به آن‌ها زبان‌های کلاینت گفته می‌شود زیرا در مرورگر وب کاربر اجرا می‌شوند. نمونه‌های رایج وب سایت‌های استاتیک شامل وب سایت‌های رزومه، نمونه کارها، بروشورها، صفحات فرود و سایر سایت‌های اطلاعاتی است. این وب سایت‌ها کوچک‌اند (سه تا چهار صفحه یا کمتر)، از نظر محتوا محدود هستند و به محتوای شخصی یا به‌روز رسانی مکرر نیاز ندارند. هر صفحه در یک سایت استاتیک به عنوان یک فایل HTML ذخیره می‌شود که مستقیماً از سرور به صفحه وب دقیقاً همان‌طور که هست تحویل داده می‌شود. این محتوا بخشی از طراحی صفحه شماست و تغییر نمی‌کند مگر اینکه فایل HTML اصلی در سطح کد ویرایش شود. تغییرات در سایت استاتیک را می‌توان به صورت دستی انجام داد و فقط صفحه به صفحه، فایل HTML به فایل HTML انجام می‌شود. به عنوان مثال، ویرایش‌های انجام شده در فایل HTML یک صفحه اصلی فقط در صفحه اصلی منعکس می‌شود. این حتی برای عناصری که در کل سایت یکسان هستند، مانند پاورقی‌ها نیز صادق است. یکی از مشخص‌ترین جنبه‌های یک سایت ثابت این است که هر کاربر دقیقاً همان محتوایی را که دریافت می‌کند مشاهده خواهد کرد. به همین دلیل، وب سایت‌های ایستا برای سایت‌هایی با صفحات کمتر که نیازی به به‌روز رسانی یا تغییرات مکرر ندارند، مناسب‌اند.

مزایای سایت‌های استاتیک

سایت‌های استاتیک ساده‌ترین نوع سایت برای ساخت و نگهداری هستند. اگر می‌خواهید یک وب‌سایت ساده و سریع و ارزان راه‌اندازی کنید، سایت‌های استاتیک مناسب کار شما هستند. سرعت وب‌ سایت‌های استاتیک معمولاً سریع‌تر از وب ‌سایت‌های پویاست، زیرا صفحات در سایت‌های استاتیک قبلاً ساخته شده‌اند و به حداقل پردازش پشتیبان نیاز دارند. سرور فقط باید فایل‌های درخواستی را بازیابی و به کاربر تحویل دهد. سایت‌های استاتیک نیز به دلیل عدم تنوع در محتوا، به راحتی ذخیره می‌شوند. در ادامه به برخی از مزایای سایت‌های استاتیک اشاره می‌کنیم.

سرعت بارگذاری صفحات

سایت‌های استاتیک به دلیل صفحات کم و از پیش ساخته‌ای که دارند سرعت بارگذاری نسبتا خوب و در نتیجه تجربه کاربری بهتری نیز دارند. از آنجایی که محتوای این نوع سایت از قبل نوشته شده و مستقیماً از سرور تحویل گرفته می‌شود ذخیره سازی آن آسان‌تر و احتمال بارگیری محتوا با تأخیر در آن کمتر است. سرعت بالای یک سایت استاتیک باعث بهبود سئوی آن نیز می‌شود.

ایجاد سریع ‌

برای ایجاد و انتشار سایت‌های استاتیک زمان کمتری صرف خواهد شد، زیرا پیچیدگی کمتری دارند و نیازی به اتصال به پایگاه‌های اطلاعاتی محتوای سازمان‌یافته ندارند. تنها چیزی که زمان یک سایت استاتیک را محدود می‌کند این است که می‌خواهید در طراحی هر صفحه چقدر خلاق باشید. البته این بدان معنا نیست که ایجاد سایت داینامیک یک فرآیند کند خواهد بود، اما صفحات استاتیک ساده‌تر و در نتیجه سریع‌تر برای استقرار و انتشار آماده می‌شوند.

افزایش امنیت

هک کردن صفحات وب سایت استاتیک به طور بالقوه دشوارتر است. به این دلیل که نقاط کمتری برای حمله به آنها وجود دارد. البته سایت‌های پویا ذاتاً ناامن نیستند، اما مهاجمان بالقوه خطر کمتری برای یک وب‌ سایت استاتیک دارند.

معایب سایت استاتیک

همان‌طور که احتمالا می‌توانید حدس بزنید، یک وب سایت استاتیک در بسیاری از موارد بهترین گزینه نیست. بارزترین مشکل این است که هر زمان که بخواهید محتوایی را در سطح سایت ایجاد کنید، باید هر فایل HTML را جداگانه تغییر دهید. به علاوه، هر زمان که می‌خواهید صفحه جدیدی اضافه کنید، باید به صورت دستی یک فایل HTML جدید ایجاد کنید. برای وب سایت‌های بزرگ، این فرایند به سادگی عملی نیست. یکی دیگر از معایب وب سایت‌های استاتیک عدم شخصی سازی آن است. اگر نمی‌توانید محتوا را برای بازدیدکنندگان تنظیم کنید، ممکن است فرصت ایجاد تجربه جذاب‌تر برای بازدیدکنندگان را از دست بدهید. مطمئنا، یک سایت استاتیک می‌تواند اطلاعاتی در مورد کسب و کار شما نمایش دهد، اما اگر بخواهید اطلاعات متفاوتی را بر اساس موقعیت مکانی به بازدیدکنندگان نشان دهید، آن وقت به یک سایت پویا نیاز دارید. در نهایت، انواع زیادی از سایت‌ها وجود دارند که ساختن آنها به صورت ایستا امکان پذیر نیست. به عنوان مثال، وب‌سایت‌های تجارت الکترونیک معمولا به کاربران اجازه می‌دهند محصولاتی را به سبد خرید خود اضافه کنند، عملکردی که نمی‌توانید با یک سایت ثابت و استاتیک انجام دهید به این دلایل، اکثر وب سایت‌هایی که امروزه استفاده می‌کنید به صورت پویا و داینامیک ساخته می‌شوند. اکنون برخی از معایب سایت‌های استاتیک را بیان می‌کنیم.

مقیاس پذیری

محدود یکی از بزرگ‌ترین معایب یک وب سایت استاتیک و ایستا این است که هر صفحه از سایت باید جداگانه ساخته شود. بنابراین برای یک سایت با چندین صفحه، زمان بیشتری صرف خواهد شد.

مدیریت با کارایی کمتر ‌

سایت‌های استاتیک ممکن است سریع‌تر ایجاد شوند، اما مدیریت آن‌ها زمان‌برتر است. ویرایش‌های یک وب‌ سایت ثابت باید صفحه به صفحه انجام شود و از آنجایی که وب‌ سایت‌ها با محتوای بیشتری بارگیری می‌شوند یا محتوای آن به سرعت در حال تغییر است، این کار بسیار چالش‌برانگیزتر و در برخی موارد تقریباً غیرممکن می‌شود.

سایت داینامیک چیست؟

بر خلاف سایت استاتیک که محتوای یکسانی را به همه بازدیدکنندگان به طور یکسان نمایش می‌دهند، یک وب سایت پویا و داینامیک اطلاعات متفاوتی را به بازدیدکنندگان مختلف ارائه می‌دهد. محتوایی که یک بازدیدکننده می‌بیند را می‌توان با عوامل مختلفی تعیین کرد مانند موقعیت مکانی، زمان محلی، تنظیمات و ترجیحات و یا اقداماتی که در وب سایت انجام می‌دهند که باعث می‌شود یک سایت سفارشی‌تر و مناسب‌تر باشد. این وب سایت‌ها هر صفحه را به عنوان فایل HTML در خود ذخیره نمی‌کنند بلکه وقتی کاربر صفحه‌ای را درخواست می‌کند، سرور اطلاعات را از یک یا چند پایگاه داده می‌کشد و یک فایل HTML سفارشی برای کاربر می‌سازد. هنگامی که صفحه ساخته شد، فایل HTML به مرورگر کاربر ارسال می‌شود. وب سایت‌های پویا از زبان‌های برنامه نویسی مانند PHP، Python ، Ruby یا جاوا اسکریپت علاوه بر زبان‌های HTML CSS استفاده می‌کنند. بسته به مقدار داده‌ای که برای ساخت صفحه کشیده می‌شود، این فرآیند می‌تواند بسیار پیچیده شود. با این حال، کاربر هیچ یک از این فرآیندها را نمی‌بیند. آنها فقط صفحه بارگذاری شده در مرورگر را می‌بینند. اکثر وب‌ سایت‌هایی که استفاده می‌کنید از روش‌های پویا استفاده می‌کنند. فروشگاه‌های آنلاین، سایت‌های رسانه‌های اجتماعی، سایت‌های عضویت، سایت‌های خبری، سایت‌های انتشاراتی، وبلاگ‌ها و برنامه‌های کاربردی وب تا حدی زیادی به محتوای پویا متکی هستند.

مزایای سایت داینامیک

سایت‌های داینامیک به شما امکان می‌دهند محتوای وب‌ سایت خود را برای هر بازدیدکننده شخصی‌سازی کنید، که به معنای تجربه کاربر جذاب‌تر و در نتیجه تبدیل به خرید بیشتر است. فراتر از شخصی سازی، اسکریپت سمت سرور بسیار قدرتمند است و امکانات بی شماری را برای عملکردهای مختلف باز می‌کند. کد پویا به ما اجازه می‌دهد تا برنامه‌های کاربردی وب با تجربیات غنی بسازیم که به سادگی با رویکرد ایستا امکان پذیر نیست. همچنین به‌روز رسانی در سایت‌های پویا بسیار آسان‌تر است. مدیران به جای به‌روز رسانی کد منبع برای هر فایل HTML، می‌توانند به سرعت و به راحتی تغییرات گسترده‌ای را در سایت خود ایجاد کنند. در وب‌ سایت‌هایی که مرتبا محتوا و ظاهر را به‌روز می‌کنند تا با کسب و کار خود هماهنگ باشند، این یک ضرورت است. صفحات داینامیک دارای مزایای زیر هستند:

به راحتی به روز می‌شود

راه اندازی یک کسب و کار و ایجاد یک نام تجاری به صورت آنلاین نیاز به محتوایی با به‌روز رسانی مداوم دارد. شما باید در جریان روندها، به‌روز رسانی‌ها و تغییرات در کسب و کار خود و همچنین در صنعت خود باشید. یک وب سایت پویا مؤثرترین راه برای انجام این کار است.

تجربه کاربری بهتر

یک وب سایت پویا محتوایی را ارائه می‌دهد که متناسب با نیازهای کاربر است. این ممکن است به معنای نمایش اطلاعات در صفحه بر اساس موقعیت مکانی آنها، یا تغییر محتوا برای انعکاس علایق، قصد یا اقدامات قبلی آنها در صفحه باشد. در هر صورت، امکان سفارشی کردن آنچه بازدیدکنندگان می‌بینند و با آن‌ها تعامل برقرار می‌کنند، تجربه کاربری بهتری ایجاد می‌کند. این ظرفیت برای شخصی‌سازی همچنین احتمال بازگشت آنها به سایت شما یا انجام اقدامات بیشتر در مورد آن را افزایش می‌دهد.

عملکرد بیشتر

صفحات استاتیک می‌توانند تعاملی باشند، اما وقتی صحبت از عملکرد به میان می‌آید، صفحات داینامیک قطعا پیشرو هستند. صفحات پویا کارایی بی‌حد و حصری دارند و تنها با پیچیدگی و زبان مورد نیاز برای ساخت آنها و دستورالعمل‌های مورد نیاز برای ارائه محتوا محدود می‌شود. نتفلیکس تنها یک نمونه از یک وب سایت پویای بسیار بزرگ و پیچیده، هم از نظر عملکرد و هم از نظر تجربه کاربری است که می‌تواند حجم عظیمی از محتوا را بر اساس موقعیت مکانی و اعتبار ورود به سیستم به کاربران ارائه دهد و همچنین می‌تواند توصیه‌های تماشا را بر اساس سابقه مشاهده گذشته ارائه دهد.

مزایای سایت داینامیک-آریو وب

معایب سایت داینامیک

از آنجایی که وب ‌سایت‌های پویا پیچیده‌تر از وب ‌سایت‌های استاتیک هستند، برای ایجاد از ابتدا به زمان، تلاش و دانش بیشتری نیاز دارند. اگر تخصص فنی برای ساخت و نگهداری یک وب سایت پویا را ندارید، می‌توانید روی یک توسعه دهنده یا تیم توسعه وب سرمایه گذاری کنید. یکی دیگر از معایب استفاده از یک وب سایت پویا، کاهش بالقوه عملکرد آن است. وب سایت‌های داینامیک پردازش بیشتری انجام می‌دهند تا صفحات را به بازدیدکنندگان تحویل دهند، که این می‌تواند بر زمان بارگذاری آن تأثیر بگذارد. البته راه‌هایی برای بهینه سازی سرعت سایت وجود دارد اما سرعت مطمئناً چیزی است که باید هنگام مدیریت یک سایت پویا در نظر داشت، زیرا تأخیر کسری از ثانیه می‌تواند باعث نرخ پرش بالاتر شود.

کدام سایت را انتخاب کنیم؟ سایت استاتیک یا داینامیک؟

وب سایت‌های پویا و داینامیک بیشتر برای کارها و اهدافی که محتوای سنگین و کاربر محور دارند مناسب‌اند. فرض کنید هدف اصلی وب سایت شما این است که به عنوان یک وب سایت فروشگاهی عمل کند. برای فهرست کردن صدها ویژگی موجود، باید صدها صفحه ایجاد کنید. به منظور بهبود عملکرد سایت شما و برآورده کردن هدف کاربران استفاده از صفحات پویا کارآمدترین راه برای نمایش محصولات در سایت شما خواهد بود. همچنین به شما این امکان را می‌دهد که همزمان در بسیاری از صفحات تغییراتی را ایجاد کنید، زیرا تغییرات ایجاد شده در یک صفحه پویا می‌تواند به طور خودکار در هزاران صفحه انجام شود. به همین دلیل سایت‌های داینامیک برای فروشگاه‌های آنلاین بسیار مناسب است. اما اگر هدف شما از طراحی سایت معرفی مجموعه، اطلاعات تماس، چشم‌انداز و اهداف شرکت یا موسسه‌تان است بهتر است از سایت استاتیک استفاده کنید زیرا برای این منظور نیاز به صفحات زیادی ندارید و همچنین قرار نیست به طور مداوم سایتتان به‌روزرسانی شود.

سخن پایانی درباره سایت استاتیک و داینامیک

دانستن تفاوت سایت داینامیک و استاتیک از این جهت حائز اهمیت است که باید بدانید برای نوع کاری که قرار است انجام دهید و هدفی که به آن فکر می‌کنید چه نوع سایتی را باید انتخاب کنید و کدام سایت برای شما کارایی بیشتری دارد. سایت‌های داینامیک به دلیل اینکه خیلی راحت‌تر به‌روزرسانی می‌شوند و نیاز به ‍پشتیبانی مداوم ندارند و همچنین قابلیت توسعه‌پذیری آن‌ها برای فروشگاه‌های اینترنتی و شرکت‌های بزرگ تجاری بسیار مناسب‌اند، همچنین برای هر کسب و کاری که نیاز به صفحات متعدد و به‌روزرسانی مداوم برای سایت خود دارد. استفاده از سایت‌های استاتیک تنها برای معرفی محصول یا خدمت یک سازمان یا مجموعه می‌تواند گزینه مناسبی باشد. برای اینکه بهتر بتوانید سایت مناسب با کسب و کار خود را انتخاب کرده و مطمئن باشید که در آینده با مشکل مواجه نخواهید شد می‌توانید از مشاوره تخصصی و رایگان شرکت آریو وب بهره‌مند شوید. مشاوران باتجربه و دلسوز آریو وب راه درست انتخاب یک سایت مناسب برای کسب کار شما را به شما نشان خواهند داد تا با ریسک کمتری از سرمایه و وقت خود در این راه بهره ببرید.


برای مشاوره رایگان کلیک نمایید

Print
رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه
0رأی موافق 0رأی مخالف

نظر

شما در پاسخ به

نظر شما اضافه شد، اما ابتدا باید تایید شود.

لطفا نام خود را وارد کنید
لطفا آدرس ایمیل خود را وارد کنید لطفا آدرس ایمیل معتبر وارد کنید
لطفا یک نظری بنویسید
افزودن نظر

.کلیه حقوق و امتیازات این وبسایت متعلق به شرکت نرم افزار هوشمند آریو میباشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است

  • بازگشت به بالا