ایندکس چیست؟ نحوه ایندکس کردن صفحات سایت در گوگل
ایندکس شدن سایت در گوگل از موضوعات مهم صاحبان وب سایتها، توسعهدهندگان وب، سئوکاران و... است. از آنجایی که ایندکس (Index) شدن صفحات سایت در گوگل ارتباط مستقیم با بهینهسازی موتورهای جستجو و سئوی سایت دارد در این مقاله قصد داریم درباره مفهوم ایندکس کردن سایت در گوگل، اهمیت و روشهای آن بیشتر صحبت کنیم. قبل از هر چیزی به تعریفی از ایندکس میپردازیم.
ایندکس چیست؟
ایندکس (Index) در لغت به معنی «فهرست اطلاعات» است. وقتی مطالب یک صفحه از سایت در گوگل ایندکس میشود یعنی آن محتوا در گوگل به ثبت رسیده و با سرچ کردن آن توسط کاربران به راحتی در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده میشود. به عبارت دیگر صفحاتی که در جستجوی عبارتها در قسمت سرچ گوگل برایمان به نمایش درمیآید در واقع همان صفحاتی است که در گوگل ایندکس شده است. این صفحات ایندکس شده توسط موتورهای جستجوی گوگل رتبه بندی شده و بر اساس موارد مربوط به سئو، مانند کلمات کلیدی و محتوای باکیفیت و... در نتایج اولیه موتورهای جستجو گوگل قرار میگیرد.
به بیان سادهتر با ایندکس کردن یک صفحه از سایت، آن صفحه را در گوگل ثبت میکنیم و به این ترتیب آن صفحه را در فهرست صفحاتی که اجازه نمایش در نتایج جستجوی گوگل را دارند، اضافه میکنیم. ایندکس کردن به صفحات وب سایت ما این اجازه را میدهد که در نتایج جستجوی گوگل ظاهر شوند.
اگر صفحات ما در ایندکس شدن دچار مشکل شوند موتورهای جستجوی قادر به شناسایی آنها نیستند و در نتیجه در نتایج موتورهای جستجوی گوگل نمایش داده نمیشوند. یکی از روشهای مهم ایندکس کردن صفحات سایت در گوگل استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول است. در ادامه با نحوه استفاده از این ابزار آشنا خواهید شد.
اهمیت ایندکس شدن در گوگل
به طور کلی اگر مطالب سایت شما در گوگل ایندکس نشود قطعاً صفحات وب سایت شما بازدیدکنندهای نخواهد داشت؛ زیرا موتورهای جستجوی گوگل قادر به شناسایی محتوای صفحات سایت شما نخواهند بود و در نتیجه در مسیر رتبه بندی سایت قرار نمیگیرند. عموماً وب سایتهای فروشگاهی بدون ایندکس شدن و قرار گرفتن در فهرست گوگل، پیشرفتی در کسب و کارشان نخواهند داشت و این موضوع به ضرر آنها تمام خواهد شد.
بررسی ایندکس شدن صفحات سایت در گوگل
برای اینکه متوجه شوید سایت شما ایندکس شده یا نه، ابتدا در قسمت جستجوی گوگل عبارت «site:» را تایپ کنید، سپس آدرس سایت خود را به دنبال آن وارد کرده و کلید جستجو را انتخاب کنید. به عنوان مثال
site: my website.com
به این ترتیب تعداد صفحاتی که در سایت شما ایندکس شده نمایش داده میشود. اگر بخواهید از ایندکس شدن صفحه خاصی از سایتتان در گوگل مطلع شوید کافی است پس از نام سایت خود آدرس آن صفحه را در ادامه تایپ کنید و دکمه جستجو را بزنید. به عنوان مثال
Example/site: my website.com
در این صورت اگر پس از جستجوی لینک صفحه مورد نظر با این روش، با خطا مواجه شدید یعنی صفحه شما در گوگل به ثبت نرسیده و ایندکس نشده است.
نحوه ایندکس کردن صفحات سایت در گوگل
همان طور که قبلاً گفتیم مهمترین روش برای ایندکس کردن صفحات سایت در گوگل، استفاده از ابزار گوگل سرچ کنسول است. به طور کلی پروسه ایندکس شدن توسط رباتهای جستجوی گوگل صورت میگیرد و مدیریت میشود. این رباتهای خزنده وقتی به یک سایت میرسند روی دادهها و اطلاعات موجود در آن سایت متمرکز شده و آن را میکاوند. این عمل توسط ابزاری به نام گوگل بات (googlebot) انجام میشود.
رباتها همچنین از طریق گزینه نقشه سایت در گوگل سرچ کنسول، سایر بخشهای آن سایت را شناسایی کرده و به آنها دسترسی پیدا میکنند. این رباتها پس از اینکه تمام صفحات سایت را کشف کردند آنها را برای سرور ارسال میکنند. سپس این دادهها آنالیز میشوند و در این مرحله مشخص میشود که کدام صفحات باید کرول شده و به مخاطبان نمایش داده شوند.
در این آنالیز، موارد بسیاری مورد سنجش قرار میگیرد؛ مواردی مانند رعایت اصول سئو، استفاده از کلمات کلیدی، به کار بردن لینکهای داخلی و خارجی و... و در نهایت در صورت مطلوب بودن محتوا، صفحات آن سایت ایندکس میشود. برای این کار استفاده از گوگل سرچ کنسول بسیار میتواند به شما کمک کند. برای استفاده از این ابزار ابتدا باید وب سایتتان را به گوگل سرچ کنسول معرفی کنید سپس با استفاده از ابزار URL inspection صفحات سایتتان را به رباتهای گوگل معرفی کنید.
به این ترتیب به طور خاص صفحات جدیدی را که در وب سایت خود ایجاد کردهاید، میتوانید در گوگل ایندکس کنید. توجه داشته باشید که پس ثبت URL سایت خود در ابزار گوگل سرچ کنسول، نام دامنه را تغییر ندهید؛ زیرا در این صورت گوگل به سایت شما امتیاز منفی خواهد داد و با تکرار این موضوع باید منتظر جریمه شدن از سوی گوگل باشید. برای آشنایی بیشتر با ابزار گوگل سرچ کنسول میتوانید مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید.
چگونه به ایندکس شدن صفحات سایت سرعت ببخشیم؟
روشهای مختلفی وجود دارد که بهوسیله آنها میتوان با سرعت بیشتری صفحات سایت را در گوگل ایندکس کرد و آنها را در فهرست صفحات مجاز برای نمایش در موتورهای جستجوی گوگل قرار داد. در ادامه برخی از این روشها را بیان خواهیم کرد.
ایجاد نقشه سایت
تمام صفحات و نقشه سایت شما بر روی فایلی در سرور ذخیره میشود با ثبت این نقشه در گوگل سرچ کنسول، رباتهای خزنده گوگل بهتر میتوانند محتوا، موضوع و مسیر سایت شما را درک کنند. در نهایت سایت شما سریعتر در مرحله رتبهبندی گوگل قرار میگیرد و به لحاظ سئو بهینهتر عمل میکند. به عبارت دیگر با در اختیار قرار دادن نقشه سایت به صورت یک فایل xml به خزندههای گوگل یا Carwlerها، میتوان بدون اتلاف وقت اضافی برای شناسایی تمام صفحات سایت، با سرعت بیشتری این صفحات را ایندکس کرد.
ثبت آدرس سایت در موتورهای جستجوی گوگل
با ثبت آدرس سایت در موتورهای جستجوی گوگل میتوان سرعت ایندکس شدن سایت را افزایش داد؛ زیرا ثبت لینک آدرس در موتورهای جستجو سبب میشود آن وب سایت ابتدا برای افرادی که به موقعیت آن نزدیکترند پیشنهاد داده شود. این مورد حتی از محتوای سئو شده سایت هم بهتر عمل میکند؛ یعنی اگر سایتی با محتوای سئو شده ولی موقعیت دورتری نسبت به کاربر وجود داشته باشد پس از سایتی که در موقعیت نزدیک با محتوای غیر سئو شده وجود دارد، نمایش داده میشود.
معرفی نقشه سایت به ابزار Google Webmaster Tools
یکی دیگر از راههای افزایش سرعت ایندکس شدن صفحات سایت استفاده از ابزار گوگل وب مستر تولز است. با استفاده از این ابزار بعد از ثبت سایت خود در گوگل سرچ کنسول، میتوانید صفحات وب سایت خود را از نگاه موتورهای جستجوی گوگل ببینید و اطلاعات مهمی را دریافت کنید، اطلاعاتی مانند مشکلات برنامهنویسی، امنیت و ایراداتی که مانع از ایندکس شدن صفحات وب سایت شما میشود. با رفع این اشکالات میتوانید به ایندکس شدن سایت خود سرعت ببخشید.
تولید محتوای مناسب
برای افزایش سرعت ایندکس شدن صفحات وب سایت خود باید محتوای مناسب و باکیفیت تولید کنید. در نوشتن محتوای صفحات از مطالب تکراری و کپیبرداری از سایتهای دیگر استفاده نکنید. سعی کنید محتوای سئو شده در صفحات سایت خود قرار دهید و از تصاویر باکیفیت و مرتبط با محتوای صفحهتان استفاده کنید. رباتهای خزنده گوگل همواره محتوایی را در لیست رتبه بندی گوگل قرار میدهند که اطلاعات جامع و باکیفیتتری را در اختیار کاربران خود قرار دهند. تولید محتوای مناسب برای سایتهای فروشگاهی از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ زیرا این سایتها هرچه در نتایج جستجوی گوگل بهتر دیده شوند بازدهی بیشتری خواهند داشت.
به اشتراک گذاشتن محتوای سایت
به اشتراک گذاشتن محتوای سایت در صفحات اجتماعی سبب افزایش ورودی خزندههای گوگل به سایت شده و با افزایش این رباتهای خزنده، سرعت ایندکس شدن صفحات سایت نیز بیشتر میشود.
ایجاد پروفایل شبکههای اجتماعی
به طور کلی شبکههای اجتماعی تأثیر خوبی در سئوی سایتها دارند. داشتن چند اکانت برای یک سایت در صفحات اجتماعی سبب افزایش بازدید و بهینهسازی موتورهای جستجوی گوگل میشود. شبکههای اجتماعی به دلیل داشتن محبوبیت بسیار از سوی کاربران، برای موتورهای گوگل بسیار اهمیت دارند و به این ترتیب با ورود سایت به شبکههای اجتماعی میتوان سرعت ایندکس شدن صفحات سایت در گوگل را افزایش داد.
بهروزرسانی منظم وب سایت
با بهروزرسانی منظم صفحات سایت و اشتراکگذاری آن در شبکههای اجتماعی میتوانید با رنک شدن و رتبه بندی سریع سایت خود به ایندکس شدن آن سرعت ببخشید.
دلایل ایندکس نشدن صفحات سایت در گوگل
ایندکس نشدن صفحات سایت دلایل مختلفی دارد از جمله دلایل مهم آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- معرفی نکردن سایت به گوگل سرچ کنسول
- تعریف نکردن نقشه سایت برای رباتهای خزنده جستجوی گوگل
- بلاک شدن سایت در robots.txt
- شناسایی مطالب و محتوای تکراری
- دشواری ایندکس شدن سایتهایی که با زبان جاواسکریپت برنامهنویسی شدهاند.
- پایین بودن سرعت سایت
- عدم درخواست از گوگل برای بررسی محتوای سایت از طریق گوگل سرچ کنسول
- استفاده از تنظیمات حریم خصوصی
- استفاده از تگهای noindex و nofollow
- مشکلات مربوط به خزش یا کراول رباتهای جستجوگر
- وجود خطاهای مربوط به DNS و سرور
در بسیاری از موارد در صورت ایندکس نشدن صفحات سایت میتوانید از روش دستی برای این کار استفاده کنید. برای آگاهی بیشتر دراینباره لطفاً به ادامه مقاله توجه کنید.
روش ایندکس کردن دستی صفحات سایت در گوگل
برای ایندکس کردن صفحات سایت خود به روش دستی ابتدا باید یک حساب کاربری در گوگل سرچ کنسول ایجاد کنید. بعد از ایجاد صفحه جدید در سایت خود وارد حساب کاربریتان در گوگل سرچ کنسول شده و روی گزینه URL Inspection کلیک کنید، لینک صفحه ایجاد شده را در این قسمت وارد کنید. اگر آن صفحه در لیست گوگل ایندکس نشده باشد با پیام URL is not on google روبرو خواهید شد. در این صورت با کلیک کردن بر روی دکمه Request Indexing صفحه مورد نظر از سایت شما بسیار سریعتر از روند عادی خود در گوگل ایندکس میشود.
جمعبندی درباره ایندکس و نحوه ایندکس کردن صفحات سایت
در سایتهای فروشگاهی نسبت به سایر انواع سایتها مسئله ایندکس شدن اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا اگر این سایتها ایندکس نشوند در فهرست گوگل قرار نخواهند گرفت و بدون رتبهبندی، این وب سایتها در نتایج گوگل نشان داده نخواهند شد و طبیعتاً فروشی هم نخواهند داشت.
داشتن یک محتوای باکیفیت و سئو شده و همچنین کنترل سرعت سایت و موارد دیگری که در این مقاله از آریو وب نیز عنوان شد، میتواند به ایندکس شدن صفحات سایت شما کمک کند. امیدواریم این مقاله برای شما کاربردی و مفید بوده باشد. شما میتوانید برای اطمینان بیشتر و کسب اطلاعات دقیقتر با سئوکارهای حرفهای و باتجربه در این زمینه مشورت کنید.
برای مشاوره رایگان کلیک نمایید
Print
رتبه بندی این مطلب:
0رأی موافق
0رأی مخالف