URL چیست؟ قوانین نوشته آدرس URL برای سئو

URL چیست و چه کاربردی دارد؟ URL از چه بخش‌هایی تشکیل شده است؟ چگونه URL بسازیم؟ این‌ها سؤالاتی است که معمولاً برای افرادی که قصد ورود به دنیای تجارت الکترونیک را دارند پیش می‌آید. شما برای طراحی سایت فروشگاهی نیاز به  آدرس دارید، به نوار بالای مرورگر این صفحه دقت کنید، آدرسی از موقعیت این صفحه با اجزای مشخص در آن وجود دارد. این همان آدرس سایت یا URL صفحه‌ای است که در آن قرار دارید. حتماً برای ساخت سایت فروشگاهی به این فکر کرده‌اید که چگونه باید URL بسازید و از آن استفاده کنید. در ادامه این مقاله درباره URL چیست، ساختار و اهمیت آن بیشتر توضیح خواهیم داد. 

URL مخفف چیست و توسط چه کسی ابداع شده است؟

کلمه اختصاری URL مخفف عبارت Uniform Resource Locator است که در سال 1994 توسط برنرزلی (مخترع شبکه جهانی وب) پیشنهاد و طراحی شد. URL درواقع آدرس مکان و موضع یک وب‌سایت یا فایل بر روی اینترنت است. این آدرس به یک منبع خاص اشاره دارد، این منبع می‌تواند یک صفحه HTML، سند  CSS  یا یک تصویر باشد.

ساختار URL

URL ها از قسمت‌های مختلفی تشکیل می‌شوند که بخشی از آن‌ها اجباری و بخشی هم اختیاری است. هر یک از این بخش‌ها معنای خاصی دارند، در ادامه درباره قسمت‌های مختلف آناتومی URL بیشتر صحبت خواهیم کرد.

Scheme

Scheme بخش اول یک URL است. این بخش روش رسیدن به منابع را نشان می‌دهد. این طرح پروتکلی روشی برای انتقال و تبادل داده‌ها در یک شبکه اینترنتی است. سایت‌ها معمولاً پروتکل‌های مختلفی دارند؛ http، https، ftp، file، mailto و telnet که http مهم‌ترین آن‌ها است. http درواقع زبانی است که برای درخواست یک صفحه از سرور، با به‌کار بردن کدهای html استفاده می‌شود.

Damainname

دامنه از بخش‌های مهم سایت محسوب می‌شود. نام دامنه برای شناسایی محل هاست استفاده می‌شود که همان آدرس IP است. دامنه نشان دهنده مقصد کلی کاربر است و نامی است که هر وب‌سایتی از طریق آن قابل دسترسی خواهد بود که توسط سیستم DNS (Domain Name System ) روی آدرس IP قرار می‌گیرد.

دامنه از دو بخش نام و پسوند تشکیل می‌شود. نام دامنه همان نام سایت و پسوند آن نوع سایت را نشان می‌دهد؛ مثلاً پسوند ir نشان دهنده این است که سایت متعلق به کشور ایران است و یا پسوند com یعنی آن سایت، سایت تجاری یا بازرگانی است. برای نوشتن نام دامنه استفاده از سایر زبان‌ها به جز زبان لاتین نیز مجاز است؛ مانند زبان فارسی.

port

پورت درگاهی است ورودی یا خروجی برای دسترسی به منابع روی سرور که معمولاً از آدرس اینترنتی حذف می‌شود و قابل مشاهده نیست. در حالت پیش‌فرض شماره پورت برای http، 80 و برای https، 443 است.

poth

poth درواقع مسیر فایل را بر روی سرور مشخص می‌کند. این بخش معمولاً بین دو اسلش (/) قرار می‌گیرد. اگر قسمتی از این مسیر مشخص نباشد بین دو اسلش چیزی نوشته نمی‌شود و به صورت (//) نشان داده خواهد شد. برای اینکه بخواهید دقیقاً به فایل یا صفحه مشخصی بروید باید حتما مسیر مشخص شده آن فایل را طی کنید.

Filename

قسمتی که مشخصاً فایل موجود در صفحه باز شده را نشان می‌دهد و با کاراکتر (-) از بخش‌های دیگر جدا می‌شود.

query

این بخش اختیاری بوده و علامت جداکننده آن (؟) است این قسمت درواقع بخشی از کدنویسی html که برنامه‌نویس سایت قسمتی از آن را در URL به منظور مدیریت یک سری از درخواست‌ها قرار می‌دهد. در بخش query قسمت‌های ویژه‌ای نیز وجود دارد که هر یک از این پارامترها به وسیله کاراکتر (&) از یکدیگر جدا می‌شوند. کاراکتر (%) هم به معنای اسپیس در query تعریف شده است.

Fragment

Fragment همان anchor است که در URL یک قسمت اختیاری بوده و به‌وسیله علامت جداکننده (#) از دیگر قسمت‌ها جدا می‌شود. این قسمت به یک بخش داخلی از سایت اشاره دارد که توسط برنامه‌نویس در آدرس سایت قرار می‌گیرد.

اهمیت وجود WWW در آدرس سایت 

در گذشته قرار دادن www در تمامی آدرس‌ها الزامی بوده و بدون تایپ w ها ورود به صفحه مورد نظر امکان‌پذیر نبود اما در سال‌های اخیر این امکان فراهم شده که بدون نوشتن w ها بتوان صفحه مورد نظر را پیدا کرد. گوگل و سایر مرورگرها به خاطر کوتاه کردن آدرس وب‌سایت‌ها این بخش را در URL مخفی می‌کنند.

اهمیت URL

تنها روشی که یک کاربر می‌تواند به منابع یک سایت دسترسی پیدا کند، URL است. هر پارامتری که در URL وجود دارد به منزله لنگرهایی است که به کاربران اجازه می‌دهد به صفحه مورد نظر جهش کنند. توجه به ایجاد یک URL خوب می‌تواند به دیده شدن بهتر آن سایت کمک کند.

تحلیل URLها توسط موتورهای جستجو به پارامترهای متعددی بستگی دارد؛ به‌عنوان مثال بهتر است URLها طولانی نباشند و در نوشتن آن از کدهای نامفهوم و کاراکترهای کمتری استفاده شود. ارتباط موضوعی URLها با متن صفحه نیز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

ویژگی‌های URL مناسب برای سئو

یک URL مناسب و معتبر از نظر سئو باید ویژگی های زیادی داشته باشد که مهمترین آنها عبارتند از:

کوتاه باشد

کوتاه بودن URL مانع از گیج شدن گوگل و موتورهای جستجو می‌شود و نیز باعث کسب رتبه بهتر از سوی موتورهای جستجو شده و به گوگل کمک می‌کند تا راحت‌تر سایت شما را پیدا کند.

حاوی کلمات کلیدی باشد

آدرس‌هایی که دارای کلمه کلیدی مرتبط با محتوای سایت هستند در نتایج سئو بهتر دیده می‌شوند. URL هایی که حاوی کلمات کلیدی هدف هستند درواقع به کاربران کمک می‌کنند که بهتر و زودتر به صفحه مورد نظر خود برسند.

گنگ و نامفهوم نباشد

آدرس یک صفحه درواقع مقصد کاربرانی است که به دنبال موضوع آن صفحه می‌گردند و بنابراین استفاده از آدرس‌های گنگ و نامفهوم هم برای کاربران و هم برای موتورهای جستجو مفید نخواهد بود. همچنین URL های گنگ و نامفهوم کمتر در رسانه‌های اجتماعی و لینک‌های خارجی به اشتراک گذاشته می‌شود.

از حروف کوچک استفاده شود

بعضی از سرورها رفتار متفاوتی نسبت به حروف بزرگ در آدرس سایت‌ها نشان می‌دهند، در این صورت بهتر است در نوشتن URL از حروف کوچک استفاده شود.

از خط تیره (-) استفاده شود

استفاده از خط تیره در URL سبب می‌شود که ربات‌های موتورهای جستجو درک بهتری از آدرس سایت داشته باشند.

از پارامترهای غیرضروری خودداری شود

معمولا پارامترهایی که بعد از علامت سؤال می‌آیند باعث ایجاد محتوای تکراری برای آدرس سایت می‌شوند، این اتفاق معمولاً در سایت‌های فروشگاهی رخ می‌دهد؛ زیرا آدرس محصولات مختلف معمولاً در جزئیات اندکی با هم تفاوت دارند در این صورت گوگل این صفحه‌ها را به عنوان صفحات تکراری تلقی می‌کند. بهتر است صفحات جدید ایندکس شود تا راحت‌تر در نتایج موتورهای جستجو رتبه بگیرد.

از عنوان صفحه به‌عنوان URL استفاده نشود

استفاده از تایتل و عنوان متن صفحه سایت در URL باعث طولانی‌تر شدن آن می‌شود و نیز در مواقع آپدیت محتوا ممکن است محتوای سایت با آدرس آن تطابق نداشته باشد.

استفاده از TLD مناسب

به‌منظور جذب ترافیک بیشتر بهتر است از TLD های عمومی استفاده شود؛ مانند.com و اگر می‌خواهید کاربران خاصی را به سایت خود جذب کنید از TLD همان منطقه استفاده کنید؛ مثلاً برای ایران از.ir استفاده می‌شود.

تأثیر تغییر URL روی سایت

بنا به دلایلی ممکن است مجبور باشید URL سایتتان را تغییر دهید. در این فرایند اگر شما تمام مراحل را اصولی انجام دهید با این حال گوگل باید تمام آدرس‌های جدید سایت شما را کراول کند تا اعتبار محتوای سایت را تعیین شده و بر اساس ارزش محتوای آن به آن صفحه رتبه دهد. این کار مسلماً نیاز به زمان دارد و هرچه URL های بیشتری داشته باشید این زمان طولانی‌تر خواهد بود. بنابراین این تغییر تأثیر مثبتی برای سایت شما نخواهد داشت و ممکن است علاوه بر اینکه رتبه سایت کاهش پیدا کند منجر به حذف صفحه سایت از نتایج جستجو شود.

همچنین تغییر URL ها باعث می‌شود ربات‌های موتورهای جستجو را به اشتباه بیندازد و کاربران را به صفحات غیر مرتبط هدایت کند که این باعث صدمه زدن به ترافیک ورودی به سایت شما خواهد شد.

سخن پایانی درباره URL

URL ها به کاربران و موتورهای جستجو کمک می‌کند که درک بهتری از محتوای صفحه‌تان داشته باشند، استفاده از یک URL درست و مطابق با محتوای سایت همواره سیگنال‌های مثبتی برای موتورهای جستجوی گوگل می‌فرستد و شما را به هدفتان نزدیک‌تر می‌کند.

برای داشتن یک وب‌سایت ایده آل و عالی باید به پارامترهای متعددی توجه کرد. رعایت تمام این نکات نیاز به دانش قبلی، اطلاعات، تخصص و مطالعه دارد. نام دامنه همچنین بر سئوی سایت مؤثر است. هر چه نام دامنه کوتاه‌تر باشد و از عبارت‌های معنادار استفاده شود و نیز سرچ ساده‌تری برای کاربران داشته باشد سئوی مناسب‌تری خواهد داشت.

برای مشاوره و راهنمایی بیشتر برای URL سایت خود می‌توانید با گروه آریو وب  ارتباط برقرار کرده و به صورت رایگان با کارشناسان مجرب آن مشورت کنید.

برای مشاوره رایگان کلیک کنید

برای مشاوره رایگان کلیک نمایید