رپورتاژ آگهی چیست؟
شاید شنیده باشید که برخی از کسبوکارها در سایتهای مختلف رپورتاژ آگهی منتشر کردهاند؛ اما آیا اطلاعی درباره این نوع آگهی و تبلیغات دارید؟ رپورتاژ آگهی از روشهای قدیمی در تبلیغات و بازاریابی است و کسب و کارهای بسیاری از این روش برای تبلیغ محصول خود بهره میبرند. اما آیا میدانید رپورتاژ آگهی چیست؟ و چگونه به سئو و پیشبرد کسب و کار اینترنتیمان کمک میکند؟ در این مقاله سعی داریم بیشتر با این مبحث تجاری آشنا شویم.
آشنایی با رپورتاژ آگهی
رپورتاژ آگهی (Advertorial) یا آگهی خبری روشی است برای یک تبلیغ تجاری. این نوع تبلیغات معمولاً در قالبی ارائه میشود که شبیه به محتوای یک تحریریه است و تبلیغ کننده در ازای تهیه و انتشار آن آگهی هزینهای را به تولیدکنندگان آن پرداخت میکند. برخلاف تبلیغات سنتی، رپورتاژ آگهی یا آگهیهای خبری مانند محتوای یک سرمقاله به نظر میرسند و بهگونهای نوشته میشوند که اطلاعاتی در مورد یک محصول یا خدماتی ارائه میدهند و قصدشان صرفاً تبلیغات و فروش نخواهد بود.
ویژگیهای اصلی رپورتاژ آگهی
هیچ قالب استانداردی برای رپورتاژ آگهی وجود ندارد و ممکن است هر آگهی تبلیغاتی با دیگری متفاوت باشد و تبیلغ کننده و سفارش دهنده آن تبلیغ سلیقه متفاوت با تبلیغ کنندگان دیگر داشته باشند. اما به طور کلی ویژگیهای اکثر رپورتاژ آگهیها عبارت است از:
محتوای حمایت شده: همه آگهیهای خبری یا رپورتاژ آگهیها از نظر مالی توسط تبلیغ کننده آن حمایت میشوند و به هیچ وجه شبیه یک سرمقاله نشریه، مستقل نیستند.
ماهیت آگهی: تبلیغ کننده فقط اطلاعاتی را برای کمک به فروش محصولات و خدمات خود یا کسب آگاهی از یک برند خاص ارائه میدهد.
ماهیت آموزنده: اگرچه هدف اصلی رپورتاژ آگهی تبلیغ برای یک برند خاص به منظور فروش یا ارائه خدمات آن است؛ اما محتوای آن حاوی اطلاعات جالبی است که برای خواننده مفید خواهد بود.
عدم فروش مستقیم: بر خلاف تبلیغات سنتی این نوح تبلیغات به صورت مستقیم بعد از مطالعه آگهی توسط مخاطبان به صورت واضح به آنها نمیگوید که از فروشگاه ما خرید کنید یا با ما تماس بگیرید؛ بلکه فقط جنبه اطلاع رسانی دارد.
ظاهر مبدل: بیشتر آگهیهای خبری یا رپورتاژ آگهیها شبیه محتوای یک مقاله معمولی هستند به طوری که اغلب کاربران حتی متوجه نمیشوند که این یک تبلیغ برای یک برند خاص است.
رپورتاژ آگهی و سئو
رپورتاژ آگهی یکی از روشهای رایج برای بهینهسازی موتورهای جستجو (خدمات سئو) است؛ زیرا این آگهیها با دادن لینکهای متعدد به سایت مورد نظر در محتوای خود، در رتبه دهی سایت توسط گوگل نقش بسزایی را ایفا میکنند. از این جهت رپورتاژ آگهی از بهترین روشهای بازاریابی اینترنتی است.
انواع رپورتاژ آگهی
بر اساس آنچه که بازاریاب از تبلیغات خود میخواهد و بسته به نتیجه مورد نیاز از این نوع آگهی، انواع مختلفی از رپورتاژ آگهی انتخاب میشود:
رپورتاژ مقایسهای
یکی از رایجترین انواع رپورتاژ آگهی تبلیغات مقایسهای است که در آن تبلیغ کننده یا بازاریاب محصول یا خدمات خود را همراه با محصول یا خدمات رقیب خود منتشر میکند. این نوع تبلیغات برای مصرف کننده بسیار مفید خواهد بود؛ زیرا آنها با مقایسه دو یا چند محصول در کنار هم تصمیمگیری بهتری برای انتخاب خواهند داشت. این نوع از تبلیغات همچنین برای تازهواردان در عرصه تجارت الکترونیک که آگاهی کمی از برندهای مشابه با محصولات خود دارند، عالی است. بازاریابان از این نوع تبلیغ بیشتر برای ایجاد علاقه در مخاطب به محصولی با هزینه کمتر استفاده میکنند.
رپورتاژ تصویری
در تبلیغات تصویری تبلیغ کننده به وسیله تصاویر جذاب، محتوای تبلیغی خاصی را در مورد برند خود منتشر میکند؛ به عبارت دیگر در این نوع رپورتاژ با استفاده از ویژگیهای گرافیکی و بصری جذاب به همراه محتواهای ارزشمند، به تبلیغ محصولات و یا خدمات یک کسب و کار اینترنتی پرداخته میشود که باعث جلب توجه مخاطبان میشود. در این تبلیغات میتوان بهوسیله تصاویر جذاب و خاص، تأثیرات مثبت یک محصول بر افرادی که از آن استفاده میکنند را برجسته کرده و بدون مقایسه مستقیم آن با محصولات رقبا تبلیغ منحصربهفردی را ارائه داد.
رپورتاژ روزنامهنگاری (نوشتاری)
یکی دیگر از انواع رایج رپورتاژ آگهی تبلیغات روزنامهنگاری است. این نوع رپورتاژ شبیه به محتوای یک نشریه معمولی است که به صورت یک مقاله خبری با تیتر و متنی جذاب نوشته شده است و مانند یک سرمقاله به نظر میرسد. این تبلیغات معمولاً در روزنامهها و مجلات منتشر میشوند؛ زیرا فضای بیشتری برای ارائه مطالب دارند. ممکن است مستقیماً در مورد محصول صحبت نکنند اما هدف آنها در قالب یک متن جذاب و با کیفیت ذکر میشود.
رپورتاژ وکالتی
در این نوع آگهیها تبلیغ کننده در مورد موضوعی خاص محتوایی تولید میکند تا بتواند محصولش را به آن مرتبط سازد. اگرچه این نوع تبلیغات فراتر از فروش یک محصول است اما بهگونهای است که به کسب و کار خاصی که آنها میخواهند مربوط میشود تا خوانندگان این مطالب، به سمت آن محصولات تشویق شوند؛ به طور مثال بازاریاب ممکن است در مورد اینکه چگونه محصولاتش در یک هدف خیریه و یا در مسیر بهبود محیط زیست شرکت داشته بدون اشاره مستقیم به فروش محصول خود صحبت کند.
رپورتاژ راهنمای مصرف کننده
این نوع تبلیغات حاوی محتواهایی هستند که با هدف هدایت خواننده در مسیر درست استفاده از یک محصول، تولید میشوند؛ به عنوان مثال مقالهای در مورد چگونگی مراقبت از دوربین عکاسی میتواند به وبسایت برند مورد نظر لینک داده شود تا با مراجعه افراد به آن سایت به راحتی با آنها تماس بگیرند. هدف اصلی این تبلیغات این است که خواننده بدون اقدام به جستجو کردن برند خاصی با مطالعه این محتوا به سمت آن کالا یا برند هدایت شود.
اجزای رپورتاژ آگهی
رپورتاژ آگهی در چاپ درست مثل یک ستون سرمقاله معمولی به نظر میرسد. در نشریات دیجیتال نیز آنها را در بین مقالات معمولی خواهید یافت در جایی که تبلیغ کننده نمیخواهد محتوای آنها بیش از حد تبلیغاتی به نظر برسد؛ زیرا در این تبلیغات از سبکی مشابه با نوشتههای روزنامهنگاری استفاده میشود و اجزای مشابهی دارد که عبارت است از:
تیتر جذاب: تیتر و عنوان رپورتاژ خبری با همان سبک تیترهای روزنامهنگاری نوشته میشود. این تیترها معمولاً جذاباند و توجه را به سمت آنچه که مورد نظر نویسنده آگهی است، جلب میکنند.
مقدمه: این بخش با هدف جذب خواننده از طریق علاقهمند کردن او به موضوع نوشته میشود و معمولاً شامل یک پاراگراف کوتاه است و به طور خلاصه نشان میدهد که از متن مقاله چه انتظاری باید داشت.
بدنه: آگهیهای خبری بدنهای مانند مقالات معمولی دارند که معمولاً جزئیات بیشتری از یک آگهی دارند و میتوانند بسته به موضوع آگهی کوتاهتر و بلندتر باشند. بدنه یک آگهی عموماً توسط هدف آن تبلیغ هدایت میشود و خیلی از محتوای آن دور نمیشود.
نتیجهگیری: در این قسمت به طور مختصر جمعبندی آنچه که در بدنه گفته شده نوشته میشود.
ویژگیهای یک رپورتاژ آگهی مناسب
برای تهیه یک رپرتاژ آگهی مناسب رعایت برخی نکات کلیدی کمک میکند تا در کمترین زمان ممکن به نتایج مطلوبی دست یافته و با انتشار آن در سایتهای معتبر و پربازدید نتایج خوبی در رتبهبندی سایت به دست آورید.
برخی از اصولی که باید در نوشتن رپورتاژ آگهی رعایت کرد:
- محتوای متن یونیک و غیر کپی باشد؛
- اصول صحیح سئو رعایت شود؛
- محتوای متن سلیس و روان باشد؛
- عنوان و مقدمه جذابی برای آن انتخاب شود؛
- اطلاعات بهروز و مناسبی را در اختیار کاربران قرار دهد؛
- از کلمات کلیدی استفاده شود؛
- به سایتهای مورد نظر لینک شود؛
- از زیادهگویی در متن پرهیز شود.
سخن پایانی درباره رپورتاژ آگهی
رپورتاژ آگهی به دلیل قالب خاص خود بر روی مخاطبان و خوانندهها تأثیر زیادی دارد؛ زیرا مخاطبان بعد از مطالعه محتوای این آگهی این اطمینان را کسب میکنند که محصولات یا خدمات معرفی شده نیاز آنها را تا حد زیادی برطرف خواهد کرد. اما نکته مهمی که باید در تولید این آگهیها رعایت کرد این است که رپورتاژ آگهی حتماً باید به گونهای نوشته شود که خواننده ابداً احساس نکند این صرفاً یک تبلیغ است. شما میتوانید با طراحی و ساخت سایت فروشگاهی خود توسط تیم آریو وب از تبلیغات اینترنتی، رپورتاژ آگهیها و هرگونه تبلیغ اینترنتی در راستای هرچه بهتر دیده شدن سایت خود بهرهمند شوید.