مشاوره رایگان
مشاوره رایگان
پنل مشتریان
پورتال مشتریان

سایت دو زبانه و چند زبانه چیست؟ راهکارهای مهم برای مدیریت آن

ادمین آریو
سایت دو زبانه و چند زبانه چیست؟ راهکارهای مهم برای مدیریت آن 1

فهرست مطالب:

  1. اهمیت سایت دو زبانه و چند زبانه
  2. ویژگی‌ های سایت دو زبانه و چند زبانه
  3. طراحی سایت دو زبانه یا چند زبانه برای چه کسب و کاری مناسب است؟
  4. سئوی سایت دو زبانه و چند زبانه
  5. نکات مهم در مدیریت سایت های چند زبانه
  6. اصول اساسی طراحی سایت های دو زبانه
  7. رایج ترین اشتباهات در طراحی سایت چند زبانه
  8. تعرفه و قیمت طراحی سایت‌ دو زبانه و چند زبانه
  9. مراحل طراحی سایت دو زبانه یا چند زبانه
  10. سخن آخر درباره سایت دو زبانه و چند زبانه
  11. سوالات متداول در طراحی سایت دو زبانه یا چند زبانه

حتماً تاکنون در مورد سایت‌های دو زبانه یا چند زبانه چیزهایی شنیده‌اید یا مطالعه کرده‌اید. در دنیای امروزی و با روند افزایشی ثبت وب سایت‌های مختلف، سایت‌های دو زبانه و چند زبانه بسیاری نیز در بین این سایت‌ها به ثبت رسیده است. با گسترده شدن فضای دیجیتال مارکتینگ و رقابت کسب و کارها در حد جهانی، کسب و کارهای بسیاری برای حرفه خود نیاز به داشتن یک وب سایت دو یا چند زبانه را حس کرده‌اند و به طراحی چنین سایتی تمایل نشان داده‌اند.

سایت‌های دو زبانه یا چند زبانه سایت‌هایی هستند که در آن از دو یا چند زبان رایج در دنیا استفاده می‌شود. اگر به دنبال معرفی کسب و کار خود در بازارهای جهانی هستید این سایت‌ها می‌تواند برای شما مطلوب و مفید باشد. سایت‌های دو زبانه یا چند زبانه برای بسیاری از کسب و کارهای بزرگ اهمیت فراوانی دارد؛ زیرا صاحبان این کسب و کارها همواره در تلاش‌اند که تجارت خود را در سطح جهانی گسترش دهند. از این رو در میان انواع طراحی سایت فروشگاهی، تعداد سایت‌های دو زبانه و چند زبانه هر روز در حال افزایش است. برای همین، در این مقاله از آریووب، قصد داریم در مورد ماهیت این سایت‌ها، عملکرد و ضرورت آن‌ها بیشتر صحبت کنیم.

اهمیت سایت دو زبانه و چند زبانه

طراحی سایت دو زبانه و چند زبانه برای مشاغل و کسب و کارهای بسیاری کاربرد دارد. هر شغلی برای اینکه وارد بازار جهانی شود باید سایتی داشته باشد که محتوای آن به چند زبان زنده دنیا ترجمه شده باشد تا بتواند محصولات خود را به تمام دنیا بشناساند؛ مثلاً در طراحی سایت داورخانه، این سایت برای اینکه محصولات دارویی خود را به افراد جهان و شرکت‌های دارویی دیگر بشناساند باید بستری فراهم کند که شرکت‌های دیگر یا افراد مختلف در سرتاسر جهان آن سایت را به خوبی ببینند، بخوانند و بررسی کنند و به راحتی بتوانند خدمات مختلفی که آن شرکت ارائه می‌دهد را با سایر شرکت‌های دارویی مقایسه کنند. در واقع سایت‌های دو زبانه و چند زبانه علاوه بر اینکه کسب و کارهای مختلف را در سطح جهانی گسترش می‌دهند باعث کسب تجربه و پیشرفت آن کسب و کارها نیز می‌شوند.

اهمیت سایت دو زبانه و چند زبانه -آریووب

ویژگی‌ های سایت دو زبانه و چند زبانه

از آنجایی که طراحی سایت‌های دو زبانه و چند زبانه بسیار تخصصی است و نیاز به دانش و دقت بالا دارد، این کار توسط نیروهای متخصص و کارشناسان خبره انجام می‌شود. این موضوع برای یکپارچه شدن سایت در تمام قسمت‌های آن ضروری است. ایجاد فضای یکپارچه از آن جهت مهم است که باعث همگام‌سازی نوشته‌ها و یکدست شدن و هماهنگی بین تمامی زبان‌های موجود در سایت می‌شود. در غیر این صورت ممکن است سایتی ایجاد شود که زبان‌های آن از هم مجزا بوده و کار مدیریت آن را دشوار می‌سازد به گونه‌ای که انگار با دو سایت متفاوت روبرو هستیم.

معمولاً در سایت‌های دو زبانه و چند زبانه بخشی با عنوان تغییر زبان در صفحه سایت ایجاد می‌شود که با کلیک بر روی آن و انتخاب زبان مورد نظر، زبان صفحه سایت به طور کامل تغییر می‌کند. از ویژگی‌های دیگر این سایت‌ها، رعایت اصول سئو است که در سایت‌های دو زبانه و چند زبانه باعث افزایش رتبه سایت در موتورهای جستجو و بازدید عموم مردم در سطح بین‌المللی می‌شود.

طراحی سایت دو زبانه یا چند زبانه برای چه کسب و کاری مناسب است؟

طراحی سایت ‌های دو زبانه و چند زبانه معمولاً برای مشاغل صنعتی، پزشکی، شرکتی، فروشگاهی، سازمانی، گردشگری، خبری و... کاربرد دارد. ازطرفی هم، افرادی که می خواهند کسب و کار خودشان را در سطح بین المللی گسترش دهند، بهتر است برای انتقال معنا و مفاهیم محتوای سایت های خود به افراد با هر زبان و گویشی، به فکر طراحی سایت دو زبانه یا چند زبانه باشند.

اما به طور کلی، طراحی سایت دوزبانه برای کاربرد های زیر می تواند موثر و درآمد زا باشد:

  • توسعه و رشد کسب و کار به صورت آنلاین به خارج از کشور و علی الخصوص کشور های همسایه
  • صاحبان کسب و کارهایی که قصد مهاجرت به یک کشور خاصی را دارند.
  • کسب و کارهای فعال در نمایشگاه های بین المللی با مشتریان خارجی

این در حالی است که قیمت طراحی سایت دو زبانه و یا چند زبانه می تواند برای هر دسته از این افراد متفاوت باشد.

سئوی سایت دو زبانه و چند زبانه

رعایت اصول سئو از نکات مهمی است که در سایت‌های دو زبانه و چند زبانه باعث بهینه‌سازی موتورهای جستجو می‌شود. قطعاً برای افزایش بازده سایت، طراحی سایت به تنهایی کافی نیست و باید شرایطی در سایت اعمال شود تا بازدهی آن را افزایش دهد. توجه به برخی از نکات در سایت‌های دو زبانه و چند زبانه الزامی است زیرا رعایت نکردن آن منجر به کاهش بازدید کاربران و دریافت امتیاز منفی از سوی موتورهای جستجو می‌شود. مثلاً در زبان‌های مختلف گاهی اصطلاحاتی وجود دارد که با هم مشترک‌اند و تکرار آن‌ها به مرور زمان ممکن است برای موتورهای جستجو و گوگل سردرگمی ایجاد کند، در نتیجه منجر به کاهش رتبه سایت می‌شود.

اما مهمترین اصول در سئو سایت چند زبانه به موارد زیر مربوط می شود که در هنگام طراحی سایت دوزبانه یا چند زبانه حتما باید به آنها توجه کنید:

  • سئو محلی یا Local SEO سئو بر اساس موقعیت جغرافیایی
  • سئو چند زبانه (این نوع سئو در مقابل سئو تک زبانه قرار دارد)

این در حالی است که پیاده سازی درست و اصولی تکنیک های سئو در سایت چند زبانه می تواند مزایای زیادی داشته باشد که مهمترین آنها عبارتند از:

  • برندینگ شدن کسب و کار به صورت جهانی
  • افزایش میزان ترافیک در بین موتورهای جستجوی گوگل
  • افزایش ROI نرخ بازگشت سرمایه
  • برتری نسبت به رقباء و کسب امتیاز بهتر نسبت به آنها

سئوی سایت دو زبانه و چند زبانه -آریووب

نکات مهم در مدیریت سایت های چند زبانه

یکی از مهمترین مراحل در طراحی سایت دوزبانه یا چند زبانه، نحوه مدیریت آنها است. چرا که مدیریت سایت چند زبانه ممکن است نسبت به سایر سایت ها کمی سخت تر و حتی زمان برتر باشد. اما با این حال، با رعایت برخی نکات می توانید سایت چند زبانه خود را به راحتی مدیریت کنید، از جمله:

  • از url مشخص و خاص برای هر زبان در سایت چند زبانه خود استفاده کنید.
  • از طریق سرچ کنسول، نسخه های مختلف زبان را برای گوگل تعریف کنید.
  • بر روی سایت دو زبانه یا چند زبانه، امکان تغییر زبان را به کاربران بدهید.
  • تولید محتواها را متناسب با هر زبانی که می خواهید در سایت تعریف کنید، انجام دهید.
  • امکان انعطاف پذیری و جا به جایی راحت بین زبان های مختلف بر روی سایت چند زبانه باید وجود داشته باشد.

بدون شک، نکات بسیار بیشتری در مورد طراحی سایت دو زبانه یا چند زبانه وجود دارند که با رعایت آنها می توانید تجربه کاربری بر روی سایت خود را افزایش دهید تا کاربران زیادی جذب سایت چند زبانه شما شوند. برای یادگیری راهکارهای موثرتر و هدفمند، بهتر است از شرکت های طراحی سایت باتجربه در زمینه ساخت و راه اندازی سایت چند زبانه مانند آریو وب، راهنمایی بگیرید.

اصول اساسی طراحی سایت های دو زبانه

طراحی سایت دو زبانه یا چند زبانه با توجه به برخی از اصول و قوانین می تواند تاثیر بهتری در میزان کارایی و افزایش درآمد یک کسب و کار داشته باشد. برخی از مهمترین این اصول عبارتند از:

توجه به SubDomain

در طراحی سایت دو زبانه و چند زبانه استفاده از SubDomain روشی مناسب برای طراحی این نوع سایت‌ها است. یکی از رایج ترین روش برای طراحی سایت چند زبانه، کاربرد SubDomain است که با استفاده از آن می‌توان برای زبان‌های مختلف، سایت‌های جداگانه طراحی کرد. با این روش، می‌توان برای هر زبان، یک قالب جداگانه و نیز یک قالب یکسان برای تمامی زبان‌ها ایجاد کرد.

متا تگ ها

استفاده از متا تگ‌ها و نشان دادن صفحات مختلف یک سایت که به زبان‌های مختلف نوشته شده در رتبه‌بندی سایت و بهینه‌سازی موتورهای جستجو تأثیرگذار است. همچنین با لینک کردن زبان‌های مختلف در سایت به یکدیگر علاوه بر راحتی کار برای بازدیدکنندگان سایت و دسترسی سریع کاربران به تمام زبان‌های آن سایت، افزایش رتبه سایت را هم به دنبال دارد.

ترجمه اصولی مطابق با دستورالعمل چند زبانه بودن

رعایت کلیه نکات مربوط به نحوه تولید محتوا در طراحی سایت دو زبانه یا چند زبانه می تواند تاثیر بهتری در جذب مشتریان داشته باشد. چون مخاطبان سایت های چند زبانه، دوست دارند محتوای یک سایت چند زبانه را بدون هیچ گونه غلط املایی و با مفهوم کامل بررسی و مطالعه کنند. برای همین در هنگام طراحی سایت دوزبانه، بهتر است به دنبال یک تیم حرفه ای برای تولید محتوا (متنی، تصویری، سوشال مدیا) باشید.

رایج ترین اشتباهات در طراحی سایت چند زبانه

دقت داشته باشید که هنگام طراحی سایت چند زبانه، از ترکیب زبان‌های مختلف در یک صفحه از سایت خودداری کنید. زیرا موتورهای جستجو در شناسایی صفحات سایت با مشکل مواجه می‌شوند و همچنین باعث درهم‌ریختگی سایت و نیز سردرگمی کاربران سایت می‌شود. استفاده از قسمتی از یک منو برای تغییر زبان و هدایت کاربران به زبان‌های انتخابی از سوی آن‌ها، روشی مناسب برای تغییر زبان در سایت است.

علاوه بر آن، برخی از مهمترین و رایجترین اشتباهات در طراحی سایت چند زبانه عبارتند از:

  • استفاده نادرست یا فراموش کردن تگ آلترناتیو Hreflang
  • کاربرد غلط از تگ کنونیکال در طراحی سایت چند زبانه
  • استفاده از افزونه های وردپرسی مبتنی بر IP کاربر در سایت دو زبانه
  • تعریف آدرس انگلیسی برای صفحات سایر زبان ها
  • عدم توجه به نیاز مخاطب و هدف گذاری مطلق برای کسب رتبه گوگل
  • دریافت بک لینک از کشور و زبان هدف
  • استفاده از تولید محتواهای غیریونیک و ترجمه شده از گوگل ترنسلیت یا هوش مصنوعی

تعرفه و قیمت طراحی سایت‌ دو زبانه و چند زبانه

به طور کلی، تعرفه و قیمت طراحی سایت فروشگاهی دو زبانه و چند زبانه به عوامل زیادی بستگی دارد. هزینه طراحی و راه‌اندازی سایت‌های دو زبانه و چند زبانه با توجه به انواع شیوه‌های طراحی و زبان‌های متفاوت برنامه‌نویسی، هزینه‌های متفاوتی وجود دارد.

یکی از پارامترهای مهم و تأثیرگذار در قیمت طراحی سایت چند زبانه، نوع زبان انتخابی برای سایت است. همچنین جهت و راستای نوشتاری زبان مورد نظر برای اعمال آن در سایت بسیار مهم است؛ مثلاً اضافه کردن زبان عربی به فارسی شاید کار سختی نباشد؛ زیرا جهت و راستای یکسانی دارند اما برعکس آن، اضافه کردن زبان انگلیسی یا آلمانی به زبان فارسی به جهت اینکه در یک راستا و جهت نیستند به دقت بیشتر و نیز هزینه بیشتری نیاز دارد.

سایر عوامل موثر بر قیمت طراحی سایت چند زبانه، عبارتند از:

  • تعداد زبان های انتخابی برای طراحی سایت چند زبانه
  • روش چند زبانه کردن سایت
  • نحوه تولید و مدیریت محتوا برای سایت چند زبانه
  • نوع فروشگاهی و یا خدماتی بودن سایت چند زبانه

اما با این حال، راهکارها و ترفندهای زیادی برای کاهش قیمت و هزینه طراحی سایت دو زبانه یا چند زبانه وجود دارند.

مراحل طراحی سایت دو زبانه یا چند زبانه

طراحی انواع متختلفی از سایت ها، مراحل و شرایط خاص خودش را دارد که طراحی سایت چند زبانه هم ازاین قاعده مستثنی نیست. اما مراحل طراحی سایت فروشگاهی دوزبانه برای همه سایت ها یکسان نیست و بسته به نوع کسب و کار ممکن است تا حدودی با هم متفاوت باشند، ضمن اینکه این مراحل می تواند در قیمت طراحی سایت دو زبانه یا چند زبانه موثر باشند. برخی از مهمترین مراحل طراحی سایت دو زبانه یا چند زبانه، عبارتند:

  • بررسی بازار هدف و نیازهای موثر در طراحی سایت چند زبانه
  • انتخاب دامنه برای وب سایت دو زبانه یا چند زبانه
  • ارزیابی هزینه طراحی سایت دو زبانه و چند زبانه
  • انتخاب سیستم مدیریت محتوای مناسب
  • طراحی وبسایت چند زبانه
  • قرار دادن منوی انتخاب زبان در سایت
  • بهینه سازی سرعت سایت دو زبانه یا چند زبانه
  • بررسی تایپوگرافی و انتخاب فونت مناسب

سخن آخر درباره سایت دو زبانه و چند زبانه

سایت‌های دو زبانه و چند زبانه برای کسب و کارها و شرکت‌هایی مهم و ضروری است که مشتریان آن‌ها افراد ایرانی و غیر ایرانی باشند. مسلماً این سایت‌ها برای کسب و کارهایی که مخاطبان آن‌ها فقط افراد داخل یک کشور هستند ضرورت چندانی نخواهد داشت. این سایت‌ها صرفاً برای برقراری ارتباط درست و هدفمند با مخاطبان خارج از کشور طراحی و راه‌اندازی می‌شود. به طور کلی زبان دوم سایت‌های دو زبانه و چند زبانه را زبان انگلیسی در نظر می‌گیرند؛ زیرا این زبان، یک زبان بین‌المللی است و در سرتاسر جهان شناخته شده است. بسیاری از سایت‌های دو زبانه پس از زبان اول که زبان کشور خودشان است از زبان انگلیسی برای زبان دوم سایت خود استفاده می‌کنند و با این کار خیال خود را راحت می‌کنند؛ چراکه با این زبان می‌توانند محصولات خود را به تمام کشورهای جهان بشناسانند. برای سفارش طراحی سایت‌های دو زبانه یا چند زبانه می‌توانید از متخصصان و کارشناسان با تجربه در این زمینه کمک بگیرید.

نکته بسیار مهم در سایت‌های دو زبانه و چند زبانه این است که باید ترجمه درستی از متن‌ها ارائه شود به گونه‌ای که هنگام خواندن آن توسط مخاطبان نکات گرامری، ویرایشی و دستوری آن رعایت شده و به گونه‌ای باشد که مخاطب احساس کند در حال خواندن صفحه‌ای از سایت داخلی کشور خودش است. در این مقاله سعی کرده‌ایم شما را با مفهوم سایت‌های دو زبانه یا چند زبانه آشنا کنیم و ویژگی‌ها و کاربرد این سایت‌ها را برایتان بازگو کنیم. امیدواریم مطالعه این مطلب برایتان مفید و کاربردی باشد. برای طراحی سایت‌های دو زبانه یا چند زبانه می‌توانید با متخصصان و کارشناسان این حوزه در شرکت‌های طراحی سایت و نرم‌افزارهای هوشمند آریو وب تماس بگیرید.

سوالات متداول در طراحی سایت دو زبانه یا چند زبانه


چه زبان هایی در طراحی سایت دو زبانه یا چند زبانه، اهمیت بیشتری دارند؟

یکی از مهمترین زبان های در طراحی سایت چند زبانه، انگلیسی است. چون 60 درصد از وب سایت های دنیا انگلیسی هستند. بعد از آن، می توان به طراحی سایت چند زبانه روسی، اسپانیایی، ترکی، آلمانی و فرانسوی نیز به عنوان زبان سوم اشاره کرد.اما انتخاب نوع زبان به بازار هدف کسب و کار هم بستگی دارد. برای همین کشور های عربی حوزه خلیج فارس، روسیه و ترکیه، کشور های مقصد اغلب وبسایت های چند زبانه در ایران هستند.

تفاوت طراحی سایت دو زبانه و چند زبانه چیست؟

فرق اصلی بین طراحی سایت دو زبانه و چند زبانه بیشتر به مدیریت محتوا و نحوه ارتباط با کاربران مرتبط می شود. چون یک سایت دو زبانه فقط دو زبان را پشتیبانی می‌کند. این ممکن است دو زبان رسمی کشور یا منطقه باشند. از طرفی هم، طراحی دو زبانه معمولاً برای پروژه‌های کوچکتری مناسب است که تنها نیاز به پشتیبانی از دو زبان دارند. اما یک سایت چند زبانه به تعداد زبان‌های بیشتری پشتیبانی می‌کند.

مهمترین نکات در طراحی رابط کاربری (UI) برای سایت دو زبانه و چند زبانه کدامند؟

برای طراحی رابط کاربری سایت چند زبانه بهتر است یک منوی زبان در قسمت بالای یا پایین صفحه قرار بگیرد و به کاربران امکان انتخاب زبان مورد نظر را می‌دهد. همچنین، اگر محتوای سایت به چندین زبان ترجمه شده است، از یک ابزار ترجمه متن یا دکمه‌های ترجمه برای تبدیل فوری محتوا به زبان‌های مختلف استفاده کنید. برای جدا سازی محتواهای مختلف به زبان‌های مختلف از رنگ‌ها و کنتراست‌های متفاوت استفاده کنید. این امر کمک می‌کند تا مخاطبین به راحتی تفاوت زبان‌ها را تشخیص دهند.

برای مشاوره رایگان کلیک نمایید

Print
رتبه بندی این مطلب:
5/0
0رأی موافق 0رأی مخالف

نظر

صادق توحیدی · 1401/11/24 09:45:47 ق.ظ

با سلام.

آیا سایت چند زبانه در سئو سایت تاثیر دارد؟

شما در پاسخ به

نظر شما اضافه شد، اما ابتدا باید تایید شود.

لطفا نام خود را وارد کنید
لطفا آدرس ایمیل خود را وارد کنید لطفا آدرس ایمیل معتبر وارد کنید
لطفا یک نظری بنویسید
افزودن نظر

.کلیه حقوق و امتیازات این وبسایت متعلق به شرکت نرم افزار هوشمند آریو میباشد و استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع بلامانع است

  • بازگشت به بالا