ووکامرس چیست؟

ووکامرس (woocommerce) افزونه‌ای است که از سوی سیستم مدیریت محتوای وردپرس ارائه می‌شود و به کمک آن می‌توان برای هر فعالیتی در هر حوزه‌ای یک فروشگاه اینترنتی ایجاد کرد. ووکامرس یک افزونه رایگان است که به ایجاد و مدیریت یک فروشگاه آنلاین به روشی ساده کمک می‌کند. این پلتفرم طیف وسیعی از ویژگی‌ها مانند حمل و نقل، پرداخت‌های امن، موجودی کالا، و مدیریت مالیات و... را ارائه می‌دهد. همان طور که گفتیم ووکامرس توسط سیستم مدیریت محتوای وردپرس پشتیبانی می‌شود؛ بنابراین بهترین افزونه برای طراحی و ساخت سایت فروشگاهی است که از وردپرس استفاده می‌کنند. سایت‌های داینامیک و پویایی که از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کنند با این افزونه به‌راحتی می‌توانند یک فروشگاه اینترنتی بزرگ یا کوچک راه‌اندازی کنند.

افزایش کسب و کارهای مختلف در دنیای الکترونیک سبب شده تا افراد بسیاری در حوزه‌های کاری متفاوت ترغیب شوند و فروشگاه اینترنتی خود را برای کسب و کار خویش راه بیندازند و از قافله این رقابت بزرگ و چشمگیر عقب نمانند. ووکامرس از جمله فروشگاه سازهای اینترنتی است که در سیستم مدیریت محتوای وردپرس جای می‌گیرد و بسیاری از افراد برای راه‌اندازی فروشگاه آنلاین خود به سراغ این پلتفرم می‌روند. همان طور که می‌دانید اولین گام برای راه‌اندازی و داشتن یک فروشگاه اینترنتی انتخاب یک پلتفرم فروشگاه ساز مناسب برای آن است؛ فروشگاهی که بتواند تمام نیازهای شما و مشتریان فروشگاهتان را برآورده سازد. از این رو قصد داریم در این مقاله درباره یکی از انواع فروشگاه سازهای موجود در دنیای الکترونیک که همان ووکامرس است صحبت کنیم و به بررسی مزایا و معایب این پلتفرم بپردازیم.

امکانات فروشگاه ووکامرس

سایت‌هایی که از پلتفرم فروشگاهی ووکامرس استفاده می‌کنند دارای امکانات متعددی هستند. امکاناتی مانند بارگذاری تعداد نامحدود محصول، اتصال به درگاه پرداخت، امکان درج ویژگی محصول، امکان درج مشخصات محصول، مدیریت انبار، ثبت نام آنلاین، تعیین تعداد سفارش کالا، تخفیف گروهی، امکان وصل شدن به سیستم پست، امکان مرجوع کردن کالا، اعمال تخفیف برای کالاها، اعمال تخفیف گروهی، امکان ایجاد فاکتور برای فروش، امکان چندزبانه بودن، امکان ثبت نظرات مشتریان، افزودن خبرنامه، امکان درج مقاله و...

مزایای استفاده از ووکامرس

استفاده از پلتفرم فروشگاه ساز ووکامرس برای سایت‌هایی که از وردپرس استفاده می‌کنند مزایای متعددی دارد. از جمله این مزایا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ووکامرس مناسب برای سایت‌های وردپرسی است.
  • قابلیت شخصی‌سازی دارد یعنی می‌توان مطابق با نیاز کارفرما تغییراتی را در آن ایجاد کرد.
  • به صورت منظم آپدیت می‌شود.
  • امکان ارائه گزارش فروش برای فروشگاه‌ها را دارد.
  • ریسپانسیو یا واکنشگراست یعنی در دستگاه‌های مختلف غیر از کامپیوتر و لپ‌تاپ هم قابل اجرا است.
  • امکان درج تصاویر برای کالاها در آن وجود دارد.
  • جزئیات کامل خرید را می‌توان در آن مشاهده کرد.
  • امکان درج تعداد زیادی محصول را در خود دارد.
  • افزونه‌ها و قالب‌های متنوعی را در دسترس دارد که با استفاده از آن‌ها ویژگی‌های جدیدی را می‌توان به سایت اضافه کرد.
  • امکان دانلود محصولات دیجیتال برای مشتریان در آن وجود دارد.
  • امکان مدیریت موجودی انبار در این پلتفرم وجود دارد.
  • امکان ایجاد برچسب برای محصولات و افزودن دسته‌ها در این افزونه وجود دارد.
  • توانایی در فیلتر کردن محصولات که این ویژگی برای فروشگاه‌های آنلاین یک امتیاز محسوب می‌شود.
  • دارای نصب بسیار ساده و رایگان برای راه‌اندازی فروشگاه اینترنتی به گونه‌ای که هر فردی می‌تواند این کار را به آسانی انجام دهد.
  • امکان نظارت بر عملکرد فروشگاه.
  • اعمال تغییر در طراحی آن به دلیل متن باز بودن این پلتفرم.

معایب استفاده از ووکامرس

پلتفرم فروشگاه ساز ووکامرس در کنار ویژگی‌ها و مزایایی که دارد معایبی را هم برای فروشگاه‌های اینترنتی به وجود می‌آورد که کار را برای صاحبان کسب و کارها کمی سخت می‌کند. معایبی مانند:

  • پرداخت هزینه‌های بالا برای ارتقاء فروشگاه و استفاده از افزونه‌های جانبی برای داشتن یک فروشگاه دلخواه با امکانات ویژه که بعضاً این افزونه‌ها به درستی عمل نمی‌کنند.
  • سرعت پایین این فروشگاه‌ها به دلیل استفاده از افزونه‌های جانبی که این موضوع برای هر فروشگاهی یک معضل بزرگ محسوب می‌شود.
  • نداشتن یک پشتیبان همیشگی و متخصص برای رفع مشکلات احتمالی در حین کار با این فروشگاه‌ها.
  • نداشتن امنیت کافی به دلیل باز بودن دسترسی به کدهای امنیتی این پلتفرم و قرار گرفتن در معرض حمله هکرها.
  • ناهم‌خوانی با برخی از معیارهای سئو که منجر به کاهش رتبه سایت در نتایج جستجو خواهد شد.
  • به‌روزرسانی‌های مکرر و پشت سر هم باعث اختلال در کارهای فروشندگان این پلتفرم فروشگاهی می‌شود.

پلتفرم فروشگاه ساز ووکامرس یا ناپ‌کامرس؟

پلتفرم ناپ‌کامرس قالب‌های از پیش تعیین‌شدهٔ زیادی ندارد؛ اما همین تعداد از نظر ظاهر و بهینه‌سازی، کیفیت و قابلیت سفارشی‌سازی بالایی دارد که می‌توان مطابق با سلیقهٔ مشتری چینش شود.

قالب‌های ناپ‌کامرس از لحاظ سئو بسیار بهینه است و تداخلی بین قالب‌ها و پلاگین‌های آن وجود ندارد.

ووکامرس قالب‌های از پیش تعیین‌شدهٔ زیادی دارد که اگرچه بیشتر سلایق را پوشش می‌دهد؛ اما امکان عدم کارکرد دو پلاگین همزمان در ووردپرس زیاد است.

تمامی افزونه‌ها در ناپ‌کامرس با استفاده از آخرین فناوری NET.core ایجاد شده است که همین امر باعث افزایش امنیت فروشگاه‌های ایجاد شده می‌شود. اما در ووکامرس نمی‌توان چنین بحثی را مطرح کرد.

هر چه تعداد افزونه‌های استفاده شده در یک فروشگاه اینترنتی افزایش یابد، سرعت فروشگاه کاهش خواهد یافت. فروشگاه‌های اینترنتی ایجاد شده توسط فروشگاه ساز ووکامرس دارای قابلیت‌ها و ابزارهای کمتری به نسبت فروشگاه‌های اینترنتی ایجاد شده توسط فروشگاه ساز ناپ‌کامرس هستند که همین امر باعث می‌شود صاحبان فروشگاه نیاز به نصب تعداد بیشتری افزونه بر روی فروشگاه‌های خود داشته باشند. نصب افزونهٔ بیشتر نیز به معنی افزایش هزینه نیز است.

ناپ‌کامرس برای تمامی تجارت‌ها مناسب است و در بین برنامه‌نویسان به علت قابلیت‌هایی که دارد بسیار محبوب می‌باشد. ممکن است در ابتدای کار کردن با آن احساس شود که سخت است اما با اضافه شدن محصولات، مشتریان و بازدید بیشتر، شاهد سرعت بالای سایت خواهیم بود.

اگر کار اصلی فروشگاه اینترنتی انتشار و وبلاگ‌نویسی و مدیریت محتواست احتمالاً استفاده از ووکامرس می‌تواند گزینه مناسبی باشد.

ووکامرس در مواردی کم و کاستی‌های زیادی دارد و قابلیت رقابت با ناپ‌کامرس را ندارد و برای کسب و کارهای کوچک مناسب است؛ اما امکاناتی مانند کنترل موجودی محصولات، مدیریت مشتریان، پیگیری و مدیریت سفارشات و فرایندها، گزارشات خوب و ... را با امکانات تقریباً ساده در اختیار ما قرار می‌دهد.

با نکاتی که در بالا ذکر کردیم، می‌توان گفت که ناپ کامرس سیستمی پیچیده و قدرتمند است که برای تجارت‌های متوسط تا بزرگ مناسب است. به علت توانایی‌های بالایی که دارد، پلتفرمی محبوب به ویژه برای برنامه‌نویسان است. ممکن است کمی در ابتدا سخت به نظر برسد اما این اطمینان را به کاربر می‌دهد که با افزوده شدن تعداد محصولات، مشتریان و بازدید، همچنان شاهد نهایت سرعت و کیفیت آن خواهد بود و با یک‌بار راه‌اندازی، مطمئن می‌شود که در میانهٔ راه مجبور به عوض کردن پلتفرم نخواهد شد و مشکلی نخواهد داشت. در کسب‌وکارهای کوچک اگر قصد توسعهٔ آن وجود نداشته باشد، ووکامرس گزینهٔ خوبی است.

جمع‌بندی درباره ووکامرس 

داشتن یک فروشگاه اینترنتی ایده آل نیاز و خواسته تمام صاحبان کسب و کارهاست. از آنجایی که هر کسب و کاری به مرور زمان دستخوش تغییراتی متناسب با نیاز کارفرما و مشتریان می‌شود؛ لذا صاحبان این کسب و کارها از فروشگاه اینترنتی خود این انتظار را دارند که بتواند هر تغییری را در فروشگاه خود به منظور ارائه بهتر محصولات خود و رقابت با سایر فروشگاه‌های آنلاین ایجاد کند. در این مقاله سعی کرده‌ایم شما را با پلتفرم فروشگاه ساز ووکامرس که تحت سیستم مدیریت وردپرس ایجاد و پشتیبانی می‌شود بیشتر آشنا کنیم و مزایا و معایب آن را برایتان شرح دهیم. شما بسته به نوع فروشگاه و کسب و کار خود و همچنین نیاز و انتظارتان از فروشگاه اینترنتی خود می‌توانید پلتفرم فروشگاه ساز مناسب خود را انتخاب کرده و فعالیت فروشگاهی‌تان در بستر وب را آغاز نمایید. قبل از هر چیز بهتر است با مطالعه بیشتر و تحقیق و بررسی درباره پلتفرم‌های مختلف فروشگاه ساز نسبت به این موضوع دانش کافی را به دست بیاورید تا در نیمه‌های راه مجبور به توقف و تغییر فروشگاه اینترنتی خود نباشید. برای کسب دانش بیشتر در حوزه راه‌اندازی فروشگاه‌های اینترنتی می‌توانید با مشاوران و کارشناسان باتجربه شرکت آریو وب مشورت کرده و بهترین پلتفرم فروشگاه ساز را برای طراحی و راه‌اندازی کسب و کار آنلاین خود انتخاب کنید.

برای مشاوره رایگان کلیک نمایید