گرافیک وب
برای ورود به دنیای تجارت الکترونیک، داشتن یک وبسایت خوب و کارآمد برای هر کسب و کار یا حرفه و شغلی از نیازهای اساسی و مهم به شمار میرود. هر وبسایتی برای اینکه در فضای اینترنت و دنیای الکترونیک بهتر دیده شود و کاربران بیشتری را به سمت خود جذب کند نیاز به یک گرافیک فوقالعاده دارد. گرافیکی که از هر لحاظ وبسایت شما را به یک وبسایت منحصربهفرد تبدیل کند. از آنجایی که نقش گرافیک وبسایتها در طراحی سایت بسیار اهمیت دارد و اجرای درست آن به جذابیت و ارتقای رتبه سایت در موتورهای جستجو کمک میکند، در این مقاله سعی داریم شما را با گرافیک وب و کاربرد و ویژگیهای آن بیشتر آشنا کنیم. قبل از هر چیز شاید بخواهید بدانید که گرافیک وبسایت چیست.
آشنایی با گرافیک وب سایت
گرافیک وبسایت به نحوه چینش صفحات سایت، قالبها و آیتمهای بصری و رنگبندی آنها به وسیله نرمافزارهایی مثل فتوشاپ، کرول و... گفته میشود. توجه به گرافیک وبسایتها برای ایجاد ترافیک بیشتر کاربران به سمت سایت از نکات بسیار مهم و اساسی به شمار میرود. نادیده گرفتن این موضوع ممکن است مانع از ظاهر شدن سایت در نتایج اولیه موتورهای جستجو و افزایش بازدید سایت شود و در نهایت بازدهی سایت را کاهش دهد. علاوه بر نحوه چیدمان تصاویر در صفحات مختلف وبسایت مواردی مانند اندازه، رنگ و فونت قلم، طراحی و جای دادن بنرهای تبلیغاتی در سایتها و از همه مهمتر طراحی لوگوی مناسب برای شرکتها و هر کسبوکار دیگری نیز در حوزه گرافیک وبسایتها قرار میگیرد. در این راستا اگر تعامل و ارتباط خوبی بین طراح وب و گرافیک وب وجود داشته باشد میتوان به یک وبسایت ایده آل، مطلوب و پربازدید دست یافت. وبسایتی که علاوه بر طراحی کارآمد دارای جذابیت بصری چشمنواز نیز باشد. استقبال از چنین وبسایتی از سوی کاربران قطعاً موجب بازدهی بیشتر آن سایت و در نهایت رشد آن کسب و کار یا مجموعه خواهد شد.
اهمیت طراحی گرافیکی وب سایتها
وبسایتهای مختلف بسته به نوع کاربری و حوزه فعالیتشان دارای ویژگیهای منحصربهفردی هستند که آنها را از سایتهای دیگر در حوزه کاری خودشان متمایز میکند. قطعاً این تمایز و تفاوت چشمگیر و جذابیت و زیبایی ظاهری، تنها با توجه به یک گرافیک خوب برای آن سایت، میسر میشود. غفلت از این موضوع یعنی بیتوجهی به طراحی یک گرافیک جذاب و خلاقانه برای وبسایتها به طور حتم در جذب بیشتر کاربران اثر معکوس خواهد داشت. مسلماً کاربران یک سایت در بدو ورود به آن سایت، قضاوت خود را شروع میکنند و چون تصاویر، رنگها و چیدمان یک سایت اولین چیزی است که به نگاه مخاطبان میرسد در همان ثانیههای اول تصمیمگیری برای مخاطبان را آسان میکند، تصمیمگیری برای اینکه آیا میخواهند در آن سایت بمانند و وقت بیشتری را سپری کنند یا خیلی زود آنجا را ترک کنند و سایت دیگری را برای مطالعه یا جستجوی هدف خود انتخاب کنند. محتوای باکیفیت در کنار تصاویر جذاب و رنگهای متناسب و دلنشین، هر وبسایتی را به یک مکان دلخواه برای مشتریان تبدیل میکند و این هنر یک گرافیست وب است که با دانش خود و مطالعه درباره حوزه کاری آن وبسایت به خوبی از پس این کار برآید. در وبسایتها مخصوصاً وبسایتهای فروشگاهی برای راضی نگه داشتن مخاطبان و استقبال بیشتر از سایت و برای اینکه ظاهر سایت از خشکی، معمولی بودن و سادگی در بیاید داشتن یک تیم گرافیک وب و یا یک گرافیست وب کاربلد از واجبات است.
انواع طراحی گرافیکی وب سایتها
دنیای طراحی گرافیک وب دنیایی است که هر چه ایده خلاقانه در ذهن افراد و گروههای مختلف برای ایجاد یک وبسایت وجود داشته باشد به تناسب آن انواع و اقسام طراحی گرافیکی را میتوان در دنیای وب بسط و گسترش داد. در ادامه با چند نمونه از انواع گرافیک وب آشنا میشوید.
طراحی گرافیکی بازاریابی و تبلیغات
طراحی گرافیک وب برای بازاریابی و تبلیغات انواع سایتهای فروشگاهی از مهمترین انواع طراحی گرافیک وب به شمار میرود. امروزه در تجارت الکترونیک، چرخه بسیار بزرگی بر پایه همین موضوع در حال گردش و گسترش است. طراحی گرافیک وب در این حوزه علاوه بر توانایی در تولید بنرها و تصاویر تبلیغاتی جذاب و کاربرپسند باید به دانش فروش در دنیای الکترونیک مسلط باشد تا بتواند با سنجیدن تمام جوانب بازاریابی اینترنتی در نهایت بنر یا محتوای تصویری تولید کند که منجر به فروش بیشتر برای آن کسب و کار یا تجارت شود. در طراحی گرافیک در حوزه بازاریابی و تبلیغات علاوه بر تولید تصاویر و محتوای بصری برای سایت موارد دیگری نیز وجود دارد که در راستای فروش و تبلیغات برای کسب و کارها انجام میشود؛ مواردی مانند طراحی کاتالوگها، بروشورها، بستهبندیها، بازاریابی ایمیلی، پاورپوینتها، تصاویر شبکههای اجتماعی، اینفوگرافیکها و...
طراحی گرافیکی هویت بصری
طراحی گرافیک هویت بصری طراحی است که با آن شخصیت و هویت یک شرکت یا کسب و کار اینترنتی به مخاطبان آن شناسانده میشود. در این طراحی از المانها، رنگها، تصاویر و قالبهایی استفاده میشود که در نهایت هویت یک سازمان یا کسب و کار را به مخاطبان و مشتریانش معرفی میکند. طراحی گرافیک هویت بصری از رایجترین طراحیهای گرافیک وب به شمار میرود. فردی که این مسئولیت را به عهده دارد علاوه بر دانش گرافیک وب باید با برندینگ و روانشناسی این حوزه آشنایی داشته باشد تا در معرفی و شناخت یک کسبوکار به مخاطبان آن موفق عمل کند. متخصصان این حوزه برای برند سازی و هویت بصری یک سازمان یا بیزینس با استفاده از مهارتهایی مانند تبحر در ساخت لوگو، تایپوگرافی، تئوری رنگها و ابزارهای تخصصی دیگر، هویت برند یک مجموعه را به کاربران و مخاطبان آن وبسایت معرفی میکنند. در زمینه طراحی گرافیکی هویت بصری، طراحی لوگو از مهمترین موارد به شمار میرود که باید بسیار حساب شده انجام شود؛ زیرا لوگوی یک مجموعه در واقع امضای آن مجموعه یا کسب و کار به حساب میآید و باید به گونهای باشد که تا حدودی بیان کننده هویت آن مجموعه باشد. در این طراحی هر چه از طرحهای ساده و قابلفهمتر استفاده شود لوگوی موفقتری تولید خواهد شد.
طراحی گرافیکی رابط کاربری
طراحی گرافیکی رابط کاربری یا UI در واقع شیوه تعامل یک کاربر با یک دستگاه الکترونیکی است. طراحی وبسایتهای مختلف و اپلیکیشنهای تلفن همراه و نرمافزارهای تحت وب از نمونههای طراحی گرافیک رابط کاربری محسوب میشود. در طراحی گرافیکی رابط کاربری نیازی نیست که طراح از تجربه کاربری یا UX اطلاع چندانی داشته باشد بلکه فقط آشنایی با زبانهای برنامهنویسی نیز برای ایجاد یک طراحی گرافیک رابط کاربری مطلوب کفایت میکند. از نمونههای طراحی گرافیکی رابط کاربری در گرافیک وب میتوان به طراحی وبسایتها، تمها، اپلیکیشنها و رابطهای بازی اشاره کرد.
طراحی گرافیکی بستهبندی
بسیاری از مشاغل برای ارائه محصولات خود به مشتری، نیازمند بستهبندی درست و اصولی هستند. بستهبندی که از لحاظ کاربردی و بصری نیاز مشتریان را برطرف کند. طراحی برند یک کسبوکار روی جعبهها، کیسهها، قوطیها و غیره میتواند مفهوم درستتری از آن کسب و کار به مشتریان انتقال دهد. در طراحی گرافیک وب، این نوع طراحی نیز جای میگیرد. آشنایی با فرایند چاپ، روشهای طراحی صنعتی و شناخت نیاز مشتریان در این زمینه و همچنین ایدههای خلاقانه میتواند به طراحان گرافیک در این زمینه کمک کند تا بستهبندیهایی با گرافیک جذاب و زیبا تولید کنند به طوری که مشتریان عادی را به مشتریان وفادار آن کسب و کار تبدیل کند.
طراحی گرافیکی حوزه چاپ و نشر
طراحی گرافیکی در حوزه نشر و انتشار کتاب نیز از موارد مهم طراحی گرافیک وب محسوب میشود. آشنایی با صنعت چاپ و شناخت رنگها در زمینه طراحی چاپ و صفحهآرایی الزامی است.
موشن گرافیک
موشن گرافیک یا هنر طراحی متحرک از محبوبترین طراحیهای گرافیک وب محسوب میشود. انیمیشنها، تیزرهای تبلیغاتی، موشنهای چندبعدی در این نوع طراحی قرار میگیرند.
اهمیت طراحی گرافیکی برای سایتهای فروشگاهی
طراحی گرافیکی برای طراحی سایتهای فروشگاهی بسیار اهمیت دارد هر چه طراحی گرافیک، قدرتمندتر عمل کند باعث افزایش بازدید سایت و دریافت ترافیک بیشتر از سوی کاربران میشود. پیاده کردن ایدههای جالب و خلاقانه با جذابیت بصری بالا علاوه بر اینکه استقبال کاربران را به دنبال خواهد داشت باعث بهبود سئوی سایت و قرار گرفتن در نتایج اولیه موتورهای جستجو خواهد شد.
سخن پایانی درباره گرافیک وب
هر چند برای طراحی یک وبسایت میتوان از قالبهای آماده استفاده کرد اما برای طراحی و راهاندازی یک سایت جذاب با گرافیک عالی، بهتر است از طراحی سایت اختصاصی استفاده کنید. در این نوع طراحی، سایتهای شرکتها و کسبوکارها بسته به سلیقه و نیازهای صاحبان آنها طراحی میشود و به دنبال آن در نهایت گرافیک مورد پسندشان در آن پیادهسازی خواهد شد. در این مقاله سعی کردیم شما را با طراحی گرافیک وب بیشتر آشنا کنیم تا برای ورود به این حوزه آگاهی بیشتری کسب کرده باشید. همچنین شما میتوانید برای سفارش طراحی و گرافیک وب سایت خود به شرکتهای طراحی وب مراجعه کنید و با دانش قبلی و مشاوره کارشناسان باتجربه، یک سایت ایده آل و جذاب برای کسب و کار خود سفارش دهید. برای دریافت مشاوره با کارشناسان آریو وب تماس بگیرید.